Valtio harkitsee koko Sampo-salkkunsa myymistä?

  • WilleWau

Mielenkiintoista on ollut huomata, että liikkeellä on paljon puhetta siitä, että nyt vaaditaan vähemmän valtiota. Vaan kun puheeseen tulee valtion osakeomistuksista luopumisesta finanssikonserni Sammossa, niin osakkeiden myyntiä vastustetaan kiivaasti.

Ruotsissa valtio laittoi jo koko Nordea pankin omistuksensa lihoiksi. Saaden rahaa muutamia miljardeja euroja, joilla lyhennettiin uutistietojen mukaan valtion velkaa.

Sampo-konsernihan on taas suurin (ulospäin näytetty) yksittäinen osakkeenomistaja Nordeassa. Valtion maksuliikennettä taas käsittääkseni Suomessa hoitaa 7 vuoden sopimuksella Pohjola Pankki Oyj (OP-Pohjola), joten miksei valtion osakkeenomistusta finanssikonserni Sammossa voi laittaa nyt lihoiksi?

Ja toteuttaa tätä Wahlroosin Björnin mantraa?

Lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva? Erittäin merkittävän julkisen vallan käyttö Yhtiössä? Kuten If-vakuutus...
Lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva? Erittäin merkittävän julkisen vallan käyttö Yhtiössä? Kuten If-vakuutus...

Valtion omistama Solidium omistaa Sammon osakkeita per 30.9.2013 14,16 prosenttia rekisteröidyistä. Eli Suomen valtio on suurin yksittäinen osakkeenomistaja, joka on näytetty ulospäin.

Valtio omistaa Sammon osakkeita 79 280 080 kappaletta
Ylin hinta 35,63 €/kpl
Myynnistä yhteensä 2 824 749 250,40 € eli noin 2,8 miljardia euroa.

Lisätietoa suurimmista Sammon osakkeenomistajista osoitteessa:
http://www.sampo.com/fi/sijoittajasuhteet/omistajat

Sammon yhtiökokouksessa kerrottujen tietojen mukaan, Sampo-konsernin liikevaihdosta tulee enää 25 prosenttia Suomesta, joten luopuminen ei kirpaise siltäkään osin, muita kuin niitä osakkeenomistajia, jotka ovat tulleet niin sanotusti sisään osakkeen hinnan ollessa korkealla.

Kauppalehden tietoihin Sammon osakkeesta:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/osake/?klid=1089

SAMMON OSAKEPOTISTA VALTIOLLE 2,5 MILJARDIA EUROA?

Eikö tuosta liikenisi sitten pikana puuttuvat määrärahat Lastensairaalan rakentamiselle? Yksittäisten lahjoittajien hankkeeseen luovuttamat rahat saisivat siten arvoistansa seuraa.

Tässä vaiheessa vedetään sitten, yleensä, esiin Reumasairaala-kortti. Väitettiin, että toimiva sairaalakokonaisuus ajettiin nurin, kun kahta miljoonaa euroa ei valtiolta löytynytkään...

Reumasairaalan lopettamiselle, puuttuvan 2 miljoonan euron takia on ollut liikkeellä toisenlainenkin versio.

EU-kilpailulainsäädännön takia säätiömuotoiset sairaalat on Suomessa jouduttu yhtiöittämään ja avaamaan näin toimintansa osalta enempi päivänvaloon. Esimerkkinä voinee ottaa aiemman Invalidisäätiön Helsingissä, joka Orton-konsernina sisältää käsittääkseni nykyisin useamman yhtiön, joka hoitaa asioita leikkauksista ja hoidoista kuntoutukseen sekä apuvälineisiin.

* * * *

No mene ja tiedä mikä on kulloinenkin totuus, mutta kyllä Wahlroos: epävirallinen elämänkerta kirjasta avautuu mielenkiintoisia näkökulmia moneen yhteiskunnallisesti merkittävään aiheeseen.

Solidiumin nykyinen toimitusjohtaja Kari Järvinen on; kirjan tietojen (sivu 228) mukaan, entinen mandatumilainen eli entinen BW:n alainen. Joten valtion koko osakepotin mahdollinen myynti on mielenkiintoinen asia, sillä tieto kulkee piireissä myyntihankkeista tässä tapauksessa erittäin nopeasti.

Onhan valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkökin mielenkiintoinen taustaltaan. Monimiljonääri sekä SRV:n ja vakuutusyhtiö Pohjolan entinen toimitusjohtaja Eero Heliövaara...

* * * *

Varsinkin, jos otetaan huomioon se, että muun muassa OP-Pohjola ja Sampo/If - akseli on onnistunut kaappaamaan itselleen vallan koko lakisääteisen vahinkovakuuttamisen (kuten työtapaturmat ja ammattitaudit) "tuotantoketjussa". Halliten myös työeläkeyhtiöidensä Ilmarisen ja Varman kautta, merkittävää osaa, lakisääteisen työeläkevakuutuksen noin 150 miljardin euron kokoiseksi kasvanutta eläkerahapottia.

Eli sisääntulevan ja ulosmaksettavien rahavirtojen putki on täydellisesti hallinnassa. Vaikka tämän jutun suhteen ei ollakaan Neuvostoliiton aikaisessa Tallinnassa. Tai ei siis pitäisi olla...

Yksi näkökulma aihekokonaisuuteen. Erittäin merkittävän julkisen vallan käyttämisestä Yhtiöissä lisää > Kukkosen listasta

Kirjoitettaessa soi Mike Oldfield

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus