Jopa 840 prosentin hinnankorotus Ylepassa

  • WilleWau

Eurolla on valtavan positiiviset vaikutukset.

Ainakin kaupallisen alan yrityksiin.

Itselläni on yksi varma seurantakohde käsittämättömiin hinnannostoihin, koska olen odottanut vuoden ajan josko kyseessä olisi vain väliaikainen hintapiikki.

Vaan kun ei ole, niin voin paljastaa seurantani kohteen.

- - - - - - -

Kyseessä on tiiliskivipakkauksessa myytävä omenamehu. Rainbow – merkkisenä bulkkitavarana. Saa ainakin lähi - Alepasta, joka seuraavan hintaesimerkin jälkeen lienee jatkossa ketjuohjattu Ylepa.

Markka – aikaan tuon omenamehun hinta oli 50 penniä tai 70 penniä per purkki. Nyt hinnaksi on vakiintunut kätevästi 70 senttiä per purkki = 420 penniä.

Laskettuna tuon 70 pennin purkkihinnan mukaan, niin korotus on ollut 600 prosenttia!

Laskettuna taas markka – aikaan olleen 4 purkkia tarjouksessa (2 mk) á 50 pennin purkkihinnan mukaan, niin korotus on ollut kyseiselle omenamehulle euroajan aikana 840 prosenttia.

- - - - - - -

Vaan onneksi meillä on Tilastokeskus, joka saa takuuvarmasti valtiovarainministeriön tilaamat ja maksamat hintavertailut aikaiseksi: ”Hinta ovat nousseet euroaikaan vain pikkasen.”

Toisekseen olisi kaikkien euronaikaisista hinnannoususta purnaavien suhteen ihanteellista, jos lapsilisät, opintotuet, eläkkeet, toimeentulotuki ja työttömyyskorvaukset sidottaisiin jatkossa Rainbow - omenamehuindeksiin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:08

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus