Mitä vakuutuslakimies tekee?

  • WilleWau

Tuohon otsikon kysymykseen ei ole vielä saatu vastausta, koska vakuutuslääkärit ottavat edelleen kuuliaisesti, toki tuhtia rahakorvausta vastaan, vakuutuslakimiehille kuuluvia julkisuuden iskuja vastaan.

Nuoremmat sukupolvet myös Kelassa johtopaikoille.
Nuoremmat sukupolvet myös Kelassa johtopaikoille.

Ensin annos virallista todellisuutta.

"Mitä vakuutuslääkäri tekee?"
Lähde: 10.10.2019 Elämässä - Media Kelan asiakkaille.

"Vakuutuslääkäritoimintaan tarvitaan lisää yhteistyötä ja avoimuutta, sanoo Kelan uusi johtava ylilääkäri Janne Leinonen."

- -

"Miten vakuutuslääkäritoimintaa on tarkoitus kehittää lähitulevaisuudessa?

Eduskunta hylkäsi äskettäin kansalaisaloitteen ”vakuutuslääkäreiden mielivallan lopettamisesta”. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa vakuutuslääkäritoiminnasta selvityksen eduskunnalle. Vakuutuslääkäritoimintaan tarvitaan yleisesti lisää koulutusta, yhteistyötä ja avoimuutta.

Joitain hyödyllisiä, uusia työkaluja on tulossa toiminnan tueksi. Ja vakuutuslääketieteen tuleva professuuri tuo toivottavasti lisää kotimaista tutkimustietoa ja osaamista."

Koko artikkeli Kelan sivuilla:
https://elamassa.fi/yleinen/mita-vakuutuslaakari-tekee/
Linkki luettu 11.10.2019

* * * *

Sitten otteita todellisesta todellisuudesta.

Varsinkin, jos aiheen iso kuva kiinnostaa Sinua, niin tässä katu- ja ruohonjuuritason tietopaketti käyttöösi:

"Kelan vakuutuslääkärit 2019 –"
Julkaistu lokakuu 10, 2019

"Nuoremmat sukupolvet nousevat entistä enemmän myös vakuutusalan kärkipaikoille. Kelan uusi (vakuutus)ylilääkäri nimettiin 12.8.2019. Tuoko; monenlaisia tunteita toimillaan potilaiden/vakuutettujen joukossa herättänyt, ylilääkäri Janne Leinonen Kelan vakuutuslääkäritoimintaan sen läpinäkyvyyden, jota Kelan toimintaan on kaivattu vuosikymmenten ajan?"

- -

"Kelan uusin pääjohtaja valitaan uutistietojen mukaan lähiviikkojen aikana. Jos prosessi sujuu ennakoidusti, niin tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää Kelan uusimman pääjohtajan virkaansa marraskuun 2019 alussa. Säilyttääkö keskustan ekosysteemi ikiaikaisen Kelan pääjohtaja paikan itsellään?

SISÄLLYSLUETTELO
Katsaus Kelan lähihistoriaan
Ministerin outo vastaus Kelan asiantuntijalääkäreistä
Lääkärinlausuntojen ja -lomakkeiden ”uudistaminen”
Kho:n päätöksen (2014:83) noudattamatta jättämisestä"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2019/10/10/kelan-vakuutuslaakarit-2019/

* *

Vakuutuslääketiede on itseasiassa valtaosin juridiikkaa, jolloin suurinta päätösvaltaa Kelankin korvauspäätöksissä käyttävät vakuutuslääkäreiden takaa löytyvät vakuutuslakimiehet. Toivottavasti heidätkin saadaan viimein pitkäkestoiseen päivänvaloon kertomaan omasta työstään vakuutuslääkäreiden ohjaajina.

"Pyöreään pöytään myös vakuutuslakimiehet"
Julkaistu lokakuu 13, 2017

"Toivotaan, että tähän uuteen ja vakuutuslääkärien rooleista käytävän keskustelun kärkeen nostetaan potilaan/vakuutetun valinnanvapaus olla menemättä, tietämättään myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle."

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/10/13/pyoreaan-poytaan-myos-vakuutuslakimiehet/

Kirjoitettaessa soi Matti ja Teppo

1 kommentti

WilleWau

13.10.2019 22:34

Mikä mahtaa olla päivän tilanne tähän asiaan? Onko eduskunnan oikeusasiavaltuutettu eli oikeusasiamies antanut jo asiasta päätöksensä?

"Miten voi olla mahdollista, että Janne Leinonen istuu puheenjohtajana lautakunnassa jonka tehtävä on määrittää mitä korvataan ja mitä ei. Samaan aikaan Janne Leinonen toimii vakuutuslääkärinä Kevassa, liikennevahinkolautakunnan asiantuntijalääkärinä, vakuutuslääkäriyhdistyksen puheenjohtajana ja Valtiokonttorin ylilääkärinä.

Toisin sanoen Janne Leinonen pystyy vaikuttamaan merkittävästi TAKO:n kautta vakuutusyhtiöiden ja eläkeyhtiöiden korvauskäytäntöihin joita hän on myös itse tekemässä.

Oikeuskansleri on antanut määräyksen, että kaikenlaisissa neuvottelukunnissa ja lautakunnissa jotka päättävät vakuutuskorvaus suosituksista ovat esteellisiä toimimaan käytännön ratkaisutoiminnassa, eli Janne Leinonen on esteellinen tekemään vakuutuslääkärin tehtäviä ja näin ollen hänen tekemät sekä hänen myötävaikutuksella tehdyt päätökset eivät voi olla lainvoimaisia todella törkeän jääviyden johdosta.

Tämän jääviyden johdosta tullaan tekemään kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle."

tiistai 13. maaliskuuta 2018
Rakenteellisen korruption lyhyt oppimäärä.
Laillisuuden tuolla puolen.

http://aivovammainenelama.blogspot.com/2018/03/rakenteellisen-korruption-lyhyt.html

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus