Suomen ihmisoikeustilanteesta

  • WilleWau

Suomen ihmisoikeustilanteesta on liikkeellä kahdenlaisia versioita. Virallisia ja todellisia. Niiden välinen ero kasvaa koko ajan.

Siksi erilaisista aihepiiriin liittyvistä organisaatioista, kuten Suomen ihmisoikeusliitosta ja Suomen YK-liitosta olisi hyvä saada kunnon läpivalaisu. Miten toiminta rahoitetaan ja miten puolueet jakavat avainhenkilöiden mandaatit keskenään? Tämän jälkeen olisi helpompi arvioida ihmisoikeusasioista kiinnostuneen yksittäisen kansalaisen niiden toimintaan liittyviä kummallisuuksia.

Esimerkkinä kummallisuuksista voi nostaa esiin sen päälinja, että ko. organisaatiot löytävät ja nostavat esiin vain niitä ihmisoikeuksien sekä oikeusturvan loukkauksia, joista muutkin maatkin maat saavat nuhteluita.

Suomalainen kahden lääkärin loukku ei kuulu siten kummankaan organisaation virallisille listoille.

Kunnallisvaalien 2008 yhdeksi pääteemaksi ollaan nostamassa kunnallisverotusta. Se on todella hyvä valinta, koska siihen kytkeytyvät samalla 400 000 kahden lääkärin loukussa olevan potilaan ihmiskohtalot.

"Suomalainen kahden lääkärin loukku - kaavio"

Lakisääteisen vakuutusjärjestelmän todellinen toimintamallihan perustuu 1900 - luvun itäeurooppalaiseen yhteiskuntamalli – ihanteeseen. Valtio ja vakuutusyhtiöt ovat sen mukaan aina oikeassa. Hylkäävät päätökset voidaan antaa ilman tosiasiallisia ja lääketieteellisiä perusteluita. Kirjallinen tuomioistuinkäsittely on vain nukketeatteria.

Ihmeelliseltä tuntuu, että systemaattiset ihmisoikeuksien sekä oikeusturvan loukkaukset tuntuvat tässä kohtaa sopivan SDP:n lisäksi, keskustalle, kokoomukselle, RKP:lle ja vihreille. Ilman ainoatakaan puolueen johtoon kuuluvan henkilön soraääntä.

Vasemmistoliitto, kristilliset ja perussuomalaisetkin ovat myös jostain ihmeen syystä tämän aihepiirin suhteen täysin mykkiä. Varsinkin johtohahmojensa puheissa.

~ Päättäjät piiloutuivat potilailta ~
~ Päättäjät piiloutuivat potilailta ~

Suomen ihmisoikeustilanteesta puhuttaessa jää edelleen kokonaan huomioimatta, että 400 000 kahden lääkärin loukkuun kiinni jääneen potilaan karmaisevat kohtalot eivät tunnu kiinnostavan poliittisen eliittimme johtoa.

Kunnallisvaalit 2008 lähestyvät ja tämä aihepiiri liittyy vaaleihin erittäin tiivisti, koska hylkäävät päätökset Kelalta, työeläke-, vahinkovakuutus ja liikennevakuutusyhtiöltä saaneet potilaat valuvat aina viimein kunnan sosiaalitoimen pitkäaikaisasiakkaaksi.

Vakuutusalan korjatessa lakisääteisistä vakuutuksista muhkeat voitot ja veronmaksajien maksaessa viime kädessä lakisääteisen vakuutusturvan korvaukset; sosiaalitoimen kasvaneissa kustannuksissa.

Se taas näkyy vääjäämättä jokaisen kuntalaisen verotuksessa.

Hitaan syöksykierteen malli
Hitaan syöksykierteen malli

- - - - - -

Suomen todellisesta ihmisoikeustilanteesta löytyy monipuolista lisätietoa esimerkiksi osoitteessa:

http://www.promerit.net/

- - - - - -

Toivottavasti avoin keskustelu Suomen ihmisoikeustilanteesta käynnistyy viimeistään syksyn tullen eri kanteilta katsottuna.

Myös EU-komission vinkkelistä tarkasteltuna.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:57

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus