Vakuutuslääkäreiden asema ylivertainen

  • WilleWau

Tällä hetkellä Suomessa ovat voimassa lait, joidenka ansiosta vakuutusyhtiöiden pää- ja sivutoimiset vakuutuslääkärit voivat merkitä tapauskohtaiseen käsittelijä- ja lääkärikansioon hylkäävän päätöksen korvauksista, hoidoista, kuntoutuksesta tai eläkkeestä; lyhimmillään sanalla ”EI”.

Samalla vakuutuslääkäreiltä on viety pois kuin vahingossa mahdollisuus rikosoikeudelliseen vastuuseen joutumisesta. Tekivätpä he kuinka totuudenvastaisia tekoja merkinnöillään asiapapereihin.

- - - -

Tilanne tulee valtaosalle hoitavista lääkäreistä yllätyksenä, sillä heidän huolella ja tarkkaan sekä ”kunnian ja omantunnon kautta” oikeiksi vakuuttamansa lääkärinlausunnot voidaan hylätä tuolla yhdellä sanalla. EI. Ilman mitään täydentäviä ja tosiasiallisia perusteluita.

Joten mikäli saatte vakuutusyhtiöltänne hylkäävän päätöksen korvaushakemukseenne ja asiaan on liittynyt lääketieteellisten seikkojen selvittämistä, niin pyytäkää aina asianomaisjulkiset käsittelijä- ja lääkärikansiomerkinnät käyttöönne.

Toki vain siinä tapauksessa, jos olette tehtyyn hylkäävään päätökseen tyytymättömiä.

HOITAVAA LÄÄKÄRIÄ KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖÄ LÄÄKÄRINLAUSUNNOISTA:

Finlex - Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 28.6.1994/559

23 §

Lääkintölailliset todistukset ja lausunnot

Laillistetun lääkärin ja hammaslääkärin on, antaessaan lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja sekä muita todistuksia, jotka on tarkoitettu esitettäväksi tuomioistuimelle tai muulle julkiselle viranomaiselle, vahvistettava ne sanoilla ""minkä kunniani ja omantuntoni kautta vakuutan"".

Siten vahvistettu todistus tai lausunto on pätevä ilman valallista vahvistusta, jollei tuomioistuin tai viranomainen erityisistä syistä määrää, että se on vahvistettava suullisella valalla tai vakuutuksella.

Sosiaali- ja terveysministeriö voi antaa tarvittaessa tarkempia määräyksiä ja ohjeita siitä, mitä laillistetun lääkärin ja hammaslääkärin tulee ottaa huomioon antaessaan todistuksia ja lausuntoja sekä muutoinkin harjoittaessaan ammattiaan.

PÄÄ- JA SIVUTOIMISIA VAKUUTUSLÄÄKÄREITÄ KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ:

1. Finlex - Työntekijän eläkelaki 19.5.2006/395

40 §

Eläkelaitoksen asiantuntijalääkäri

Yhden tai useamman laillistetun lääkärin on osallistuttava työkyvyttömyys- ja kuntoutusasioiden sekä muiden lääketieteellisiä kysymyksiä sisältävien asioiden valmisteluun eläkelaitoksessa.

Eläkelaitoksen lääkäri voi merkitä kannanottonsa asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintälaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.

2. Finlex - Tapaturmavakuutuslaki 41 d §:n muuttaminen 545/2004:

Jos vakuutuslaitoksessa käsiteltävä korvausasia koskee lääketieteellisen seikan arviointia, laillistetun lääkärin on osallistuttava asian valmisteluun ja merkittävä kannanottonsa asiakirjoihin.

Vakuutuslaitoksen lääkäri voi merkitä kannanottonsa asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.

- - - -

Halutessanne voitte allekirjoittaa ja levittää sanaa adressista, jonka vaatimukset toteutuessaan saattavat vakuutuslääkärit ja hoitavat lääkärit takaisin yhdenvertaiseen asemaan: http://www.adressit.com/vakuutuslaakareille

Toivottavasti allekirjoittaneiden määrä kasvaa edelleen uusille sataluvuille.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:03

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus