Maksaako vai ei?

  • WilleWau

Tällainen ilmoitus pompsahti Fasessa eli nykyisessä Metassa eteen. Koska heiltä voi kyllä kysyä, mutta Suomi ja me suomalaiset taidamme olla niin pieni osa Metan megahyperuniversumia, että he eivät koskaan kerkeä vastaamaan. Ainakaan ruohonjuuritason käyttäjille. Eikä varsinkaan suomeksi.

Joten parit kysymykset eetteriin.

Jos tilauksesta maksaa, niin häviävätkö mainokset?
Jos tilauksesta maksaa, niin häviävätkö mainokset?

Voiko, jostain klikkaamalla helposti nähdä suomeksi, mihin kaikkeen ja ketkä omia tietoja ovat käyttäneet "ilmaisessa" versiossa?

Onnistuuko oman tilin sisällön siirto, kuten pankissa?
Onnistuuko oman tilin sisällön siirto, kuten pankissa?

Pystyykö somen ilmaisessa tai maksullisessa käytössä estämään varmuudella oman älypuhelimen, tietokoneen tai tabletin mikrofonin käytön mainosten kohdistamiseen?

On tapahtunut usemman kerran kuin kerran niin, että on juteltu jostain tuotteesta tai palvelusta porukan kesken. Kukaan ei kuukkeloinut ko. juttua, mutta kaikkien somevirtaan alkoi ilmestyä keskustelun aihetta koskevia mainoksia!

Eikä tässä mitään.

Toivottavasti tietosuojavaltuutettu tutkii tätä aihetta tarkemmin ja kertoo siitä meille. Muillakin somealustoilla on tulossa uutistietojen mukaan samanlaisia "tarjouksia".

Ja kuitenkin somekanavat ovat pitkälti täynnä kanavien osalta henkilö- ja tuotebrändäystä eli mainontaa, joten suodattaako maksullinen versio myös ne pois omasta somevirrasta? Tai tiheällä tahdilla tarjotusta "Sinulle ehdotettua" sisällöstä.

Eikä tuossa kaikki.

Entä, jos ottaa maksullisen version käyttöön eli maksaa noin 120 egee vuodessa käytöstä, niin onko edes maksullisessa versiossa mahdollisuus tulevaisuudessa siirtää oma sisällöntuotanto johonkin uuteen ja paremmin omiin tarkoituksiin soveltuviin somepalveluun?

Vähän niin kuin pankkitilin siirrossa varojen siirto uuden pankin tilille.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Käsittääkseni kansanedustajista tämän aiheen tuntee parhaiten, Aura Salla. Hänhän toimi aikaisemmin muun muassa Metan päälobbarina EU-tasolla Brysselissä.

* * * *

Päivitys 11.11.2023

Yhteenvetona seuraavaa.

1. Hintatiedot tarkentuvat.Nyt ex-fasen eli "mainoksettamattoman" metan kuukausimaksu onkin jo 12,99 €/kk. Ja lisänä mukana seuraavasta instatilistä veloitetaan 8 €/kk. Eli 20,99 €/kk. Eli 258,88 €/vuosi.

Metalle suomenkielinen asiakaspalvelu?
Metalle suomenkielinen asiakaspalvelu?

2. Jos tuon "mainoksettoman" maksun haluaa, niin onko mahdollista saada pientä (alle 5 €/lasku) korvausta vastaan paperilasku tai digilasku? Eli maksun mahdollisuus pankin kautta. Luottokorttitietojen varastamisessa saattaa piillä seuraavan globaalin somekastatrofin paikka. Niin Metan maineelle kuin pienen ihmisen taloudelle.

3. Miten parantuu Metan asiakaspalvelussa asioinnin helppous suomeksi, jos ja kun huomaa, että omat vanhemmat tai vanhemmat sukulaiset ovat jumiutuneet "mainoksettoman" version ikuiseen laskutusluuppiin?

Tämän avoimen päivittelyn lopuksi.

Ihan uteliaisuuttani kysyn vielä, että tarkastaako Metan sivuilla olevia käännöksiä ketkään suomenkielen taitoiset henkilöt? Vai ovatko nämä kaikki tekstit, joita luemme Metan käyttöohjeista - ja ehdoista jo konekielistä tekoälyn tekemää suomea?

Kirjoitettaessa soi David Bowie, Space Oddity

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus