Kiusaajatkin julkisuuteen!

  • WilleWau

Kiusaajat ovat onnistuneesti pysyneet historian sivu piilossa, kun on käyty keskustelua kiusattujen kohtalosta.

Päiväkodista aloitettuna yhden kiusaajan kohdalle osuu satoja kiusattavia, kunnes tahti viimeisen kerran vanhainkodin dementikko - osastolla taas kiihtyy.

Myyrmanni. Jokela. Kauhajoki.

Kolme tapausta liikaa ainakin kohdalle osuneiden syyttömien osalta. Ja tässä ovat vasta tähän mennessä Suomessa karmeaksi kuolonkylvöksi lauenneet tapaukset. Ennen aseen piippu käännettiin itseä kohti, mutta nyt otetaan myös kavereita tai tuntemattomia mukaan.

Myyrmanni. Jokela. Kauhajoki.

Mikä kaikki tapauksia ainakin yhdistää?

Tekijöinä nuoria miespuolisia aikuisia. Ensin alkuun uutisoinnissa on kerrottu, että he olivat ihan mukavia, joskin hiljaisen oloisia kavereita.

”Ei olisi ikinä siitä uskonut.” Sitten alkaa virrata lisää tietoa julkisuuteen vuosien varrelta…

Samalla kun viranomaisten toimesta profiloidaan, mikä hieno sana, mahdollisia uhkatekijöitä vastaavanlaisten tuhojen varalle, niin etsitäänkö noiden tapausten taustalla olevia kiusaajia koskaan tositarkoituksella kuultaviksi? Toki se voi olla täysin mahdotontakin.

Vai ovatko kiusaajat nyt sitten niitä, jotka ovat valtakunnassamme vallassa? Yksityisellä ja julkisella puolella.

Myyrmanni. Jokela. Kauhajoki.

Eihän kukaan tietysti omalta kohdaltaan kiusaamista tunnusta, mutta se mikä toisesta on vain vitsi tai leikkiä, muuttuu kohteen sisällä pikku hiljaa mykistäväksi myrkyksi.

Vuosien saatossa. Satoja kertaa toistuessaan ja erilaisissa elämän nivelkohdissa jatkuessaan sekä muotoa muuttaessaan; tapahtuu pikku hiljaa jotain peruuttamatonta.

Myyrmanni. Jokela. Kauhajoki.

Päiväkoti, ala-aste, yläaste, rippikoulu, ammattikoulu, lukio, armeija ja työpaikka kiusanteot keräävät käsittelemättöminä sellaisen möykyn kenen tahansa meistä sisälle, että joskushan se paskakin viemäriputkeen juuttuessaan pasahtaa.

Joillekin tukoksille riittää Kodin putkimies, mutta entä jos tarvitaan järeämpiä keinoja?

Myyrmanni. Jokela. Kauhajoki.

Ehdotankin, että tiedotusvälineet selvittävät myös erilaisissa yhteisössä vaikuttavien kiusaajien profiileja ja heidän tunnistamistaan auttavia keinoja, koska jos nämä olettamukseni kiusaamisesta tullaan yhdistämään noihin kolmeen tapaukseen yhtenä erittäin surullisena selittävänä tekijänä, niin Suomessa pasahtaa vielä useita kertoja vastaavilla tavoilla.

Niin en toivo tapahtuvan, mutta rehellisesti sanottuna; pelkään sitä.

Myyrmanni. Jokela. Kauhajoki.

Vai olemmeko sittenkin vain eläimiä, joidenka tekoja ei voida järjellisesti selittää?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus