Virhemarginaali

  • WilleWau

Vaalien alla ilmestyvien vaaligalluppien määrä tulee varmasti lähiaikoina lisääntymään.

Toivottavasti myös annetaan entistä enemmän taustatietoa galluppien tavoitteista, maksajasta ja miten ne on loppujen lopuksi toteutettu.

Toivottavasti tiedotusvälineet jaksavat myös nostaa aktiivisesti esille vuosikymmeniä jatkuneita ongelmakenttiä, joihin aina vaalien alla luvataan puolueiden taholta parannusta.

Tai sitten niistä vaietaan molemmilla kotimaisilla. Kuten vakuutuslääkärijärjestelmästä ja suljettu erityistuomioistuinjärjestelmästä.

* * * * *

Vaan pienessä mielessäni heräsi kysymys, että onkohan City-lehti tehnyt täällä olevasta matchingistä puolueetonta tutkimusta?

Kuinka iso on virtuaalisesti velmuilevien ihmisten välinen virhemarginaali todellisuudessa ja matchingissä annettujen tietojen välillä? Siis sellaisten jotka ovat sen perusteella ajautuneet arkipäiväiseen ja todelliseen parisuhteeseen.

Ja tuo parisuhteeseen päätyminenhän on sitten jo hieno asia.

* * * * *

Vastailin eilen yhteen vaalien alla tehtyyn puhelingalluppiin, jota muuten teen eritäin harvoin.

Annoin Helsingin kaupungista ja sen toimista kysyttyihin kysymyksiin huonoimmat mahdolliset arvosanat.

Lisäksi ajattelin haastattelun tekijälle ääneen, että voisin äänestää tällä kertaa perussuomalaisia, itsenäisyyspuolueen tai kristillisdemokraattien ehdokasta.

Ihan niin kuin kokeeksi.

* * * * *

Tämän päivän Hesarissa oli mielenkiintoinen artikkeli:

"Lääkärit ja vakuutusyhtiöt kiistelevät potilastietojen luovuttamisesta - Potilaista ei saisi välittyä arkaluontoista tietoa

Työpaikalla nilkkansa nyrjäyttäneen potilaan terveydentilasta saattaa siirtyä vakuutusyhtiöön paljon muutakin tietoa kuin pelkkää nilkkavammaa koskevat merkinnät.

Työ- ja liikennetapaturmien hoitoja korvaavilla vakuutusyhtiöillä on oikeus saada välttämättömät tiedot tapaturman aiheuttamista vammoista suoraan potilasta hoitavalta lääkäriltä.

Vakuutusyhtiöt kuitenkin haluaisivat, että lääkärikeskuksessa joku kopioisi kaikki potilaan sairauskertomuksen tiedot, sanoo Lääkäriliiton edunvalvontajohtaja Markku Kojo. "Silloin mukana saattaa välittyä tietoa myös muista hoitokerroista tai hoidoista lääkärikeskuksen muilla erikoislääkäreillä."

Kiista koskee työtapaturma- ja liikennevahinkovakuutuksia, jotka ovat lakisääteisiä."

* * * * * *

Toivottavasti julkinen keskustelu vakuutuslääkäreistä ja lakisääteisistä vakuutuksista vilkastuu vielä ennen vaaleja oikein kunnolla.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus