Naisten ja miesten rooleista Suomessa

  • WilleWau

Juha Vuorisen kirjassa ”Kristianin Teinivuodet” piileskelee mielestäni menestyselokuvan käsikirjoituksen siemen. Tai sitten kokonainen latinki tv-sarjaan.

Melkoisen naurettava ja kuitenkin koskettava kuvaus 1980-luvun suomalaisesta perusperhe-elämästä, jonka keskipisteessä aikuistuva Kristian yrittää selvittää omaa suhtautumistaan melkoisen villinä sykkivään seksuaalisuuteensa ja rakastumisiinsa. Samalla kun Kristian tutustuu työelämän lainalaisuuksiin, joita ei tänä päivänäkään koulukirjoista kukaan opi.

- - - - - - - - - -

Perheen vanhempien, Hertan ja Oton, keskinäiset mittelöt kirvoittavat kirjan sivuilta monta naurua. Jonkin sortin valtataisteluahan se parisuhde taitaa olla nykyisinkin. Eikä vanhempien roolien stereotypiat ole paljon Suomessa muuttuneet. Ainakin, jos yhteiselon matkaa siunaantuu riittävän pitkän aikaa.

Perheen isän kuvitteellinen Nutte - niminen pornolehti toimii yhtenä polkujaan etsivän Kristianin seksuaalisuuden kasvatuskanavana.

Myöskin pieruaiheen tiimoilta kirjasta löytyy takuuvarmasti aihepiiriä ymmärtäville omat huippunsa. Alkoholikokeiluista puhumattakaan. Niin Kristianin kuin Otto – isän.

Kirjaa lukiessa rupesivat maistumaan omassa suussani 80-luvun Ruska - viinin ja Herba - liköörin huikeat makukokeilut. Kuopio – Riistavesi All Night Long. Ding and Dong.

- - - - - - - - - -

Toivottavasti Juha Vuorisen tuotanto jatkuu tulevinakin vuosina vuolaana. Toivottavasti tuotantoa käännetään laadukkaasti myös muille kielille.

Itse uskallan suositella naisväelle hänen koko tuotantoaan turvallisena tutustumismatkana miehisen elämäntyylin ja sielunelämän syövereihin.

Siihen eivät välttämättä kaikenmaailman hypermarketit ja Ikeat katalogeineen mahdu. Ainakaan joka vuosi läpikäytyinä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:08

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus