Presidenttikin polkemaan perusoikeuksia?

  • WilleWau

Toteutuessaan sairaanhoitajien lakko saattaa tietenkin aiheuttaa pahimmillaan potilaiden kuolemia. Siitä ovat tiedotusvälineet maalailleet värikkäitä näkymiä jo muutaman viikon ajan. Vertakin on näkynyt jopa Hesarin kuvissa.

Mielenkiintoista olisi nyt tasapuolisuuden nimissä viimeinkin tietää, kuinka paljon potilaita menehtyi lääkärien edellisessä lakossa? Kuinka monta kuolemista oli lakon aiheuttamia?

Tilastot löytyvät varmasti solidaarisuuden nimissä Suomen lääkäriliitolta Tehylle jakeluun pikaisesti.

Tiedotusvälineistä saadaan toivottavasti myös seurata kuinka valmiita lääkärit ovat joustamaan ja tekemään ilman erillistä korvausta myös hiukan sairaanhoitajille kuuluvia tehtäviä.

Sairaalamaailmassahan on käsittääkseni vallalla edelleen hyvin hierarkkinen henkilöstöjärjestelmä, joka muuttunee ajan myötä pikku hiljaa tai sitten tämän lakon toteutuessa kertarysäyksellä.

- - - - - - - - - -

Tiedotusvälineissä kerrottiin eilen, että presidentti Tarja Halonen aikoo palata Suomeen perjantaiksi vahvistaakseen Tehy-lain.

Ylen uutisten mukaan Halosen New Yorkin matka perutaan, jotta Tehy-lain voimaantulo ei jää ainakaan presidentin poissaolosta kiinni! Tosi SiCKOA.

Muun muassa entisenä SAK:n lakimiehenä varsin yllättävä takinkääntö kansalaisten ja yhden ammattiryhmän perusoikeuksien pikaisen rajoittamisen puolesta. Ihmisoikeuksien ja oikeusturvan puolustamisesta puhumattakaan.

Näin voi mielestäni toimia vain arvojohtaja, joka menettää viimeistään nyt arvostuksen rippeet omissa silmissäni. Vieläpä pelkästään naisvaltaiseen alaan kohdistuvalla lailla.

Toivottavasti Fortumin miehille säädetään vastaavan tyyppinen laki ennen kovien pakkasten alkua. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä monopolialalla keksitään…

- - - - - - - - - -

Mielenkiintoinen valttikortti sairaanhoitajille pakkolaista irtaantumiseen, saattaa avautua TEO:n ylläpitämän TERHIKKI -rekisteristä poistamisen kautta.

Kirjallisen hakemuksen perusteella ammatinharjoittamisoikeuden poistaminen esimerkiksi sairaanhoitajalta tarkoittaisi sitä, että kyseistä henkilöä ei voisi enää lailla pakottaa hoitotöihin, koska kyseisellä henkilöllä ei olisi enää oikeutta toimia sairaanhoitajana.

Vaan eiköhän siellä ole jo viekkaat myyrät romahduttamassa tämänkin mahdollisuuden.

- - - - - - - - - -

Muuten. Tuosta samasta TEO:n ylläpitämästä TERHIKKI – rekisteristä pitäisi saada jokaisen potilaan halutessaan ennen hoitosuhteen solmimista tieto siitä, että toimiiko uusi hoitava lääkäri myös vakuutusyhtiön palveluksessa.

"Vakuutusyhtiölääkärin pää- ja sivutoimet"

Suurimpana riskinä tuossa kaksoisroolissa toimimisessa on se, että hoitava/vakuutuslääkäri-roolissa toimija jättää lausunnossaan mainitsematta sellaisia potilaan terveydentilaan liittyviä asioita, jotka aiheuttavat vakuutusyhtiössä potilaalle hylkäävän päätöksen korvauksista, hoidosta ja kuntoutuksesta.

- - - - - - - - - -

Kysymys ei ole noissa vakuutusyhtiöiden hylkäävissä päätöksissä ihmishengissä mitattuna mistään pienestä määrästä.

Vakuutuslääkärit aiheuttavat vuosittain yli 200 kipupotilaan kuoleman, joko suoranaisesti tai välillisesti (Ajankohtaisohjelma A-piste 11.10.2004 Miksi vakuutuslääkärijärjestelmä ei toimi?).

Noissa erittäin murheellisissa tapauksissa ketään päättäjää eivät ole potilasturvallisuusasiat paljoa kiinnostaneet.

Lisäksi miinussaldoihin tulevat avioerot, perheiden rikkoontumiset ja potilaiden velkaloukut toimeentulon romahdettua pysyvän sairauden, tapaturman, liikenne-, potilas- tai lääkevahingon takia.

- - - - - - - - - -

Ai, että mitäkö presidentti Halosella on tuon vakuutuslääkärijärjestelmän kanssa tekemistä.

Paljonkin.

- - - - - - - - - -

Tämän päivän Hesarissa presidentti Halonen toteaa periaatteistaan lainsäädäntötyössä seuraavaa:

”Halonen antoi viime viikolla potilasturvalakiin lausuntonsa. Siinä presidentti muun muassa muistutti, että lain tulee olla linjassa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kanssa.”

"Olen sellainen pinttynyt juridiikan kanssa, ja silloin kun jotain lakia tehdään, ja se on poikkeava, niin totta kai sitä toivoo, että se voitaisiin tehdä oloissa, jossa siitä käytäisiin laaja keskustelu ja sitten tehtäisiin päätöksiä, mutta aina se vaan ei ole mahdollista."

Lisätietoa täysin presidentti Halosen päinvastaisesta toiminnasta kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja mikä tyrmistyttävintä - Suomen perustuslain suhteen, löytyy esimerkiksi osoitteissa:

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 1/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100.html

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 2/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100_15.html

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 3/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100_21.html

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 4/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100_23.html

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 5/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100_27.html

Yhteenvetoa nelikantaisesta lainsäädäntömallista
http://ajankuva.blogspot.com/2007/07/yhteenvetoa-nelikantaisesta.html

Kaaviomuodossa kokonaisuus näyttää yksittäisen potilaan kannalta tältä:

Vakuutusalan menestyksen HE-kaava
Vakuutusalan menestyksen HE-kaava

- - - - - - - - - -

Kaikille terveydenhoidon ammattilaisille voimalliset virtuaalihalit ja uskoa oman asian puolesta.

Taistelu ei tule olemaan helppo, mutta nyt otetaan päättäjistämme todellista mittaa.

Samalla nähdään minkälaisiin törkykeinoihin kuntatyönantajat, poliittiset päättäjät ja Suomen valtio (nehän ovat periaatteessa vain samojen avainhenkilöiden sekoitus) ovat lakon murtamisen ja perusoikeuksien polkemisen puolesta valmiita menemään.

Suomalaisen terveydenhoidon SiCKOttaminen tällä tavoin on mielestäni sairasta touhua.

Muistakaa hyvät terveydenhoidon ammattilaiset, jos voimia riittää, niin aina voi ottaa yhteyttä suoraan Michael Moore – nimiseen toimijaan: http://www.michaelmoore.com/email/index.php

Kielimuurit rohkeasti ylittäen muukin maailma alkaa kiinnostua Suomesta ihan eri malliin kuin aiemmin.

Tosiasioiden tunnustaminen alkaa jääräpäiden Suomessa vain ulkopuolisten ja puolueettomien tarkkailijoiden puututtua asiaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:11

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus