Pieremälläkö tasa-arvoa?

  • WilleWau

Itsen kannatan tasa-arvoa, jopa niin paljon, että olisi mielenkiintoista nähdä minkälainen maailma olisi, jos maailman kaikista johtajista 85% olisi naisia? Miltä suomalaiset kodit näyttäisivät ja miten arki sujuisi lapsiperheissä. Vaan paljon on vielä toki tehtävää. Pienin askelin eteneminen tapahtuu monilla keinoilla.

Seuraava on lainattu sunnuntain 12.2.06 Hesarista ja koko kolumni oli otsikoitu "Valta ja pieru". Kirjoittajaksi oli mainittu Anne Moilanen. Joten tasa –arvon toteutumisen nimissä on mielestäni hienoa, että nainenkin voi nykyään kirjoittaa tästä miehiseksi luullusta asiasta ihan naurettavaa tekstiä. Miehisen Juha Vuorisen lisäksi.

Lainaus alkaa: "Kauniin naisen pieruun ei osata kulttuurissamme suhtautua. Vähän aikaa sitten kaupassamme naurettiin sähköpostiliitteelle, joka sisälsi videopätkän Ruotsin tv:n ajankohtaisohjelmasta. Nuori ja nätti naisjuontaja juonsi suoraa lähetystä. Kesken loppusanojen häneltä pääsi kuuluva, terävä pieruntöräys. "Gud", hän hätkähti ja sekosi sanoissaan. Tunnusmusiikki ajettiin häkeltyneen sopotuksen päälle.

Hauskinta oli tietysti naisen reaktio. Juontajakaunotar menetti hetkeksi viehättävyytensä ja tipahti näin jalustaltaan. Pari sekuntia hän oli sitä, mitä kauniit naiset eivät yleensä ole: koominen. Jos hän olisi jatkanut häkeltymättä (tai olisi peräti suunnitellut koko kohtauksen) hän olisi ollut jotakin enemmän. Hän olisi ollut koomikko. Ja koomikolla taas on – valtaa. Huuu.

Väärin ajoitettu pieru ei aina käänny koomisuudeksi ja voi johtaa jopa orastavan parisuhteen tuhoon. Villin yön jälkeen eräskin savolainen tyttökaverini etsiskeli uuden valloituksensa asunnolla vessaa. Vessa löytyi, mutta siellä ei ollut minkäänlaista pöytää, jota kamu olisi tarvinnut piilolasiensa poistamiseen. Tyttökaveri ratkaisi ongelman kumartumalla kontilleen vessan lattialle – ilkialastomana tietysti – takapuoli ovea kohti. Asento sai hänet päästämään pitkän ja helpottavan pierun, joka kohosi huiluksi loppua kohti.

Pahaksi onneksi asunnon haltija yritti tulla vessaan juuri samalla hetkellä. Lähes tuntematon, päin naamaa pieraiseva nainen oman vessan lattialla oli tyypille liikaa. Sanaakaan sanomatta mies häippäsi ovelta ja haisulinainen koko kämpästä.

Ei tullut uusia treffejä, ei.

Korkean tason poliittinen pieru puuttuu vielä maailmanhistoriasta. Tarja Halosen voisi tosin kuvitella sen pieraisemassa. Hän osaisi kuitata vahinkonsa sopivalla sutkautuksella." Lainaus loppuu.

1 kommentti

piiklenarttu

1.9.2006 09:00

mitä tasa-arvoo se sit muka olis jos 85 % johtajista olis naisia?
mä ainaki kannatan enempiki tota yhdes tekemistä

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus