Institutionaalisen korruption kehto?

  • WilleWau

Tarastin työryhmähän uudistaa vain puolueiden vaalirahoitusta. Jotenkin on saatu taas kerran luotua kuva, että kaikki vaalirahoitus uudistuu ja avautuu kerralla.

Taitavaa ja valitettavaa asioiden hämmentämistä taas kerran.

Mielestäni uusi laki ehdokkaiden vaalirahoituksen ilmoittamisesta vaatii mielestäni pikaisen päivittämisen. Ainakin sanktioiden osalta. Sehän tuli voimaan 1.5.2009.

Tämä laissa oleva uhkavaatimus tuskin on viime aikaisten vaalirahoitustietojen valossa riittävä sanktio?

"Jos ilmoitusvelvollinen ei valtiontalouden tarkastusviraston kehotuksesta huolimatta tee tässä laissa säädettyä ilmoitusta taikka jos ilmoitus havaitaan olennaisilta kohdiltaan ilmeisen virheelliseksi tai puutteelliseksi, valtiontalouden tarkastusvirasto voi velvoittaa ilmoitusvelvollisen sakon uhalla tekemään ilmoituksen taikka korjaamaan virheen tai puutteen.

Uhkasakon tuomitsee valtiontalouden tarkastusvirastosta annetun lain (676/2000) 15 §:ssä tarkoitettu uhkasakkolautakunta.

Uhkasakon asettamiseen ja maksettavaksi tuomitsemiseen saa hakea valittamalla muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996) säädetään."

Lähde: Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta - Finlex 273/2009

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:44

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus