Paavo Lipponen

  • WilleWau

Vuosikymmeniä Suomen politiikassa ja demareissa vaikuttanut Lipposen Paavon on jäänyt itselleni melkoiseksi mysteeriksi. Vaikka onkin todistettavasti Kuopijjon poekia!

Politiikan saralla olen ymmärtänyt, että hän oikeistolaisempi kuin kukaan kokoomukselainen. Ja se on Suomessa paljon se!

Mielenkiinnolla odotan tekeillä olevia Lipposen muistelmia ja sitä kuinka sanasäilä sivaltelee "saatanan tunareiden" suuntaan.

- - - - - - - - - - -

Itse hätkähdin kun eilen uutisointiin, että Uralin urahtelija - genreen luokiteltavissa olevaa Lipposta haalitaan EU:n presidentiksi!

Uteliaisuuttani tyydyttäkseeni menin lukemaan Paavon antamaa tietoa vaalirahoituksestaan 29.4.2003.

Ei kovin hyvältä näytä, jos mahdollisen tulevan EU:n ankkurimiehen avoimuutta sidonnaisuuksien ilmoittamisen suhteen katsoo.

Omaa rahaa ei tosin oltu tarvittu, joka siten osoittaa, että rahoittajia löytyy. Vaan keitä he ovat? Ja keiden alkuperäisellä rahalla he pelaavat?

- - - - - - - - - - -

Ehdokkaan täydellinen nimi
Paavo Tapio Lipponen
Puolue / valitsijayhdistys
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue/ Helsingin vaalipiiri

Summat euroja. Yhteissumma 42 505,54.

Tuki yksityishenkilöiltä 3 205,54
Tuki yrityksiltä 6 100
Tuki puoluejärjestöiltä 7 100
Tuki etujärjestöiltä, säätiöiltä, yhdistyksiltä ja vastaavilta 14 000
-Viestintää ja vuorovaikutusta -seminaarin tuotot 12 000

HUOMIOITAVAA - Kuluista ei ole annettu mitään tietoa.

- - - - - - - - - - -

Sitten Paavollekin tiedoksi häntäkin koskevan lainsäädännön avainteesit I-III

I
Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 414/2000 oli voimassa kaikkia valtakuntamme vaaleja koskevana 30.4.2009 asti.

"Lain tarkoituksena on vaalirahoituksen avoimuuden lisääminen ehdokkaiden mahdollisten sidonnaisuuksien selvittämiseksi."

Lain henki on siten selkeä ja yksiselitteinen. Vain täydellinen avoimuus ja rehellisyys riittää.

II
Lain (414/2000) avoimet ja taitavasti rakennetut sanamuodot antavat täydet mahdollisuudet politiikkojemme kavahtamalle takautuvalle selvittelylle.

Koski sitten tuo rahan tai vastikkeellisen rahasuorituksen antaminen etujärjestöä, yhdistystä, säätiötä ja/tai yritystä. Nimikkeenä esimerkiksi seminaarilippu, taidehankinta, golf-tapahtuma tai vastaava.

Takautuvaan selvittelyyn voidaan siten ottaa kaikki 2000-luvun vaalit, jotka on pidetty ennen 30.4.2009. Kuten presidentinvaalit, EU-vaalit, eduskuntavaalit ja kunnallisvaalit.

Laki (414/2000) sallii ko. nimitietojen antamisen takautuvasti ilman keinotekoiseksi luotuja eurorajoja! (Koska ne voidaan aina kiertää.)

III
Laki (414/2000) sallii antamaan alkuperäiset lahjoittajan nimitiedot kaikista noista tahoista, vaikka rahoja on siirretty kampanjaa varten perustetun yhdistyksen tai mahdollisten välikäsiyhdistysten kautta. Nk. mahdollisen kansainvälisen ja vaalirahan peseminen kansalliseksi.

- - - - - - - - - - -

Sitten on tietysti näin ohimennen huomioitava, että samanlainen suljettu avoimuus heijastuu Paavo Lipposen puolison Päivin vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoituksesta...

Vuoden 2003 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/18880.htm

Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset:
http://www.vaalit.fi/38746.htm

1 kommentti

Flash-Bang

22.7.2009 11:22

Kenenkähän asioilla puna-porvari Paavo liikkuukaan, sitä ihmettelen. Köyhien asioilla hän ei ole koskaan ollut. (eikä kukaan muukaan politrukki)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus