Kisaleski

  • Mirja Wuokko

Lätkän MM-kisat, olympialaiset, Kalevan kisat, yleisurheilun EM. Ihan sama mitkä sporttibakkanaalit, parisuhteet ovat koetuksella. Naiset, yleensä naiset, harmittelevat kun äijät istuvat bisse kourassa telkkarin edessä ja menee puoli kesää pilalle.

Vappuna tuttu nainen kertoi, miten tajusi vuosia kaverina urheilusohvalla istuneena, ettei sitä ole pakko katsoa, jos ei halua, kun ei tajua, eikä toinen edes huomaa, onko siinä. Voi mennä eri huoneeseen lukemaan.

Inhoan hiihtokisojen ääntä, sitä kilkatusta, mikä kuuluu, kun joku tulee siihen väliaikapaikalle (vai mikä hirvihoukutin siellä kilisee?). Ei siinä ole myöskään mitään katsomista. Miehet sukkahousuissaan äheltävät räkä parrassa mettässä ja toiset palelevat puskan juuressa.

Vai onko tämä vain sukupuolistereotypiaa?

Tuttuni vaimo päätti katsoa fudiksen MM-kisat puolisonsa kanssa. Tai jotkut vastaavat. Pari katsoi kisoja aamulla, päivällä, illalla ja yöllä. Lopulta puolitoista viikkoa valvottuaan mies kysyi, saisiko seuraavana yönä nukkua esimerkiksi kahdesta viiteen, että jos jättäis vaikka jonkin matsin väliin. Tarina kertoo, että vaimo oli huutanut: ”Siis, katotaanko me nää kisat, vai eikö me katota!”

Vaikka en aina Urheiluruutua katsokaan, niin jostakin syystä juuri lätkää on hauska katsella. Perjantaina oli Suomen ensimmäinen matsi. Olin epähuomiossa sopinut meneväni tyttöjen kanssa syömään. Onneksi seurue halusi aterioida aikaisin ja delegoi pöydän varaamisen minulle. Yhden toiveena oli saada alkuruuaksi parsaa. Vain muutama helsinkiläisravintola mainostaa sivuillaan tätä kevään herkkua. Päädyin kokeilemaan uutta paikkaa.

Yllättäen viereisestä lobbybaarista löytyi kisastudio. Telkkarin edessä sohvalla istui vain yksi pariskunta. Änkesin samalle penkille. Nainen kommentoi matsia innokkaasti. Mies halusi jo hotellihuoneeseen.

22 kommenttia

shiwan8

6.5.2012 12:33

Minun mielestäni hommat menee aika tasan. Siinä kun miehet tekevät omia juttujaan, naiset tekevät omiaan. Itse asiassa, miestenhän tuosta pitäisi valittaa. Sen jälkeen kun saippua- yms. diibadaabasarjat rantautuivat tähän maahan ei naisia ole tahtonut saada irti sohvasta ollenkaan. Ukolla menee se urheiluruudun mitta siinä television ääressä päivätasolla jos ei ole jotain itseä kiinnostavaa kilpailua menossa. Naisella menee se aika mitä nyt sarjoja tulee telkkarista minäkin päivänä. Katselin 7.5. maanantain ohjelmat ja selvisi että 15.00-20.30 normi mimmi voi nostaa hanurinsa mainostauot pois laskettuina tasan kerran puoleksi tunniksi sohvalta. Tämä pelkästään Subin tarjonnan perusteella. Sitten kun muistetaan että liuta muita kanavia lähettää yhtä tärkeää ohjelmaa tuntitolkulla päivässä niin... No, sanotaan vaikka niin ettei ole ihme kun parisuhteet ei kestä (koska itsesuggestio saippuasarjojen välittämän vinoutuneen parisuhdekuvan toteutus ei onnistu käytännössä) eikä lapsia kasvateta (koska isä ei todennäköisesti töiltään ehdi eikä nainen saippuasarjoiltaan). :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

6.5.2012 14:45

Naisetkin seuraavat urheilua, ainakin jotkut naiset.

Kävin katsomassa Finnpanelin tuoreita tilastoja ja urheilu ei kuitenkaan päässyt naisten listoille. Silti suurin osa miehistäkin katsoo ennemmin hömppää ja saippuaa kuin muuta: http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/kk/ohjika/2012/3/m25-44.html
Esim. maaliskuun 4. suosituin oli miehillä Viidakon tähtöset.

Naisten vastaavat: http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/kk/ohjika/2012/3/n25-44.html

Miehet katsovat naisia enemmän telkkaria: http://tilastokeskus.fi/til/akay/2009/05/akay_2009_05_2011-12-15_tie_001_fi.html

Liitetaulukoista voi tarkistaa numerot: vuosina 2009-2010 laajan ajankäyttötutkimuksen mukaan yli 10v miehet katsovat TV:tä keskimäärin 2 tuntia 26 minuuttia per päivä, kun taas yli 10v naiset tasan 2 tuntia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

6.5.2012 16:50

Njoo. Ehkä on huomioitavaa tuolla miesten listassa, ettei Viidakon Tyhjäpäiden katsojista se keskimääräinen mies ole kiinnostunut siitä ohjelman sisällöstä juonessa tai sen käänteissä vaan yksiselitteisesti tisseissä ja hanureissa. Sen lisäksi pitää muistaa että ihminen on keskimääräisesti siinä mielessä idiootti, että se antaa fiktiivisten tapahtumien vaikuttaa omaan mielikuvaansa asiasta ELLEI fiktio ole huomattavan epärealistinen. Näin ollen, vaikka miehet katsovatkin televisiota, niin ainakaan he eivät psyykkaa itseään kuvittelemaan että se olisi totta. Vähän vaikea olisi kuvitella että ukko potkisi muijansa pellolle koska hänen fantasiansa ei toteudu vällyjen välissä. Sen sijaan ei ole mitenkään kaukaa haettua että nainen potkii miehen pellolle koska hän ei ole yhtä ihana kuin vaikkapa Ridge Forrester. :)

Näppärä lähteen vaihtaminen kun edellisen tulokset alkoivat olemaan epäedullisia. Ensimmäisen linkin tiedot ovat nimenomaan niin päin että naiset katsovat enemmän televisiota...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.5.2012 18:20

Shiwan oot kyllä erehtynyt. Luepa uudestaan nuo taulukot. Ja otsikot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ines_Z

6.5.2012 20:24

Hmm, en mä taas ole huomannut, että jos mies katsoo urheilua, Conan barbaari -tyyppisiä leffoja, showpainia, autojen tuunausohjelmia niin että ne sen enempää toisivat panostusta parisuhteeseen miehen puolelta.:) Tai toisivat miehen päähän ajatuksia siitä, millainen on hyvä ja toimiva parisuhde.:)
Vaikka miehet eivät katsokaan romanttista hömppää niin mielestäni on kummallista ajatella, että kaikki nuo yllämainitut miesten suosiossa olevat ohjelmat olisivat huomattavasti älykkäämpiä kuin naisten seuraamat romanttiset tosi-tv-hömppikset. En näe mieltä naisten ja miesten seuraamien ohjelmien vertaamiselle tai varsinkaan en näe niitä hyvänä lähteenä sen osoittamiseen, kumpi sukupuoli on "parempi" tai "fiksumpi". Musta naisilla on sisäänrakennettu kaikupohja kaikenlaiselle romanttiselle materiaalille, tämä ihan älykkyystasosta riippumatta. Minusta se, että nainen ei innostu mistään romanttisesta elokuvasta/kirjasta tai muusta romanttisesta kertoo siitä, että nainen on kyynistynyt, kova ja ehkä jopa elämänhaluton, siksi en pitäisi hienona, jos joku nainen haluaisi kovasti hehkuttaa, että romantiikka ei merkitse hänelle mitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.5.2012 20:57

Noh, kaikkien tutkimusten mukaan nuorilla naisilla on paljon paremmat tiedot sukupuoliasioista ja sukupuoliterveydestä kuin nuorilla miehillä, jotka saavat tietonsa pääasiassa kovasta pornosta. Naisilla on myös tutkimuksin todettu parempi kyky empatiaan ja yleensä ihmissuhdeasioihin, et on niinku aika paksua vihjailla, että miehet jotenkin olisivat realisteja parisuhteessa ja naiset eläisivät kuvitelmissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.5.2012 21:32

Kiitos tästä videosta! :D

Itse katson pakon edessä lähes mitä urheilua tahansa. Mieheni on innostunut mm. snookerista, jota näkee Eurosportilta. Vähän aikaa kyseinen kisailu jaksaa kiinnostaa minuakin, mutta hidastempoisuutensa vuoksi ei kovin kauaa.

Formulakisat ovat minulle kuin punainen vaate. En ymmärrä mitä urheilua on ajaa 50 kertaa samaa rataa ympäri. Ja se rahamäärä mikä siinä hommassa pyörii! Mieheni sanoo, että "ilman formuloita eivät nykyajan autot olisi niin kehittyneitä ja turvallisia kuin ne nyt ovat", joo ehkä niin, mutta siltikään en tajua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.5.2012 22:03

Parasta on, kun on molemmilla omat telkkarit, niin voi sitten katsella mitä vaan toisen häiriintymättä. Ei pääse parisuhdekaan väljähtymään, kun nähdään vaan mainoskatkoilla jääkaapilla ja sitten illalla vällyjen välissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

7.5.2012 06:41

"Anonyymi Eilen 18:20 Shiwan oot kyllä erehtynyt. Luepa uudestaan nuo taulukot. Ja otsikot."

Done!

Katseluun käytetty aika eri kuukausina 2012

Yli 10v. miehet/naiset (miinuutteina):
Tammi: 204/217
Helmi: 198/211
Maalis: 189/198

Korjaa jos olen väärässä, minun matematiikan oppini sanoo että miesten tammikuun 204 minuuttia on lyhyempi aika kuin naisten tammikuun 217 minuuttia, noin esimerkiksi.

Samalta sivulta toinen lainaus vuodelta 2011:

Kohderyhmä: Miehet 10+
Kohderyhmän väestö: 2 313 000
Viikot: 1-52/2011
TV:n keskimääräinen päivittäinen katseluaika: 2 t 52 min

Kohderyhmä: Naiset 10+
Kohderyhmän väestö: 2 428 000
Viikot: 1-52/2011
TV:n keskimääräinen päivittäinen katseluaika: 3 t 5 min

Oliko muuta kysyttävää?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

7.5.2012 06:46

Ines_Z, eivät miesten ohjelmat ole parempia kuin naisten ohjelmat. Ero on vain siinä, ettei mies ala kuvittelemaan miesten ohjelmien perusteella että oikea elämä olisi sellaista. Aika moni nainen, noin niin kuin parisuhteiden jatkuvuutta koskevia tilastoja tarkastellessa kuvittelee tosielämän ja saippuasarjojen olevan 1:1 keskenään. Se kun on niin, että se saippuasarjan "täydellinen herrasmies" ei ole olemassa oleva entiteetti vaikka sarjan seuraamisen seurauksena nainen kuvittelee että sellainen "oikea mies" on. Toki tässä on sellainen muuttuja, ettei fiksu nainen juurikaan pistä muuta arvoa television sarjoille kuin huumoriarvon. Jos kuitenkin lähtökohtaisesti parisuhde/avioliitto päättyy koska naisen odotukset eivät täyty niin onko vika sitten miehissä vai naisten odotuksissa? Minä en noilla spekseillä alkaisi ensimmäiseksi veikkaamaan vastaukseksi miestä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.5.2012 20:53

Mää en tiedä noiden lätkäkisojen suhteen, mutta yleisesti ottaen telkkaria tai leffoja katsottaessa voin fiksuna tyttönä todeta, että ne on oikeasti ne miehet, jotka häiritsee eikä pysty keskittymään ohjelmaan. Jos vähänkin jotain mielenkiintoista tai haastavaa tavaraa haluaa seurata, niin kannattaa katsoa yksin, koska muuten helposti voi alkaa vituttaa.
Yksin kun katsoo, saa rauhassa antaa ajatustensa juosta ja syntyä, ei ole pakko leikkiä objektia eikä varsinkaan tarvitse kuunnella yksioikoista pätemistä, joka on suoraan verrannollista ensimmäiseen mahdolliseen ohjelmasta kumpuavaan kuviteltavissa olevaan ajatukseen, jos sellainen löytyy.
Ja mitä reaalielämän ja TV-ohjelmien väliseen suhdanteeseen tulee, niin okei, ehkä naiset saa inspiroitua itseään arjen yksinkertaisista asioista, mikä ihan ookoo verrattuna vaikkapa siihen, että jokaisen miehen päänsisällä asuu mielikuvitukaveri, joka tarpeen vaatiessa uskoo mihin jumalaan, nostaa miehen 6m juuriltaan, saa miehen ostamaan munanjatkeen ja solmimaan jopa partansa letille. Musta tämä on niinkun suhteessa huomattavasti paljon absurdimpaa, jopa taloudellisesti kannattamatonta. Katsokaa vaikka noita pikavippitilastoja, että millä ihmisryhmällä oli se suurin velkahelvetti, vaikkei se tähän tekstiin varsinaisesti liitykään ja vaikka velkahelvettiin vaikuttivatkin myös elatusmaksut ja muut vaikeudet.

Erotiikka lienee varmaan niitä ainoita "ohjelmia", joita yhdessä sitten kannattaa katsoa? :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.5.2012 21:00

Korjaan siis, että mielikuvituskaveri, joka tarpeen tullen uskoo mihin tahansa jumalaan tai jumalattareen, paremmasta ymmärryksestä huolimatta.

Voin kertoa, että hyvin suurella todennäköisyydellä jumalattaren merkitys tässä maailmassa on pitkälti symbolinen. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

8.5.2012 07:43

Ambigita, mikä on ns. "haastavaa tavaraa"?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.5.2012 13:12

Shiwan, sait mut kiinni, haastavaa tavaraa on toki vaikea määritellä etukäteen. Kieltämättä viidakon tähtösetkin voi olla haastavaa tavaraa mulle, jos siihen oikeasti syventyy.
Haastavalla tavaralla tarkoitin tuossa ylempänä ehkä kuitenkin ihan positiivisessa mielessä joitain leffoja tai ohjelmaa. Vanilla Sky esimerkiksi oli mulle 9-vuotiaana vaikea leffa. Nykyään ehkä uutiset ja politiikka on melko haastavaa tavaraa.

Kuinka niin? :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.5.2012 14:16

Olipas paska teksti. Taas juuri niin stereotypinen, "ei naiset katso urheilua, kerran tosin kokeilin" ja "lätkää, jee".

Menkää niiden miestenne kanssa sinne pubiin katsomaan sitä futista. Kuunnelkaa, katselkaa, seuratkaa, oppikaa, olkaa kiinnostuneita. Mikään ei ole niin seksikästä kuin mies, joka suhtautuu mihin tahansa - olisi se sitten vaikka brittifutis - niin intohimoisesti. Ja ne miehet kyllä haluaisivat päästää meidät naisetkin siihen maailmaan mukaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.5.2012 19:18

Shiwan, aika mielenkiintoista kommenttia heität miehenä kuvitellen tietäväsi mitä "aika moni nainen" ajattelee. Olen nainen, enkä voi itsekään sanoa tietäväni mitä monet naiset ajattelevat. Kuulostaa siltä, että taustalla vaikuttavat vain omat empiiriset kokemuksesi..ja ne ovat vain sinun. Olethan yksi ihminen.

Ja Inez, aika hullua väittää naista kyyniseksi ja kovaksi sen perusteella ettei katsele romanttisia sarjoja?!? Uskomatonta logiikkaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

8.5.2012 22:52

Ano 14:16, viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta. (Osmo A. Wiio).

Tekstissähän juuri kysyin, että onko urheilun seuraamisen olettaminen miehiseksi sukupuolistereotypiaa.

Yleensä ajatellaan penkkiurheilun olevan miesten juttu. Mediatutkimus, Finnpanel ja erilaiset kyselyt myös viittaavat siihen, että urheilu on miesten lajityyppi. Kun menee SM-liigan lätkämatsiin, huomaa että suurin osa yleisöstä on miehiä. Samoin vaikka HJK:n tai maajoukkueen fudismatseissa. Sen huomaa ihan yleisöä katsomalla tai viimeistään, jos tulee vessahätä (naisten vessaan ei ole jonoa).

Taitoluistelu- ja muodostelmaluistelu sekä ratsastus ovat asia erikseen.

Toisin kuin ano käsitti, en todellakaan ole vain kerran katsonut lätkää lobbybaarissa. Jutun pointtihan oli se, että varasin pöydän ravintolasta, jotta voisin livahtaa katsomaan matsia heti syömisen jälkeen. Itse asiassa olen viime kaudella nähnyt yli 60 lätkämatsia, rullalätkän MM-kisat paikan päällä Tsekissä, muutaman kymmenen salibandyottelun ja yhdet uimahyppykisat, siis livenä kaikki. Sen lisäksi olen telkkarista nähnyt vähän tennistä, sitä himputin hiihtoa, mäkihyppyä, ampumahiihtoa, uintia, käsipalloa, koripalloa, jääpalloa, nyrkkeilyä ja fudista sekä kaikenlaista yleisurheilua, mm.

Miksi luulet naisten olevan ennakkoluuloisia? Naiset lukevat miesten kirjoittamia kirjoja, katsovat miesten tekemiä leffoja - ja menevät katsomaan miesten urheilua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.5.2012 14:23

Mirja,

miksi sitten kirjoitat kuten et asiasta mitään tietäisi?
"Tuttuni vaimo päätti katsoa fudiksen MM-kisat puolisonsa kanssa. Tai jotkut vastaavat."
Fudiksen MM-kisat ei ole "tai jotkut vastaavat", vaan seuratuin urheilutapahtuma maailmassa. Ja vaikka pelattaisiin missä päin maailmaa tahansa, niin pelejä ei tule "aamulla, päivällä, illalla ja yöllä", ja saa olla aika perhanan kova futisfani että jaksaa katsoa jotain Iran-Australia-matseja kokonaisina uusintoina, vaikka on ne jo kertaalleen nähnyt.

"Inhoan hiihtokisojen ääntä, sitä kilkatusta, mikä kuuluu, kun joku tulee siihen väliaikapaikalle (vai mikä hirvihoukutin siellä kilisee?)."
Öh, ilmeisesti et ole siis katsonut sitä hiihtoa, vaikka muuta väitätkin, kun ei ole hajuakaan mikä helkkarin kilikello siellä soi. Vai yrititkö olla vitsikäs?

"Yllättäen viereisestä lobbybaarista löytyi kisastudio. "
Oho, varasit pöydän ravintolasta mutta "kisastudio" (kaksi ihmistä?) löytyi samasta paikasta yllättäen.

Sulla on voinut olla televisio auki samalla, kun sieltä tulee urheilua. Se ei tarkoita, että oikeasti katsoisit sitä. Voit myös seistä miehesi kanssa rullalätkäkatsomossa, mutta ei sekään tarkoita, että katsoisit, seuraisit, olisit kiinnostunut, saati sitten ymmärtäisit lajista jotain. Ei ymmärtänyt tuo kaverisikaan, joka otti tavoitteekseen tuijottaa joka ikisen pelin 24/7 ymmärtämättä, että ei se tee hänestä "kisojen katsojaa". Asiasta pitää olla kiinnostunut muutenkin kuin vain siten, että istuu miehen vieressä sohvalla ja katselee kun isot miehet juoksevat pallon perässä. Lajia pitää ymmärtää, se pitää tuntea. Ja hyvin harva nainen tajuaa sellaista. Ollaan jotain helkkarin lätkäfaneja mukamas, vaikka ainut kiinnostava asia kentällä on joku MG.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.5.2012 17:20

ano 1423, olet melkoinen besserwisser, kun tiedät kaikkien suomalaisten naisten urheilun seuraamisen intensiteetin. Väität asioita ihmisistä joita et tunne.

Jos vain sinä tiedät miten urheilua tulisi katsoa voit varmaan alkaa pitää aihepiiristä koulutusta.

Haluatko määrätä ihmisiä siinä miten he saavat katsoa urheilua? Pitääkö siis sulkea telkkari tai jättää menemättä matsiin jos ei katso oikein? Pitääkö uutistenkin seuraaminen lopettaa jos katsoo vain osittain?

Urheilu on nautinto, ei siihen kannata niin vihamieleisesti suhtautua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.5.2012 17:25

http://elisa.net/uutiset/urheilu/jaakiekko/?id=125386

Suomi-Sveitsi matsia katsoi yli 1,5 miljoonaa suomalaista. Kuinka moni katsoi matsia väärin ja huonoi perustein? Nyt pois sieltä kotikatsoimoista kun ette ymmärrä syvällisesti lajia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.5.2012 10:57

"Haluatko määrätä ihmisiä siinä miten he saavat katsoa urheilua? Pitääkö siis sulkea telkkari tai jättää menemättä matsiin jos ei katso oikein? Pitääkö uutistenkin seuraaminen lopettaa jos katsoo vain osittain?"

En tietenkään halua määrätä. Mutta on väärin väittää, että "katselee jääkiekkoa" jos oikeasti ei sitä katsele, kunhan tv nyt vain sattuu olemaan auki. Aika harva nainen oikeasti seuraa urheilua ja futistakin katsotaan vain hyvännäköisten miesten takia (ja naistenlehdet vieläpä yllyttävät siihen). Ok, ihan sama kai se on mikä katsomisen motiivi on. Mutta on naurettavaa sitten kirkkain silmin sanoa, että "Joo, kyllä MÄ ainakin katoin ihan kaikki matsit mitä telkkarista tuli..." Kysyttäessä jotain itse kisoista vastaus olisi jotain tyyliin "Se vihreissä paidoissa pelannut joukkue kai voitti."

Ja tietysti matsia saa katsoa telkkarista. En missään kohtaa ole tarkoittanut, että kaikki pitäisi nähdä livenä (vaikka siinä onkin oma viehtymyksensä). Näkeehän sen tästäkin. Mirja Wuokko on nähnyt viime kaudella 60 lätkämatsia (oletan, että hänen miehensä on hankkinut kausikortin Jokerien kotipeleihin ja hänen poikansa aloittelee lätkäharrastusta), mutta jos kysyttäisiin oikeasti, että miten pelit meni, pelasiko joukkue hyvin/huonosti, mites maalivahtipeli, loukkaantumiset yms. niin Mirkulla ei olisi hajuakaan. Koska hän ei seurannut. Jos hän oikeasti olisi kiinnostunut urheilusta, siis oikeasti kiinnostunut, hän ei olisi kirjoittanut noin hölmöä blogikirjoitusta aiheesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.5.2012 11:58

Esimerkiksi mitä järkeä on brassailla sillä, että "on nähnyt televisiosta hiihtoa" jos kuitenkin myöntää, ettei a) ymmärrä siitä mitään ja b) halua edes katsella moista.

Naiset ja urheilu tuntuu olevan samanlainen sanapari kuin naiset ja autot tai naiset ja remontointi. On ihan ok selittää tyttökavereille, kuinka "Markku taas kattoo koko illan jotain futista" ja sitten itse himona "katsellaan" jotain lätkämatseja, koska MG on niin ihQ. Samaten naiset puhuu vaikka renkaidenvaihdosta: "Kyllä minä itse ainakin renkaani vaihdan" ja kas - se on tehty aivan päin vittua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi