Puolison kautta tuleva esteellisyys

  • WilleWau

Keskusrikospoliisille tutkintapyyntö Arajärvestä

- - - - - - - -

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljasen nimitykseen liittyy sivujuonne, jonka toivon olleen kaikkien valintaprosessiin osallistuneiden tiedossa.

Paavo Lipposen ryhtymisessä kaasuputkifirman Nord Streamin lobbariksi ei nähdä nyky - suomalaisen (itäeurooppalaisen) käytännön mukaan MITÄÄN esteellisyyksiä.

Miten esteellisyyden arviointiin vaikuttavat Lipposen Päivi jäsenyydet eduskunnan tärkeissä valiokunnissa? Kuten laki- ja talousvaliokunta. Entäs sitten jäsenyys Helsingin kaupunginvaltuustossa? Toivottavasti niistä kuullaan piakkoin avointa arviointia eri intressiryhmien kantilta.

Sitten tapaus Viljaseen.

Professori, valtiosääntöoikeus Veli Pekka Viljanen on ollut eduskunnan kuultavana asiantuntijana muun muassa seuraavissa merkittävän kokoisissa lakihankkeissa:

HE 47/2005 koskien tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakuntaa
* perustuslakivaliokunnan lausunto 22/2005

HE 91/2006 koskien työeläkeasioiden muutoksenhakulautakuntaa
* perustuslakivaliokunnan lausunto 35/2006

Kuitenkin kyseiset hallituksen esitykset ovat täysin Suomen perustuslain ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaisen, koska kyseisten tuomioistuimien kustannukset maksavat vakuutusyhtiöt ja vain tuomioistuinkäsittely toisen osapuolen kouluttamat lääkärit kelpaavat tuomioistuimen vakuutuslääkärinrooliin.

Kaiken lisäksi kyseisten hallitusten esitysten mukaan voimaan astuneessa laeissa vaadittavalla vakuutuslääketieteen erityispätevyydellä ei ole tähän astisten tietojen mukaan mitään kirjalliseen ja lainsäädäntöön perustuvaa dokumentaatiota erityisasemastaan suhteessa kliiniseen lääketieteeseen ja siitä pohjautuviin erikoisaloihin nähden.

Kuka sitten on tuo Veli-Pekka Viljanen?

Internetin mukaan juuri nimitetyn sisäministeriön uudelleen nimitetyn kansliapäällikkö Ritva Viljasen puoliso.

Ydinkysymys on se, että tuleeko Suomessa länsimaalaisittain katsottuna esteelliseksi hoitaa virkaa, jos puolison työkenttä menee ristikkäin oman vastuualueen kanssa.

Hakuosumien kautta näyttää vahvasti siltä, että Veli-Pekka Viljanen on ollut hyvin suosittu asiantuntija eri ministeriöiden lakihankkeissa.

Toivottavasti SDP:n nykyjohto nopeasti selvittää presidenttinsä tekemän Viljasen nimityksen esteellisyydet ja antaa siitä pikaisesti johtopäätöksensä julkisuuteen. Samoin kuin Päivi Lipposen mahdolliset esteellisyydet jatkaa kansanedustajana kyseisissä valiokunnissa.

Näin mahdolliset rutina-aiheet saataisiin kerralla ruodittua pois päiväjärjestyksestä eikä Lipposen Paavon tarvitsisi vetää taas kerran megaluokan hertsejä hermojaan hiertävälle medialle.

- - - - - - - -

Keskusrikospoliisille tutkintapyyntö Arajärvestä

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:56

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus