Median sidonnaisuuksista

  • WilleWau

Taisi olla ainakin muuan Vanhasen Merja, joka viime suvena vaatii avoimeen tietoisuuteen toimittajien mahdollisia poliittisia vakaumuksia taikka kallellaan oloja.

Ehdotus käsittääkseni tyrmättiin vastaavilla perusteilla kuin vaalirahoituksen täydelliset avoimuusvaatimukset. "Kyllähän ne ovat kaikkien tiedossa."

Itselleni kyllä riittää, kun jotenkin pystyisi sopeuttamaan kunkin tiedotusvälineen sisällä vallitsevaa poliittista ilmapiiriä sen tuottamaan sisältöön.

Ainakin Iltalehden kolumnisti Aarno "Loka" Laitinen on kirjoituksissaan esittänyt, että HS:n Nyt-liite on vihreiden äänitorvi. Hänellä on varmasti asiaan omat tietokanavansa.

Virallisesti valtamediat ovat puolueettomia ja riippumattomia. Kilpailevien puolueiden mielestä toiset saavat aina enemmän palstatilaa tai ohjelma-aikaa. Jos ne jostain syystä menevätkin tasan, niin kilpailevaa puoluetta esitellään vain posiitivisessa valossa jne.

Vallitsee avoimilta ja vapailta markkinoilta tuttu nk. kauhun tasapaino. Vai vallitseeko sittenkään?

Oheinen kuvakooste on mielestäni yhteiskunnallisesti katsottuna erittäin merkittävä. Näin saa varmasti lakien mukaan toimia, koska ainahan asiat yhteiskunnassamme junaillaan jonkin toimesta. Rahalla maksettavaa kaupankäyntiäkin tapahtuu.

Mutta voiko olla näin, että junailun tai kaupankäynnin seurauksena nämä "tahot" saavat merkittävässä asemassa olevassa valtakunnallisessa mediassa jonkin asteisen suositummuisuusaseman? Vieläpä pitkäkestoisena.

Jos näin on, niin silloinhan keskustelut vaalirahoituksen vaikuttavuudesta ovat saaneet täysin uuden ulottuvuuden.

Näitä alla olevia väitteitä tuskin Sanoma Oyj:n taholta kommentoidaan koskaan...

Median sidonnaisuuksista vain veikkaillaan....
Median sidonnaisuuksista vain veikkaillaan....

Keskustan vaalirahoitukseen liittyviä kytkentäverkkoja on selvitelty viime viikkoina kiivasti. Ylen kanavat ovat tuoneet esille jo kaksi isoa kokonaisuutta, jotka käydään toivottavasti läpi perusteellisesti.

Silminnäkijä 28.9.2009 - Matintalot:
Keskusta - Nuorisosäätiö - RAY - ARA - Rakennusliikkeet (mm. NCC, Hartela)

Ajankohtainen kakkonen 29.9.2009 - Miten käy Vanhasen Matin?
Keskusta - ASO-asunnot- Työeläkelaitokset - Työmarkkinajärjestöt - Rakennusliikkeet (mm. Sato, VVO)

------------------------------------

Sitten jossain vaiheessa on mielenkiintoista saada avointa tietoutta tämän keskustan Väyrysen Paavon vinkin perusteella....

Paavo Väyrynen 1969
Paavo Väyrynen 1969

... ensi alkuun vaikkapa sdp:n ja sitten kaikkien hallituspuolueiden osalta.

Itse olen ihmetellyt vuosien ajan sitä, että kuinka monessa jutussa yksittäinen kansanedustaja tai ministeri pystyy järkevästi toimimaan?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:45

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus