Tsaarin ajassa ja Kafkan hengessä

  • WilleWau

HE 62/2004, HE 47/2005, HE 12/2006 ja HE 91/2006 ovat lakeina jo voimassa ja vaikuttavat kaikkien työikäisten suomalaisten kohtaloihin jatkossa.

Nimeltään kauhunpaketti on suomalainen kahden lääkärin loukku. Se poisti viimeiset esteet vakuutusyhtiöiden ylivertaisesta asemassa suhteessa yksittäiseen vakuutettuun.

Kaaviomuodossa suomalainen kahden lääkärin loukku menee näin:

Vakuutusalan menestyksen HE-kaava
Vakuutusalan menestyksen HE-kaava

Voimaan tulleet lait ovat yhteisvaikutuksiltaan selkeästi Suomen perustuslain ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaisia.

Eduskunnan perustuslaki-, laki- sekä sosiaali- ja terveysvaliokunta saattoivat ne siitä huolimatta voimaan.

Tarkoituksena päättäjillä lienee tässäkin tapauksessa katsoa jaksaako joku tehdä valitukset asioista ja taistella 15 vuotta elämästään korporaatioiden ylivaltaa vastaan eurooppaoikeuden eri instansseissa.

- - - - - -

Vakuutuslääketieteen erityispätevyydellä ei ole mitään lakiin perustuvaa pohjaa.

Se on vain kansallinen, yhdistys-/ammattiliittotasoinen erityispätevyys, jonka saadakseen Suomen lääkäriliittoon kuuluvan lääkärijäsenen pitää pystyä toimimaan todistettavasti vakuutusyhtiön hyväksi.

Koska vakuutuslääkärit ovat organisoitu taitavasti yksityisen yhdistyksen taakse, niin laillisuusvalvojilla ei ole mitään keinovalikoimaa puuttua vakuutuslääkäreiden toimintaan.

- - - - - -

Stop skandaaleille 2008
Stop skandaaleille 2008

Oheisella mallilla olisi hyvä todentaa lainsäädäntötyössä suuresti vaikuttavien virkamiesten ja etujärjestöjen puoluesidonnaisuudet.

Miten eduskunnan perustuslaki-, laki- sekä sosiaali- ja terveysvaliokunta jakaantuvat virkamiesten poliittisen sidonnaisuuden mukaan?

Miten oikeus-, sosiaali – ja terveys-, sisä-, valtiovarain- sekä työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet jakaantuvat poliittisen sidonnaisuuden mukaan?

Ketkä puolueet ovat vallassa Työeläkevakuuttajissa (TELA ry), Tapaturmavakuutuslaitosten liitossa (TVL) ja Finanssialan Keskusliitossa?

Työntekijäpuolen keskusjärjestöissä: SAK, STTK, AKAVA, MTK?

Entäs sitten Elinkeinoelämän Keskusliitossa (EK)?

- - - - - -

Miksikä juuri nämä tahot esimerkkinä?

Tämän jälkeen esiin olisi rapsuteltu vaalirahoituksen selvittämisen seuraava kerros näkyviin ja edellä kuvatun kaltaiset lainsäädäntöpaketit avautuisivat entistä paremmin asiasta kiinnostuneille.

Esimerkiksi suomalainen kahden lääkärin loukku on valmisteltu hyvin pitkälle nelikantaisesti. Nelikantahan on kolmikanta + rahoitus-/vakuutusala. Eduskunnalle on varattu nelikantaisen lainsäädäntötyön jälkeen pelkkä kumileimasimen rooli.

Potilaiden ihmisoikeuksilla ja oikeusturvan toteutumisella ei ole tässä lakisääteisten vakuutusten toimintakuviossa enää mitään sijaa.

- - - - - -

Toki kunnallisvaalien lähestyessä samantyyppinen toimintaprofiilien kartoitus on tärkeää tehdä joka kunnan ja kaupungin virkamies ja - naiskunnassa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:58

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus