Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Pohja.

Hymyn vakuutuslääkärireportaasi  1

Vielä on kesää paljon jäljellä. Ja muutama päivä kesäkuun Hymyn irtonumeromyyntiaikaa.

Hymyn vakuutuslääkärireportaasi - Uusin vakuutuslääkärilista
Hymyn vakuutuslääkärireportaasi - Uusin vakuutuslääkärilista

Yksi mielenkiintoisin osa Hymyn vakuutuslääkärireportaasista on yhteenveto siitä, kuinka erittäin laajaa julkista valtaa yksityisissä vakuutusyhtiöissä käyttävät yhtiöt vastaavat Hymyn vakuutuslääkäritiedusteluun.

Suomessa lakisääteistä eli pakollista vakuutusturvaa tarjoavat työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöt ovat olleet jo pitkään tietoisia mm. vakuutuslääkärijärjestelmän perustuslain vastaisuuksista, mutta ovat taistelleet ja tulevat taistelemaan raivoisasti sen avaamista vastaan.

Hymy kirjoitti vuonna 2005 samasta vakuutuslääkäriaiheesta. Useamman numeron voimalla. Ongelmakohtia eri näkökulmista lähestyen:

"Hymy selvitti vuonna 2005 vakuutusjärjestelmämme epäkohtia. Mikään ei ole muuttunut, vaikka sittemmin asiaa on selvittänyt valtiovallan toimesta nimetty elin.

Lautakunnissa ja viime kädessä vakuutusoikeudessa päätökset tehdään yhä kirjallisesti paperien perusteella, eikä valittajalla itsellään ole niissä läsnäolo-oikeutta."

Tuolloin noin vuoden ajan isoksi kasvaneet epäkohdat olivat politiikkojen ja virkamiestenkin puheissa esillä. Kunnes epäkohdat saatiin taas lakaistua takaisin piiloon.

Vaikka sosiaali-ja terveysministeri Risikko, kokoomus, Hymyn 6/2012 haastattelussa lupaakin vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisua. No, aina voi odottaa ihmeitä....

Ja jos tätä uusinta sosiaali- ja terveysministeriön valtiosihteerin nimitystä katsoo, niin eiköhän tiedossa olevien epäkohtien kanssa saada taas kulumaan seuraavat 6 vuotta?

* * * *

Tiedote 82/2012
22.05.2012 09:19
Pia Pohja sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteeriksi

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon valtiosihteeri vaihtuu kesäkuussa. Risikko esittää uudeksi valtiosihteerikseen Pia Pohjaa.

Pohja on tällä hetkellä Terveyspalvelualan liiton toimitusjohtaja.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa vakuutusyhtiö Fennian viestintäjohtajana sekä sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon erityisavustajana.

Valtioneuvoston on tarkoitus päättää Pohjan nimityksestä torstaina 24. toukokuuta. Pohja aloittaisi valtiosihteerinä 25. kesäkuuta ja toimikausi kestäisi ministeri Risikon toimikauden ajan. Ministeri Risikon nykyinen valtiosihteeri Vesa Rantahalvari lopettaa työnsä 21.kesäkuuta aiemmin sovitun mukaisesti ja siirtyy muihin tehtäviin.

* * * *

Ministeri Risikon aiemman valtiosihteerin Vesa Rantahalvarin siviilityöpaikka on EK, jonne hän on nyt on siis palannut.

Joten näinköhän vakuutusyhtiöt luopuvat noin vain yhdestä keskeisestä tuloksentekoinstrumentistaan?