Mitä ominaisuuksia kumppanilta vaaditaan?

  • Mirja Wuokko

Ihannekumppanin vaatimuslista vaihtelee sukupuolen, iän, koulutuksen, ulkonäön ja tulotason mukaan. Eniten kumppanitoiveisiin vaikuttaa sukupuoli.

Kahdessa yhdysvaltalaistutkimuksessa selvitettiin millaisia ominaisuuksia 18-75 -vuotiaat heteromiehet ja -naiset pitävät erityisen tärkeinä ihanteellisella parisuhdekumppanilla. Ensimmäiseen tutkimukseen osallistui 22 815 ja toiseen 4 790 vastaajaa.

Molemmat sukupuolet pitävät kumppanin viehättävyyttä tärkeänä. Miehille hyvä ulkonäkö on erityisen tärkeää. Miehistä 92 ja naisista 84 prosenttia painottaa kumppanivalinnassaan hyvännäköisyyttä.

Miehistä 80 prosenttia toivoo, että kumppanilla on hoikka vartalo. Naisista hoikkuutta arvostaa paljon 58 prosenttia tutkituista.

Vakituisia tuloja kumppaniltaan toivoo miehistä 74 ja naisista 97 prosenttia. Naiset arvostavat miehiä enemmän kumppanin hyvätuloisuutta (69 vs. 47 prosenttia).

Naiset myös edellyttävät miehiä useammin, että pari tienaa vähintään yhtä paljon kuin mitä he itse ansaitsevat (46 vs. 24 prosenttia), tai että kumppani tekee hyvää uraa työelämässä (61 vs. 33 prosenttia).

Varakkaat miehet vaativat rinnalleen kauniin ja hoikan kumppanin. Omaan ulkonäköönsä tyytyväiset eivät sukupuoleen katsomatta kelpuuta kumppanikseen mielellään vähemmän hyvännäköistä tai ylipainoista partneria.

Tutkijoiden mukaan vaatimukset vaihtelevat myös sukupuolen sisällä. Heidän mielestään ns. hyvät kortit parisuhdemarkkinoilla saaneilla on kovemmat vaatimukset kuin muilla.

Vanhemmat ihmiset eivät pidä ulkonäköä, tulotasoa tai uralla menestymistä erityisen painavina kumppanin valintaperusteina. Iän myötä ihmiset alkavat arvostaa muita ominaisuuksia kuin statusta parisuhdemarkkinoilla.

3 kommenttia

shiwan8

28.8.2017 18:49

En tiedä onko tässä uutista. Vanhan totuus on se, että naisista 80% haluaa miesten top 20% jäsenen kumppanikseen eikä oikein muu kelpaa niin kauan kuin hedelmällisyyttä riittää. Sen jälkeen maku on sitten joustavampi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuuli.hattu801

30.8.2017 09:01

En ihan allekirjoita tuota, mut sen jälkeen, kun lapset on tehty, voi seurustella vaikka eläkeläisen kanssa... Ja useat ei halua kovinkaan montaa lasta.

shiwan8

8.9.2017 11:44

Tarkastelemalla sitä millaisen kumppanin nainen keskimäärin haluaa voi helposti nähdä kuinka hyvin harva mies siihen ylipäätään voi yhteiskunnassa yltää. Tarkoitan nyt sitä minkä nainen oikeasti haluaa, en sitä mitä hän myöntää haluavansa. Yleensähän ilmoitetaan haluttavan normaalia, kunnollista miestä, joita on olemassa melkein jokaiselle naiselle. Sitten kuitenkin kun sellainen mies tulee kohdalle hän ei kelpaa koska se mitä väitettiin haluttavan ja se mitä oikeasti halutaan eivät ole sama asia.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi