Biseksuaalin kova elämä

  • Mirja Wuokko

Olen lukenut useamman biseksuaalien hulppeista mahdollisuuksista kertovan jutun. Bi:n elämän täytyy olla ihanaa, kun voi naida kaikkea, mikä liikkuu kahdella jalalla!

Silmiini osui elokuun The Journal of Sexual Medicinen artikkeli biseksuaaleista. Siinä arvioitiin biseksuaalien elämää ihan toisin.

Lukuisat tutkimukset lesbo-, homo- ja bi -nuorista ovat osoittaneet, että biseksuaaleilla on erityisen korkea riski suisidaaliseen käytökseen ja päihteiden käyttöön. Biseksuaaleilla on myös väitetty olevan enemmän masennusta ja ahdistusta kuin heteroilla tai homoilla. Tämä koskee sekä bi-miehiä että -naisia.

Joukko tutkijoita halusi tehdä metatutkimuksen biseksuaaleista. He kysyivät onko biseksuaalisuudella ja itsetuhoisella käytöksellä yhteys, ja jos on, mitkä riskitekijät liittyvät tähän käytökseen.

Biseksuaaleiksi itsensä identifioivat raportoivat tavallista enemmän mielenterveysongelmia ja aineiden väärinkäyttöä. He sekä ajattelevat että yrittävät muita nuoria useammin itsemurhaa.

Itsetuhoisen käytöksen riskiä lisäsivät biseksuaalien kokema väärin kohtelu, ikätovereiden käsitykset heistä ja oman perheen torjuva tai syrjivä käytös.

Tutkijat päättelivät bi-ihmisten kokevan tavallista kovempaa psykologista stressiä. He eivät ilmeisesti koe kuuluvansa mihinkään ryhmään. Lääkäreiden ja muun hoitohenkilökunnan tulisi olla erityisen valppaina biseksuaalien mielenterveysongelmia hoitaessaan.

Biseksuaalien tarkkaa määrää ei tiedetä. Jotkut ovat väittäneet enemmistön ihmisistä olevan vähän bi-mielisiä, mutta tutkimuksissa itsensä varsinaisiksi biseksuaaleiksi identifioivia on ollut vain muutamia prosentteja.

Jos joku biseksuaali lukee tämän, olisi mielenkiintoista kuulla omia kokemuksia elämästä bi:nä Suomessa.

Bisexuality and Suicide: A Systematic Review of the Current Literature. The Journal of Sexual Medicine. August 2014.

30 kommenttia

shiwan8

31.8.2014 15:34

Niin siis on rankkaa kun kumppaniehdokaita on tuplat muihin verrattuna. On rankkaa kun saattaa joutua saman hyväksymättömyyden kohteeksi kuin homot monesti joutuvat. On rankkaa kun joukkoon kuuluminen ei rajaudukaan seksuaalisen suuntautumisen kautta.

Jännää, että paremmat edellytykset onnelliseen elämään pariutumissektorilla aiheuttavat masennusta ja itsetuhoisuutta. Luulisi homman olevan juuri toisin päin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pjotrprkl

1.9.2014 08:18

Olisiko siis bi-miehellä saumat shiwaniin? Vai onko kuitenkin niin että bi-miehellä on edes teoriassa saumat ainoastaan homomiehiin, bi-miehiin ja heteronaisiin? Silloin se ei ole tuplat vaan hetskunaiset + 10-15% miehistä.

shiwan8

1.9.2014 13:40

Vähän samalla tavalla kuin bi-naisella olisi saumat umpiheteroon naiseen.

Ottaen huomioon miten vapaamielinen homomiesten kulttuuri on noin keskimäärisen homoseksuaalin sektorilla niin käytännössä sen bi-miehen saumat tuplaantuvat siitä, että kumppanin sukupuolella ei ole olennaista merkitystä. Naisten kohdalla menekki tuskin hirveästi kasvaa, se on totta, heille kun on muutenkin keskimäärin niin paljon vientiä kuin viitsivät hyödyntää.

Pjotrprkl

1.9.2014 14:28

Jotenkin tuntuu että kiersit asian jotenkin:) Itse laskin asian siten että ei laske mitään tasoja vaan että saumat on kaikkin heteronaisiin ja siihen päälle siihen kaikkiin niihin miehiin jotka ovat homoja tai bi-seksuaaleja.

Samantasoinen hetero ja bi-mies. Molemmilla samat mahkut naisten suhteen, toisella lisäksi homo- ja bi-miehiin (osaan heistä).

En ajatellut sitä sen pidemmälle, saattahaan se vienti elävässä elämässä vaikka tuplaantuakin, mutta en osaa yhtään arvioida miten keskiverto mies saa miestä:) En myöskään tiedä kuinka paljon homostelua rajoittaa nää top-bottom-versatile jutut.

Siis jos oletetaan homo haluaa olla vain top, niin hänelle ei sitten kelpaa toinen puhdas top, samaten bottomilla. Versatilelle kelpaa kumpi vain mutta ei välttämättä parisuhteeseen (monogaamiseen). En kyllä tiedä ovatko homot useinkaan monogaamisia, tuntemani homot eivät yleensä ole olleet vaan avoimesti myös muiden kanssa, mutta eivät välttämättä perinteisen avoimen liiton kaavalla.

Kuitenkin jotenkin oudolta vain tuntuu että mies joka saisi 0,5% väestön naisista saisi 50 tai 100% väestön miehistä.

shiwan8

1.9.2014 17:46

Niin siis ei, bi-miehellä ei olisi saumoja minuun. :)

Itseäni kiinnostaa toteuma enemmän kuin teoreettinen maksimi. Siksi lasken bi-miehen mahdollisuudet tuplaksi. Toteutuma on käytännössä itse asiassa varmaan vielä tuotakin parempi. Oli kyllä ihan hyvä huomio, ettei jos ei ole halukas joustamaan roolissa niin saattaa jäädä saanti homoskenessäkin pienemmäksi.

Pjotrprkl

1.9.2014 08:23

En muuten edes huolisi bi-naista paitsi jos hän olisi avoin myös kolmen kimpalle, 2n+minä. Tällöin myös kolmas pyörä olisi tähän halukas ja valinta olisi kaikkien yhdessä tekemä. Ja siis seksi ei olisi vain lesboilua jota kolmas pyörä katsoo vierestä vaan aktiivista kolmen keskistä kimppakivaa. Lisäksi parisuhteen pitäisi olla todella vahva ja hyvässä kunnossa ja asia puhuttu halki ettei siitä tule mitään jälkikäteen.

Tuskin tapahtuu tosielämässä joten ihan mieluusti pitäydyn heteromimmeissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pupuja

2.9.2014 09:01

Minkähänlaisissa kulttuuripiireissä Pjotrprkl liikut? Oma kokemukseni bi- ja bicurious-naisten seksuaalisuudesta nimenomaan on se, että he osaavat puhua ja sopia asioista JOS parisuhteeseen päätyvät, ja ne kuvailemasi (myös parisuhteen hyvinvoinnin kannalta) onnistuneet kolmenkivat ovat hyvinkin mahdollisuuksien joukossa. Toisaalta, liikun pääasiassa opiskelija-, hippi- ja taiteiljapiireissä.

Itse artikkeli ei muuten kertonut, onnistuivatko tutkimukset löytämään kausaatiolinkkiä, vai voisiko yksi mahdollisuus olla, että itsetuhoisuuteen taipuvaiset ihmiset ovat myös avoimempia 'erilaisuuden' kokeiluille?

graeg

1.9.2014 20:59

Ai kumppaniehdokkaita tuplaten? Voi kiesus, asia on aivan toisinpäin. Biseksuaalia miestä karttavat naiset sekä homot, joten pariutuminen on todella hankalaa. Naisilla on miesten kohdalla helppoa, mutta naisen löytäminen onkin hankalampaa. Homot ja lesbot kun syrjivät aivan avoimesti, jopa vihamielisesti biseksuaaleja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pjotrprkl

2.9.2014 08:35

Koetaan feikeiksi, näin olen ymmärtänyt. Etenkin lesbot, saattavat mokomista feikkilepakoista suuttua tosissaan, "muotilesbo", "härnääjä". Mutta ei kai sitä pakko ole paljastaa olevansa bi jos menee jonnekin gay mestaan pokaamaan?

shiwan8

2.9.2014 13:39

Miksi, oi miksi sitä omaa avoimempaa suuntautumista pitäisi toitottaa kaikille. Totta helvetissä ne karttaa sua jos aloitat sosialisoinnin "moi (oma nimi), mä muuten panen sekä miehiä että naisia". :D

rrrrrrrr

27.7.2015 15:12

Niin, siis eihän tässä seksikumppaneista puhuttu mitään. Yhden yön juttuja voi saada melkein yhtä helposti kuin heterot tai homotkin, mutta parisuhteeseen pääsy on vaikeaa juuri tuon syrjinnän kanssa.

Yhden yön juttujen onnistumista voi haitata piirien pienuus. Jos pikkulinnut laulaa et oot bi, niin sua kartetaan. Ja jos ite pyörit piireissa aktiivisesti niin voit olla varma että laulavat.

Bimänjoipiimää

1.9.2014 21:24

Itse olen bi, ja kyllä, minulla on masennusta tälläkin hetkellä, en tosin rupea sanomaan että onko sillä itsessään seksuaalisuuteni kanssa mitään yhteyttä. Oli joskus aikaisemmin teini vuosina, kun ei ollut varma omasta seksuaalisuudestaan, tyyliin näin "olenko homo, en tiedä. Olenko hetero, no vittu en tiedä, mikä minä olen?" ja se ahdisti ihan sikana. Mutta arvelisin bi ihmisillä olevan sen asian probleemana, minkä itsestänikin olen huomannut, että välillä seksuaalinen halu vaihtelee miehestä naiseen ja toisinpäin.

Välillä saattaa tehdä mieli kullia, välillä taas pillua, ja sillä hetkellä kun olisi pillua tarjolla, tekeekin vain mieli kullia. Itseäni ei tämä kauheasti ahdista, mutta parilta homo kaveriltani olen kuullut, että bi ihmisen kanssa parisuhteessa eläminen voi olla raskasta, koska "eihän sitä ikinä tiedä jos ei enää haluakaan miehiä, vaan vain naisia". Monet ihmiset ei ymmärrä, että pääsääntöisesti, oman kokemukseni mukaan, haluan välillä molempia, ja kun parisuhteessa joka ei ole avoin tai polyamorinen, ei silloin ole mahdollista saada kumpiakin, vaan vain sitä omaa seurustelukumppania. Voisin kuvitella tämä olevan yksi ahdistavista tekijöistä.

Bi-seksuaalisuus myös oman kokemukseni mukaan, tuo hieman enemmän epävarmuutta elämään. Homona tai heterona se on suhteellisen simppeliä, sulle on vaan se yks sukupuoli tarjolla sillä hetkellä. Bi-seksuaalina, vaikka sen kuvittelisi olevan win win, double the fun jne. kuvittele saavasi pakit molemmilta sukupuolilta useampaan kertaa saman illan aikana baarissa. Ja ihmisten suhtautuminen ylipäätänsä bi-seksuaalisuuteen on useimmiten ollut hieman sellainen "miten toi nyt edes käytännössä toimii". Ja se on ihan sama onko se nykyinen seurustelu kumppani homo vai hetero, mies vai nainen, todnäk tällä on epävarmuus siitä että pettämisen mahdollisuus voisi olla avoimempi, koska edelleen, "double the fun".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.9.2014 13:43

Mitenhän tuo noin niin kuin käytännössä eroaa homojen ja heterojen tilanteessa jossa välillä väliaikaisesti se oma kumppani ei vain yksinkertaisesti kiinnosta vaan tekisi mieli panna jotain toista? Noin niin kuin paperilla ei oikein mitenkään. Miksi se olisi siis erityisen rankkaa bi-henkilölle?

Bi30v

1.9.2014 21:52

On naurettavaa väittää, että bi-naisilla ja -miehillä on enemmän valinnanvaraa. Totuus on just päinvastainen. On heteroita jotka juuri pelosta "hävitä" toiselle sukupuolille ei halua olla suhteessa biseksuaalin kanssa. Varmasti on samalla tavalla ajattelevia homoja ja lesboja. Jos on vaan seksin perään niin seikkailumielisiä riittää, mutta suhdetta tavoittelevalle bi:lle valinnanvara on saman verran ellei vähemmän kuin heteroilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.9.2014 13:45

Riippuu varmaan siitä miten asiansa esittää. Ei varmaan tule haluttua tulosta jos avaa keskustelun asiasta "mä muuten sitten haluan panna molempia sukupuolia siitä huolimatta, että olen olevinaan sun kanssa". Järkeä saa käyttää ja ymmärrys siitä auttaa, että sellaista onnea ei ole olemassakaan jonka eteen ei mitään joudu uhraamaan.

Spitaalinen

1.9.2014 22:28

Itekki bi-nainen, ja tällä hetkellä elelen parisuhteessa erään pan-naisen kanssa. Jokatapauksessa, jos pitäisi lisätä tuohon Bimänjoipiimää:n postaukseen bi-elämän masentavia puolia niin ehdottomasi listalle tulee nämä iänikuiset "Päätä jo!" "S oot vaa hämmentyny, kyl sä sit vanhempana tiiät ootko homo vai hetero" ja "Haluut vaa ahnehtii". Alun perin tulin kaapista lesbona ja se oli perheelleni ihan fine, avomielisiä kun ovat. Sitten kun totesin että ei, kyllä mä tykkään miehistäkin, mä oon varmaan sitten bi, nii heti tuli just tuo "Päätä jo" lausahdus ensimmäisenä. Ei se oo kivaa kun omaa seksuaalisuutta ei vaan tunnusteta kunnolla. Bi-seksuaalisuus (myös pan-seksuaalisuus) ovat paljon monimutkaisempia näitten monimutkaisten seksuaalisuuksien joukossa.
Voidaan tyttöystävän kanssa kattoa jotain leffaa ja todeta että toi mies on kyl hottis, ja kolmen minuutin päästä todeta samaa jostain naisesta. Ei niin että ajattelisin kaikkia noin, lähinnä se että kykenen tuntemaan vetoa kumpaankin sukupuoleen. Se ei tarkoita että minulla olisi jotkut vuoropäivät miesten ja naisten kanssa. Se vain tarkoittaa sitä että rakastun ihmiseen kuin ihmiseen, sukupuoleen katsomatta. Näin monen vuoden itseni selvittelyn jälkeen olen tullut siihen tulokseen ettei bi-seksuaalisuus ole niin kovin vaikeaa ymmärtää kunhan ajattelee, mutta vaikeaa se näyttää olevan hyväksyä, niin homo kuin heteropiireissäkin. Kun et ole kumpaakaan, niin mitä sitten. Kummallekkaan joukolle et ole tarpeeksi heidän kaltaisensa, sänkyyn kyllä kelpaat sekä miehille että naisille, mutta bin on vaikeampi löytää vakavaa seurustelukumppania. En tiedä tuosta tutkimuksesta, itsekkin olen masennuksesta kärsinyt, mutta se johtui ihan muusta kuin seksuaalisesta syrjinnästä. Anyways, se kuulostaa vähän jopa järkeenkäyvältä, vaikka minua inhottaa lokeroida ihmisiä noin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.9.2014 14:21

"Päätä jo" saattaa johtua siitä, että oletus oli ensin hetero, sitten sanoit olevasi lesbo ja kun nämä kaksi vaihtoehtoa oli käytetty, totesit että haluat tanssia niiden välissä.

Muuten en löytänyt tuosta mitään mitä normaali hetero ei tekisi oman suuntautumisensa puitteissa. Ei ole mitenkään homoa miehenä tiedostaa jonkun toisen miehen soveltuvan ulkoisesti keskivertomimmin kauneusihanteeseen.

pettynytbisse

1.9.2014 23:11

Komppaan aikaisempia bi-ihmisten kommentteja täysin. Voisin lisätä omakohtaiset kokemukset vielä siitä millaista kaveriporukassa on olla ainut bisse. Hyvät miespuoliset kaverit usein pitää mua lesbona, ja jos pitkän ystävyyden jälkeen mulla kehittyy jotain tunteita kyseistä miestä kohtaan niin voin samantien yrittää unohtaa. "Mutta sähän olet lesbo" on oikein hyvä esimerkki siitä miten miespuolinen kiinnostuksen kohde yleensä vastaa. Sitten kun alkaa selittämään asiaa niin olen "vain hämmentynyt" eikä asiaa oikein tahdota ymmärtää. Lesbonaisten kanssa on taas ollut vaikeaa kun tanssii miespuolisen kaverin kanssa. "Ai tänä iltana oot vai miehiin päin?" Juu, niinhän se menee..
Olin myös erään vihreän sateenkaaripoliitikon kanssa kutsuilla, joka ilmaisi biseksuaalien panoksen lgbt-piireissä "täysin olemattomaksi". "Ei niitä ole edes kourallista koko Suomessa." Siinä vieressä alko vaan kyrpä kasvamaan otsaan. Kaltaisiani ihmisiä ei siis periaatteessa ole olemassa.
Ja tietysti on tää "sä oot bi vaan koska miehet tykkää kattoo lesboilua." Kyllä. Parasta viihdettä.
Kyllä mä itse olen ollut hiukan masentunut oman seksuaalisuuden takia, pääasiallisesti koska ihmiset ei ymmärrä mun näkökulmaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.9.2014 14:25

Niin siis jos pääasiassa olet naisiin päin, niin onko se nyt ihme jos mies suhtautuu lähestymiseesi varauksella? Jos nyt havaitsisin olevani naisten lisäksi miehiin päin suuntautunut, niin käytännössä varmasti jokaisen kaverini kommentti lähestymiseen olisi "mitä helvettiä sä nyt selität" ja ihan syystä. Itse asiassa ihan samaa on tullut vastaan naisten kanssa jos pidemmän tuttavuuden jälkeen "puun takaa" olen päättänyt osoittaa kiinnostustani.

Heini85

1.9.2014 23:24

Mä niin inhoan tota tulkintaa bi-seksuaalisuudesta, että se ois päättämättämyyttä ja merkki siitä että kaikki käy!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pjotrprkl

2.9.2014 08:40

Heteromiehenä mun on pakko tunnustaa ahdasmielisyyteni ja todeta etten yksinkertaisesti kykene ymmärtämään sitä että ei saisi oman suuntatumisensa mukaista seksiä enää koskaan. Se on vaikeaa yhden naisenkin kanssa mutta se onnistuu koska saa naista.

En usko että millään kykenisin luottamaan bi-naiseen ilman että hänelle tarjottaisiin suhteessakin mahdollisuus seksiin naisen kanssa. Itse asiassa ihmiset jotka ovat parhaiten ymmärtäneet minun kantani ovat olleet homoja, sekä miehiä että naisia. He ovat kulkeneet sen rankan reitin hyväksyäkseen oman seksuaalisuutensa, useimmat eläneet kaapissa ja kulissisuhteissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Inka91

2.9.2014 09:53

Bi-seksuaalisuus ei omalla kohdallani kyllä lisää tai vähennä mahdollisuuksiani mihinkään. Minä käsitän bi-seksuaalina olemisen niin että saan ihastua ja rakastua ihmisiin. Olen yksiavioisessa parisuhteessa miehen kanssa ja olen hänelle selittänyt, etten ole hänen kanssaan koska hän on mies, vaan hänen itsensä takia. Rakastun ihmisiin, en sukupuoleen.

Se että olen bi-seksuaali nainen ja vakituisessa parisuhteessa miehen kanssa, ei tarkoita sitä ettenkö halutessani voisi fantasioida naisista. Mitä eroa sillä on että mieheni fantasioi jostain toisesta naisesta? Ei mitään, se on fantasiaa. Ihan yhtä suurena riskinä näen sen että mieheni pettäisi minua, kuin se että minä pettäisin häntä. Sillä että kiihotun seksuaalisesti kummastakin sukupuolesta, ei ole mitään väliä. Eihän heterokaan jokaisesta vastakkaisen sukupuolen edustajasta kiihotu, emme mekään kaikista ihmisistä.

Itse olen ehkä nuorempana tuntenut jonkinlaista ahdistusta siitä mitä olen, kun en käsittänyt että tykkään parhaasta tyttökaveristani ja luokkani pojasta, kummastakin. Mutta kun luin seksuaalisuudesta ja nimenomaan bi-seksuaalisuudesta, käsitin ettei minun tarvitse valita tai olla huolissaan. Olen kuka olen ja minusta on ihanaa kun tajuaa ettei kaiken tarvitse aina rajoittua siihen mitä jalkojen välissä on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.9.2014 14:35

Ja siis heterotko rakastuvat sukupuoleen, eivät ihmisiin? :D

Meinaatko, että ~50% ihmisistä ollessa teoreettisten seksikumppanien joukossa on yhtä suuri riski kuin ~100% ihmisistä ollessa siinä joukossa? (Tästä ei ole vähennetty homoseksuaaleja.) Tuohan on laskennallisesti yhtä järkevä väite kuin 50%=100%. Ei se, että voi kiinnostua molemmista sukupuolista tarkoita sitä, että kiinnostuminen olisi jotenkin rajallista määrien osalta ja että se maksimimäärä jakautuisi jotenkin sukupuolten kesken. Se tarkoittaa sitä, että kiinnostuksen kohteita löytyy se määrä vastakaisesta sukupuolesta kuin heteronakin ja sen lisäksi niitä löytyy omasta sukupuolesta.
On siis ihan loogista väittää, että niitä on bi-ihmisillä enemmän kuin heteroilla. Huomion arvoista on kuitenkin se, ettei potentiaalisten ehdokaiden määrä automaattisesti vaikuta pettämistodennäköisyyteen olennaisesti. Jos ei petä on ihan sama onko niitä ehdokaita 0 vai 7 miljardia. Kuitenkin, jos on altis uskottomuudelle, suurempi määrä houkutuksia = suurempi todennäköisyys uskottomuudelle.

Bibibibibi

2.9.2014 10:58

Itse olen bi-seksuaali ja tällä hetkellä miehen kanssa parisuhteessa. En ajattele pelkästää seksiä,
Jos haluan jotain ihmistä, johtuu se ihmisestä itsestään eikäsukupuolesta.
Olen ollut miesten ja naisten kanssa ja kyllä se hieman tuntu pahalta kun mies ei luota.
Hän pelkää minun vaihtavan yhtäkkiä naiseen? Miksi niin tekisin, en pettäisi häntä?
Miksi hän ei sitten pelkää minun vaihtavan toiseen mieheen? Niinkuin jo sanoin; Ei ole kyse sulkupuolesta vaan ihmisestä itsestään ja tämän luonteesta, olen uskollinen nainen enkä mikään naisten/miestennielijä !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.9.2014 14:39

En ymmärrä tuota pelkoa kummaltakaan sukupuolelta. Miksi pelätä häviävänsä kisassa jossa ei voi voittaa? Jos bi-henkilö ottaa oman sukupuolensa edustajan vaihtarina heterosuhteensa toisesta osapuolesta niin ei se jätetty osapuoli ollut missään vaiheessa tilanteessa jossa olisi ollut jonkin sortin kilpailu "paremmuudesta". Naiset ja miehet eivät yksinkertaisesti "paini" samassa sarjassa noissa asioissa vaan molemmille on omat lohkonsa. Tuollaista tilannetta ei voi mitenkään verrata sellaiseen, jossa hetero tai homo vaihtaa kumppania.

Ja jos nyt ollaan ihan tarkkoja, jos minä seurustelen ja nainen päättää haluta toista naista on siitä tasan yksi seuraus: "Sopiiko jos osallistun?"

Pjotrprkl

2.9.2014 14:52

Heteroparisuhteessa olet jo voittaja, valittu kaikkien muiden miesten joukosta. Toki, aina löytyy "parempi" mies mutta tämän valinnan kanssa useimmat osaavat elää.

Koitan kovasti ymmärtää asiaa mutta en keksi mitään tapaa jolla itse voisin kieltää sen osan seksuaalisuuttani joka haluaa naida naisia.

Ehkä peilaan vaan itseäni, mutta jos olisin bi, en siis varmastikaan olisi pelkästään naisen tai miehen kanssa, vaan uskon että haluaisin samalla tavalla kokea kummankinlaista seksiä. Varmuudella en voi tietää, koska en ole koskaan halunnut miestä niin en ole joutunut myöskään kieltäytymään.

Siis samahan pätee fetisseihin. Kyllä fetissi-ihminen voi harrastaa normihetskuseksiä vaikka kymmeniä vuosia mutta ei ne fetissit minnekään katoa, kyllä niitä haluaa joskus toteuttaa? Useimmilla meistä niitä fetissejä kuitenkin on, omani ovat tylsiä ja heteronormatiivisia mutta onnekseni naiseni ovat niitä halunneet toteuttaa.

bisse23

2.9.2014 13:32

Minun kohdallani itsetuhoisuus, masennus, ahdistuneisuushäiriö ja yksinäisyyden/erilaisuuden tunne johtui päihderiippuvuudestani eikä srksuaalisesta suuntautumisestani. Toki minun piti ensin raitistua ymmärtääkseni tämän. Kaikki edellä mainittu on ollut osa koko elämääni hyvin nuoresta asti ja kaikki se häpeä, syyllisyys itseinho joka sai minut piiloutumaan ja yritin esittää normaalia (mitä se ikinä onkaan?). Tuota kuulee usein että, on paljon enemmän vaihtoehtoja, no joo. Mutta en minä ainakaan kaikkia vastaan tulevia halua naida, enkä ihastu joka ikiseen vastaantulijaan oli se sitten mies tai nainen. Ei sr pissavehje sitä munun kohdalla määritä vaan se ihminen. En ymmärrä miksi pitää tehdä iso numero siitä että kaksi ihmistä rakastaa toisiaan? Kun minun ymmärtääkseni se Rakkaus on sesuurin ja kantava voima. Rakasta ja anna rakastaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.9.2014 14:41

Tässä on muuten teille suuntautumisenne takia "kärsiville" bi-ihmisille neuvo joka ratkaisee sen ongelman: Lakatkaa stressaamasta siitä hyväksynnästä. Ette yksinkertaisesti voi miellyttää kaikkia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bi.s

30.1.2015 06:25

Mikähän helvetin tarve sulla on täällä marginalisoida bi-ihmisten kokemuksia? Menisit nyt jo vähän itteesi... onko sulle joku bi-seksuaali tehnyt joskus jotain pahaa vai?

Ehkä just sunlaiset kusipäät on syy siihen miks biseksuaaleilla on niin suuret määrät masennusta ym.!

Yksi BIssetölkki

16.4.2015 00:09

Olen onnekas ja olen lähes koko ikäni ollut ihmisten/kaverien seurassa joiden kanssa vallitsee suvaitseva ilmapiiri ja sillä ei ole ollut juurikaan merkitystä mitä sukupuolta mielenkiinnonkohteeni ovat olleet, mutta olen kyllä törmännyt siihen useasti, että bissejen suuntautumista saattavat jotkut pitää vain ns. vaiheena ja kaappihomoutena tai nuoruuden epävarmuutena ja niinkuin täältä kommenteistakin selvästi ilmenee, että bi-seksuaalit olisivat herkempiä pettämään (mikä tuntuu minusta erittäin alienilta ajatukselta). Eiköhän sitä kaikista ihmisryhmistä löydy ihmisiä jotka ovat enemmän seksuaalistensa vietävissä kuin toiset ja samoin uskollisempia sekä enemmän kosketuksissa tunnepuolensa kanssa olevia ihmisiä.

Itse koen, että minuun vaan vetoaa tietynlaiset ihmiset ja persoonat ja se sukupuoli ei vain ole se ratkaiseva tekijä, tosin minun kohdallani on totta, että hieman eri ominaisuudet vetoavat enemmän eri sukupuolta olevissa ihmisissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi