Suklaata ja viiniä

[B]Suklaafestivaali[/B] Viime viikonloppuna järjestettiin Wanhassa Satamassa Helsingin toiset [URL=http://www.suklaafestivaali.fi]Suklaafestivaalit[/URL]. Viime vuoden tapaan tarjolla oli suklaaluentoja sekä suklaata kaikissa kuviteltavissa muodoissa (vaikkapa [URL=http://www.bernardcassiere.fi/?a=hoitolahoidot&b=suklaahoito]kasvohoitoina[/URL], [URL=http://www.reuter-stolt.fi/index.php?page=1302]peleinä[/URL], [URL=http://www.reuter-stolt.fi/index.php?page=1306]viinisuklaalevyinä[/URL] ja [URL=http://www.chocotelegram.fi/]sähkeinä[/URL]. Osallistuin messuilla mainioihin tasting-sessioihin….

[B]Suklaafestivaali[/B]
Viime viikonloppuna järjestettiin Wanhassa Satamassa Helsingin toiset [URL=http://www.suklaafestivaali.fi]Suklaafestivaalit[/URL]. Viime vuoden tapaan tarjolla oli suklaaluentoja sekä suklaata kaikissa kuviteltavissa muodoissa (vaikkapa [URL=http://www.bernardcassiere.fi/?a=hoitolahoidot&b=suklaahoito]kasvohoitoina[/URL], [URL=http://www.reuter-stolt.fi/index.php?page=1302]peleinä[/URL], [URL=http://www.reuter-stolt.fi/index.php?page=1306]viinisuklaalevyinä[/URL] ja [URL=http://www.chocotelegram.fi/]sähkeinä[/URL].
Osallistuin messuilla mainioihin tasting-sessioihin. Niissä ihmeteltiin suklaan ja viinin sekä suklaan ja kuohuviinin yhdistelmiä. Tulos: lempeä hirpakka ja endorfiinihumala. Tämänpä kopioin pikkujouluihini, ajattelin. Suklaan maistaminen on melko samanlaista puuhaa kuin viinien maistelu. Ensin katsellaan, sitten tuoksutellaan, tunnustellaan suutuntumaa ja maistellaan aromeja. Esimerkiksi alkuperä vaikuttaa kaakaopapujen aromeihin samalla tavalla kuin viinirypäleiden aromeihin – viileässä ja kuivassa kypsyy aivan erilaisia viinejä ja kaakaoita kuin lämpimässä ja kosteassa. Kannattaa vilkaista muutamaa suklaan maisteluohjetta ennen kuin ryhtyy toimeen. Fasulla on sivuillaan sangen käypä [URL=http://www.fazermakeiset.fi/fi/Fazerinsininen/Tasting.aspx] suklaa-tastingin ohje[/URL]. Valrhona-niminen suklaafirma opastaa [URL=http://www.valrhona.com]nettisivuillaan[/URL] englanniksi erityisesti tumman suklaan maistamiseen.
Tällaisia komboja maistoimme messuilla. Nämä ovat tietysti esimerkkejä – soveltaa voi lähimmän Alkon ja marketin tarjonnan mukaan. Kannattaa valita mukaan vähintään yksi valkoinen, yksi maito- ja yksi tumma suklaa. Suklaat saavat mieluusti olla peräisin eri pituus- ja leveyspiireiltä. Maistelimme myös täytettyjä suklaita, mutta itse pidättäydyn peruskamassa. Täytteet veivät huomion itse suklaan mausta. Idis on maistaa kaikkia suklaita kaikkien viinien kanssa. Osa komboista on hurmaavia, osa kauheita. [B]Kuohuviini ja suklaa[/B] Viinit: Ranskalainen [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/564757]Chevalier Rosé[/URL] Italialainen [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/008776]Asti Tosti[/URL] Argentiinalainen [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/577727] Raza Brut de Torrontes[/URL] Ranskalainen samppanja [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/536277] Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Brut [/URL] Suklaat: Fazerin sininen Valrhonan suklaatalon 70-prosenttinen [URL=http://www.finedarkchocolate.com/Chocolate/Valrhona/Valrhona_Guanaja.asp]Guanaja[/URL] Hondurasista Chocolatier Petri’s:in passion-täytteinen [URL=http://www.suklaayhdistys.com/testit.php?cat=319&tuote=1781]valkosuklaakonvehti[/URL]. Ottaisin rinnalle lisäksi yhden valkosuklaan ilman täytettä. Chocolatier Mayan [URL=http://www.mayra.fi/index.php?value=tuotteet]Cassis-mustaherukkakonvehti[/URL]. [B]Viini ja suklaa[/B] Viinit: Kalifornialainen [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/945537]Obsession Symphony[/URL] Chileläinen [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/463247] Cousiño-Macul Merlot[/URL] Espanjalainen [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/957097]Museum Real Reserva[/URL] Portugalilainen [URL=http://www.alko.fi/tuotteet/fi/928117] Porto Cruz Tawny[/URL] Suklaat: Fazerin sininen Chocolatier Petri’s:in 80-prosenttinen tumma konvehti Valrhonan 64-prosenttinen [URL=http://www.finedarkchocolate.com/Chocolate/Valrhona/Valrhona_Manjari.asp]Manjari[/URL] Madagaskarilta KC Suklaan [URL=http://www.kc-suklaa.fi/app/gallery/view/-/id/65]valkosuklaa-vaniljakreemikonvehti[/URL]. Ottaisin mukaan myös pelkän valkosuklaan.
Viimeinen tilaisuus ennen jouluähkyä, jonka jälkeen pelkkä suklaan tuoksu oksettaa. Vinkki laihduttajille: käykää suklaakasvohoidossa tai suklaahieronnassa. Kun naama, parhaassa tapauksessa kroppa, on muhinut tunnin suklaassa, on olo niin suklaalla kyllästetty, ettei suklaata tee mieli viikkoon. Makeita pikkujouluja! p.s. Suklaafestarit valittiin Cityn [URL=http://www.city.fi/artikkeli/Kaupungin+paras+2009/3200/]Kaupungin parhaiksi[/URL] maistiaisiksi. Tämä vuosi todisti, että nappiin meni sekin valinta.