Naisen saaminen

  • Mirja Wuokko

No saitko?, kysytään poikaporukassa. Pitäkää se siellä poikaporukassa.

Kun suuren päivälehden sunnuntai-numerossa kirjoitetaan muina miehinä nörttimiehen naisen saamisesta, alkaa ärsyttää melko paljon. Naisen saaminen on levinnyt joka paikkaan.

Saitko viinaa, siskonmakkarakeittoa, nautaa, palan naista? Osuutesi naisesta vai naisista? Jotenkin ilmaisu särähtää korvaan. Se tarjoillaan usein höystettynä hieman riettaalla virneellä tai kaksimielisellä höhötyksellä. Oikeat tosimiehet tässä nyt tietävät, mistä puhutaan...

Naisen korvaan tämä ei kuulosta naista kunnioittavalta ilmaisulta tai hyvältä iskureplalta. Voi olla, että tällaisia puhuessa jää moni nainen saamatta.

Naisia ei normaalisti saada, osteta tai peritä metritavarana tai kiloittain.

On ymmärrettävää, että nuoriso himoaa seksiä kaiken aikaa. Silti, suurin osa miehistä haluaa ihan kokonaisen naisen tyttöystäväkseen tai vaimokseen.

Päätin perustaa riippumattoman ja puolueettoman kahden hengen komitean, johon kuului yksi heteromies ja yksi heteronainen. Yli kolmen minuutin syvällisen pohdinnan, perusteellisen keskustelun ja asianhaarojen punninnan jälkeen komitea päätyi suosittelemaan seuraavaa:

Poliittisesti korrekti tapa ilmaista asia on: saitko seksiä? Tällöin ei esineellistetä toista sukupuolta, ei tehdä arvioita toisen seksuaalisesta suuntautumisesta, eikä sotketa hellyyttä, kiintymystä ym. asiaan, jos halutaan puhua vain seksin harrastamisesta.

Muissa tapauksissa korrekti tapa ilmaista tarve päästä läheisempiin väleihin toisen sukupuolen kanssa on esimerkiksi seuraava ilmaisu: ”Koska olen omissa oloissani tai miesten porukoissa viihtyvä nörtti, eivät naiset/ miehet osoita kiinnostusta minua kohtaan (tai en osaa sitä kiinnostukseksi tulkita)”.

Voi myös sanoa, että ”kukaan ei kiinnostu minusta” tai ”minulla ei koskaan käy flaksi”, tai ”kukaan ei suostunut lähtemään luokseni yökylään”.

Asian voi ymmärtää hieman paremmin, jos kääntää objektin päinvastoin. Naiset alkavat porukassa ääneen päivitellä miehen saamistaan, muutama viittaus (miehen) sukupuolielimiin, pari merkitsevää virnuilua päällle. Ei tunnu kivalta.

28 kommenttia

shiwan8

18.5.2014 16:21

No tuota, naisethan harrastavat tuota munista ja niiden saamisesta jutustelua ihan avoimesti esimerkiksi ravintoloissa ja täysin riippumatta ovatko päissään vai ei ja onko seurueessa miehiä vai ei. Ei miestä nypi se, että nainen esineellistää miestä vaan se, että nainen esineellistää jotain toista miestä kuin sitä joka juttua kuuntelee. Sellaista ukkoa saa ihan tosissaan hakea joka kokee kiusallisena sen, että joku mimmi kehuu ääneen tämän kanssa seksin harrastamista "munan saamiseksi". Sen sijaan miehiä ei juuri kiinnosta kuunnella sitä miten joku mimmi panee jotain toista miestä.

Vastaavasti ei se ole naiselle ongelma, että miehet puhuvat naisen saamisesta porukassa muuten kuin siksi, että siinä porukassa saattaa olla joku toinen mies jonka tämä nainen saattaisi haluta ja sen yhden ukon pumppaaminen saattaa syödä mahdollsuudet tältä naiselta sen toisen miehen kanssa pelehtimiseen. Sattuneesta syystä naiset, joilla on sen verran mielestään hyvä mies etteivät halua muita miehiä, eivät juuri kiinnostu siitä puhuuko ukko kavereidensa kanssa siitä saiko saunan jälkeen vai ei. Sehän on sille naiselle helvetin hyvää mainosta miehen sosiaalisessa piirissä jos ukko on sen ringin "kovin kumppaniehdokas".

Muutenkin, kysehän on nimenomaan naisen saamisesta. Voidaan puhua myös piparin saamisesta jos se on kivempaa, ei siinä mitään. Pointti on kuitenkin se, että niin kauan kuin miehet tekevät murskaavan enemmistön kaikista pariutumiseen modossa tai toisessa johtavista aktiivisista teoista kyse on naisen/piparin saamisesta. On äärimmäisen harvinaista, että nainen "saa" miestä/munaa. Yleensä sitä ollaan tyrkyttämässä sille mimmille kauan ennen kuin tämä edes rupeaa haluamaan sitä. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

St_Scottie

18.5.2014 23:10

Voi olla että juuri tällaisten mielikuvien ylläpitäminen on tuhoisaa naisten ja miesten yhteisymmärrykselle. Suurin osa miehistä kunnioittaa naisia ja heidän tunteitaan, eikä edes puhu niin kuin artikkelissa oletetaan. Jos miehet niin tekevät, niin lausahdusten pahantahtoisuus on suunnilleen samaa luokkaa kuin jos nainen sanoisi: "Aina teitä miehiä saa odottaa".

Monet miehet kärsivät jatkuvasti naisten vähättelystä, ja siitä että heitä automaattisesti pidetään tunnevammaisina ja sitoutumiskyvyttöminä. On epäreilua olla koko ajan vastakkaisen sukupuolen pilkan kohteena, vaikka ei olisi tehnyt naisille mitään pahaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

19.5.2014 15:25

Hyvin sanottu!
Enkä minä ymmärrä, miksei asiaa saisi ilmaista noin. Lyhyesti ja ytimekkäästi, ja vieläpä sisältäen koko pointin. Kauhee, kun helpoista asioista saadaan aina niin vaikeita ;) (Mikäs tämä suuri päivälehti muuten on, jossa asiaa puhuttiin, Hesari?)

Difference

19.5.2014 00:09

https://www.youtube.com/watch?v=xGgS5GVCZwI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NOMAD_1

19.5.2014 10:15

Miehet tuntuvat haluavan seksiä naisia enemmän - tai ainakin naiset osaavat peittää halunsa miehiä paremmin. Tästä muodostuu valta asema, jota hyvät naiset eivät hyödynnä, mutta monet niin tekevät. Olen kysyessäni etuoikeutta liittyä seuraan törmännyt jopa suoraan vastaukseen: jos tarjoatte juotavaa. Tilanne on tosin tasoittumassa, koska myös naisten kohdalla vapaa seksistä nauttiminen on päivä päivältä hyväksyttävämpää. Eikä seksissä sinänsä mitään pahaa olekaan, paitsi jos se vie kaiken ajan elämän muilta hienoilta asioilta. Olemmeko taantumassa eläimmyyteen, jossa useimpien miesten lisäksi myös kasvava naisjoukko ei tiedä mitään parempaa kuin hinkata sukuelimiä yhteen kunnes lima lentää (Marcus Aureliuksen tiivistys seksistä). Nietzschekin totesi jo 1800-luvulla, että kaupungeissa on huono asua, koska siellä on liikaa kiimaisia. Ja tämä kiimaisten joukko juoksee merkityksettömän seksin perässä ja henkeä vetäessään valittaa, kun se ei merkinnytkään mitään...

Naisten valta-aseman nurja puoli ilmennee jo leikki-iässä. Pojat alkavat kiinnostua tytöistä, mutta eivät ymmärrä kiinnostustaan ja ilmaisevat sen kiusaamisen kautta. Olisiko tässä reaktio siihen epämiellyttävään tunteeseen, kun toisella on valtaa ylitseni? Kaikki tietävät, miten haastavaa kiinnostuksensa ilmaiseminen on vielä aikuisenakin - "sehän" saattaa vaikka kieltäytyä. Ja tässä on eritäin luonnollista puhua "siitä" eli esineestä. Edelleen, jos kiinnostuksensa rajoittaa tämän esineen tiettyihin osa-alueisiin, niin silloin mikään minua kiinnostava ei torjunut minua. Ja olisi kummallista, jos tämä ei ulottuisi aina siihen, miten itsestään epävarmat miehet keskustelevat keskenään. Itseäni ärsyttää tällainen puhe, johon törmään kertoessani tanssiharrastuksestani. Aivan liian usein reaktio on toteamus tai kysymys "naisen saamisen helppoudesta". Ihmiset eivät ymmärrä, miten tanssin ilo ja nautinto kumpuaa tahdikkaan kitkattomasta yhdessä liikkumisesta, kun taas seksi on supistunut hydrauliikaksi ja kitkaksi ratkaisevien hermokimppujen välillä. Tosin ne, jotka pystyvät liikuttamaan polvista rintaan yhdessä olevia kehojaan kitkattomasti, pystyvät varmasti saamaan myös nautinnollisimman kitkan haluamiinsa kohtiin... Mutta se, joka ymmärtää tahdikkuutta musiikissa ja sen ulkopuolella, ei tunne tarvetta puhua kiinnostuksen kohteestaan esineellistäen tai muutenkaan alentavasti.

Ongelman ydin ei liene miehessä tai naisessa vaan ihmisyydessä, joka pyrkii suurimpaan mahdolliseen tehokkuuteen. Ja miksi tehokkuuden yksilötoteutus ottaisi huomioon muut ihmiset, paitsi laskien, miten näistä saa suurimman mahdollisen hyödyn, mielihyvän ja nautinnon pienimmällä mahdollisella vaivalla? Eritoten, koska muiden toiminnasta ei ole takuita, niin vain typerys rajoittaa omia hyötymispyrkimyksiään. Suuret massat palvovat nautintoja ja niiden liioittelua. Toiset yliarvostavat rahan eli sekä nautintojen että erityisesti turvallisuuden säilömisvälineen haalimista (siis siinä määrin kuin malttavat). Miltei kaikki kuitenkin haluavat seksiä…

Tv-sarjassa Frasier päätähti toteaa, etteivät miehet voi käyttää seksiä saadakseen haluamaansa, koska seksi on se, mitä miehet haluavat. Naiset puolestaan ovat tilanteessa, jossa he voivat päättää nauttia seksistä tai sitten muuttaa sen ilmaisten juomien kaltaiseksi hyödyksi. Kaikki eivät luonnollisestikaan tee, mutta suurin osa jossain määrin - ja surullista kyllä: näkyvin ja ärsyttävin osa leimaa kokonaisuuden ja yksilöt sen mukana. Miehet hohottavat naisen osille ja niiden saamiselle, koska tuntevat alemmuutta siitä, ettei heillä ole "varaa" hankkia kokonaisuutta (vara viittaa tässä sellaiseen omaan pakettiin, jolla saisi itse haluamaansa). Naiset eivät puolestaan halua tyytyä mihinkään, mikä ei realisoi kaikkea omattua valtaa ja prinssiä odotellessaan näkyvin osa sortuu myymään osia itsestään - joskus suoraan ja joskus vain paljastaen vähän enemmän pintaa tai pukeutumalla kireämpiin vaatteisiin, kuin mitä mukavuus sallii. Kokonaisuutena on hienoa, että tämä asia tuotiin esille, mutta kuten niin monessa ja melkein kaikissa asioissa: se, joka teistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven (tässä on paradoksi, koska hyveellisen ei tarvitse muita kivittää - ja kiven heittäminen on jotain, mitä vastaan puolustautuminen on täysin luonnotonta).

Lopuksi todettakoon, etteivät nykynaisetkaan tunnu haluavan "koko pakettia" tai persoonaa sen kehon mukana. Miten muuten olisi mahdollista, ettei tällainen käsistään kätevä, taidetta arvostava, hierojan/urheiluhierojan ammattitutkinnon omaava tanssitaitoinen filosofi-runoilija kelpaa kenellekään? Kieltäydyn uskomasta, että vastenmielinen ulkonäköni olisi riittävä syy. Toki minussa on paljonkin parantamisen varaa, mutta olen aina valmis oppimaan (vaikken useimmiten pidä siitä, että minua opetetaan, kuten Churchill totesi). Mutta katsokaa itse ja tehkää omat johtopäätöksenne profiilistani, blogistani sekä deitti-ilmoituksestani "Elämä on oppimista ja oppiminen elämistä!"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DS fan

20.5.2014 08:19

Nomad1, sun Dire Straitsin videossa on virheitä sanotuksissa!! NOLOO!!

AlfaBeta

20.5.2014 16:55

Kävin katsomassa sun deitti-ilmon ihan silkasta mielenkiinnosta. Lyhyesti ja ytimekkäästi: se on aivan liian pitkä. Tiivistäpä hieman, ja mieti mitä kannattaa kertoa heti, ja mitä jättää ekoille treffeille.

Tämä siis ihan kaikella ystävyydellä ja ilman sarkasmia. Tsemppiä sen oikean löytämiseen!

shiwan8

21.5.2014 15:16

Tuo voi olla ihan totta, että ihminen, joka kokee olevansa heikommassa asemassa verrattuna tahoon jonka pillin mukaan joutuu pellehyppyjä hyppimään, saattaa kapinoida sitä tahoa vastaan heittelemällä sen rattaisiin kapuloita. Onhan se nyt ikävää olla tilanteessa jossa itselle ei suoda kuin hädin tuskin ihmisarvo (aina ei sitäkään) ja sitten pitäisi vielä nähdä törkeä määrä vaivaa saadakseen edes vähän tunnustusta ihmisyydestään taholta jonka mielivaltaisten päätösten armoilla on itse lähes joka asiassa.

NOMAD_1

22.5.2014 11:17

AlfBeta: olen kyllä miettinyt tuota pituutta, mutta kuinka kiinnostavia ovat ihmiset, jotka eivät jaksa varata 15 minuuttia lukemiseen ja tutustumisen? Nykyihmisen mielenkiinto riittänee keskimäärin 160 - 1000 merkkiin ja ylärajan jälkeen pitää lähettää multimediaviesti eli kuva=). Ja valitettavasti minulla ei ole aikaa kirjoittaa lyhyitä viestejä tai deitti-ilmoituksia... Sitä paitsi mulla riittää aivan liikaa kerrottavaa vielä tuonkin jälkeen...

DS fan: tyhmä ei huomaa ja viisas ei sano!!! NOLOO!!! =) Tai voihan sen tuoda toisen tietoon, mutta vahingonilo kertoo pienestä sielusta. Kuulunet myös niihin, jotka pyörivät eri forumeilla väittelemässä siitä, mistä sodasta kappale siis oikeesti kertoo... todistellen olevasi tosifani ja mitä uskollisin seuraaja. Tosin, jos olet täysi-ikäinen, niin voisi olla aika katsoa peiliin ja lopettaa rock bändien seuraaminen...

shiwan8

22.5.2014 14:32

Noiden deitti-ilmoitusten funktio on sama kuin ensimmäisellä kolmella tai neljällä lauseella silloin kun lähestyy jotain mimmiä. Jos se täsmäisku ei saa naista kiinnostumaan, nainen ei kiinnostu vuodatuksenkaan myötä. itse olen vieläkin raadollisempi noita selatessa ja veikkaan että olen yksi todella monista. Ensin katsotaan milloin viimeksi on kirjautunut. Jos lähiaikoina (viikon sisään) niin sitten katsotaan kuva. Jos se on riittävä katsotaan listatut tiedot. Jos ne ovat bueno niin sitten luetaan teksti sillä oletuksella, ettei se ole mikään eepos. Jos sieltä löytyy tarpeeksi mielenkiintoisia juttuja niin voisin lähettää viestin jos olisi haku päällä.

Sitten pitää muistaa vielä se, että naiset ovat keskimäärin vielä minua paljon herkempiä passaamaan ilmoituksen joka ei iske ns. täysillä heti.

Öpiniön

19.5.2014 15:54

En nyt tee yleistyksiä, kerron vain kokemuksestan

Sain sinkkuaikoina vain naisia jos olin ylimielinen kusipää. Näin tapasin myös vaimoni. Sen sijaan ollessani aito, fiksu ja herkkä yliopistoälykkö, kiinnostuneita oli tarkalleen nolla. Toki tämän "huonomman" puolen olen saanut tuoda esille vaimolleni tapaamis/tapailuvaiheen jälkeen.

Mielestäni naiset yleensä haluavat miehen, jolle olisi epäedullisempaa sitoutua naiseen kuin toisinpäni. Miehet haluavat sitoutua, koska jatkuvan pakkien saaminen on kuluttavaa ja henkisesti raskasta, tämän joutuvat kokemaan jopa komeimmat uroot. Yksinäisyys on todella rankkaa miehelle, meillä ei ole sellaista tukiverkostoa kuin naisilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

22.5.2014 15:08

Niin, nainen ei halua sosiaalisesti heikommassa asemassa olevaa miestä. Sillä, että mies lähestyy naista mies asettaa naisen yläpuolelleen lähtötilanteessa. Olemalla se ylimielinen kusipää taas annetaan sille naiselle viesti siitä, että hän ei ole miehelle arvokas vaan lähinnä kätevä ja ulottuvilla. Näin nainen saa taas käsityksen jonka mukaan mies on hänen yläpuolellaan, että mies on antanut naiselle luvan osoittaa olevansa tämän miehen arvoinen.

Siksi naisen näkökulmasta alkuvaiheissa ylimielinen kusipää > fiksu mies. Ironisesti sen ylimielisen kusipään kuitenkin pitäisi maagisesti muuttua fiksuksi mieheksi alun huuman jälkeen ja siitähän nämä kaikki "miehet on sikoja"-jutut kumpuaa. :D

Franny_Berry

23.5.2014 19:00

Komppaan molempia. Ja ihmettelen edelleen kaikkia, jotka väittävät päinvastaista tai saavat tästä jotenkin aihetta sovinismiin.

MIEHET M

19.5.2014 15:59

Miehet:
-kuolevat nuorempina
-pärjäävät huonommin koulussa
-kouluttautuvat vähemmän
-tienaavat vähemmän, jos tilastot tasavertaistetaan
-joutuvat useammin väkivallan kohteeksi (naiset useammin jonkun ennestään tutun väkivallan kohteena, usein saattanut olla hyökkääjä ja tehdä pahempaa "tuhoa", mutta vapautuvat sukupuolen perusteella)
-huoltajuuskiistoissa heikoilla

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gentleman7070

19.5.2014 19:43

Minun vastaukseni ja ajatukseni äijien ko. kysymykseen on ollut aina:
"Herrasmiehet ei kerro tai kehu näillä jutuilla". Toimii joka kerta ja jutut siirtyy hyvin nopeaan seuraavaan aiheeseen :-).Ei se kenellekään kuulu mitä olen touhunnut ja kenen kanssa :-)!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

normaalit kysymykset

20.5.2014 09:07

No saitko?, antoiko pesää?, oliko hyvä suustaan?, oliko taitava?, saitko kakkoseen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mata Hari

22.5.2014 07:57

Olen feministi henkeen ja vereen, mutta tämä kirjoitus vetää kyllä taas vaihteeksi naisten asiaa askeleen alaspäin. Tällainen sanojen vääntely ja ylianalysointi on täysin toisarvoista. Vai eikö kirjoittaja ole muka koskaan kuullut, miten naiset puhuvat miehistä? Oliko riittävän iso muna, kestävä, hyvä sixpäkki, taitava käsistään, osasiko hommansa, antoiko orgasmin, oliko siitä mihinkään jne. Naisetkin esineellistävät, typistävät miehet tietyiksi fyysisiksi ominaisuuksiksi ja suoritteiksi.

Suurin ero on mielestäni tässä se, että saaminen viittaa nimenomaan miesten suussa siihen, että se saaminen itsessään on saavutus. Saaminen merkitsee tavoittelua, jotain mitä halutaan aktiivisesti saada omaksi, edes pieneksi hetkeksi. Naisten puheissa korostuu enemmän miesten ominaisuudet ja suoritus, arvioidaan sitä saiko nainen laatua. Nainen tietää saavansa, hänen ei tarvitse tavoitella. Hän voi keskittyä laatuanäkökulmien pohtimiseen.

Tämä on siis karkea yleistys, toki on eroja siinä miten nämä asetelmat toteutuvat kummallakin sukupuolella. Kaikkia naisia ei tavoitella yhtä aktiivisesti eikä kaikkien miehien tarvitse taas nähdä yhtä paljon vaivaa saavuttaakseen haluamansa. Ja toki miehetkin puhuvat laadusta, samoin kuin naisetkin puhuvat saamisesta. Rooleja käytännössä katsoen vaihdellaan ja eri tilanteissa voi ottaa erilaisen lähestymisen.

Mutta yhtä kaikki, on jotenkin selvää että nainen antaa ja mies ottaa. Mielestäni on vain kovin mustavalkoista ajatella, että se antaja olisi jotenkin altavastaaja, passiivinen. Miksi olisi? Antajalla on aivan yhtä suuri päätösvalta ja kun väkisin ottaminen on syystäkin kriminalisoitu, voisi ajatella että antajan valta on vielä suurempi. Naiset ovat vahvoja, upeita olentoja, joilla on todella suurta valtaa suhteessa miehiin. Mielestäni se on melkein palvovaa, kun mies sanoo saaneensa naista. Hän on saanut pienen palasen jotain upeaa, mutta maskuliinisessa uhossa se piilotetaan epävarman rehentelyn ja röhönaurun alle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

23.5.2014 18:57

Tämäkin on hienosti sanottu! Juuri näin, paitsi feminismi ampuu yli viimeisimmissä lauseissa :)

shiwan8

24.5.2014 13:15

Mites, noin niin kuin sanakirjan mukaisesti tasa-arvoon pyrkivänä ihmisenä olet ajatellut, että tämä epäsuhta naisten automaagisen saamisen ja miesten saamisen eteen taistelemisen välillä ratkaistaisiin sukupuolten tasa-arvoa tässä nimenomaisessa asiassa edistävästi?

AlfaBeta

22.5.2014 12:42

Nomad - edelleen kaikella kunnioituksella: kyllä se on vähän tekstin sisällöstäkin kiinni, kauanko siihen jaksaa uppoutua. Jos esimerkiksi aloittaisit kappaleella neljä (se Venetsia-tarina), jatkaisit sitä seuraavalla kolmella kappaleella, ja vasta sitten menisit kuvailuun parisuhdedynamiikasta ym, aloituksesi olisi kiinnostavampi ja koukuttavampi. Myös kaksi viimeisintä kappaletta sykähdyttävät!

(No joo, mitä minä täällä pyytämättä neuvon :D)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NOMAD_1

23.5.2014 10:01

Siitä se on alkanut muutaman vuoden verran (paria viime viikkoa lukuun ottamatta). Täytynee kuitenkin tiivistää ilmoa ja lisätä parisuhdedynamiikan käsittely vaikka blogiin... Toisin sanoen voisin kokeilla vaihteeksi yleisön ehdoilla toimimista (tosin alle tuhannen merkin lähelle ja kuvakertomuksiin en suostu alentumaan=)

Franny_Berry

23.5.2014 19:10

Nomadin ilmoitus ei minun mielstäni ole missään nimessä huonokaan, mutta tosiaan... Joskus asioita voisi myös tiivistää, jolloin juuri se "haluan tietää lisää" -efekti ehkä syttyy paremmin ja mielenkiinto vastata lisääntyy. Toisaalta tuosta saa kuvan, että rima on korkealla ja jos ei pysty lukemaan pitkähköä tekstiä sisäistämättä, voinee jättää vastaamattakin :)

shiwan8

24.5.2014 13:18

Koitetaan nyt kuitenkin muistaa, että sitä lukevat ihmiset jotka pitävät deittinetin kaltaisia juttuja lihatiskeinä ja luulevat että heillä on varaa vaatia mitä vaan. Täydellisyyden alittaminen = epäonnistuminen joka kerta.

Franny_Berry

26.5.2014 22:17

Niin, niin :) Nettideittaus on sen verran hämärä (-epäsuorakin voisi olla hyvä sana-) maailma mulle, etten voi sanoa olevani millään asiantuntija sen lainalaisuuksissa.

Kunhan heitin tuntumani tekstistä. Ja ilmo on nyt muuttunut... parempi!

shiwan8

27.5.2014 09:29

En minäkään mikään asiantuntija ole, mutta kun muistaa, että omat rimani alittavat reippaasti ne mitkä keskimääräisellä naisella on, oli kyse sitten seksistä tai seurustelusta, niin aika raadolliseksi se noissa ympyröissä menee.

sohvakampela

22.5.2014 14:33

En ole törmännyt porukoihin joissa noin rehvakkaasti miehet puhuu keskenään seksistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AlfaBeta

27.5.2014 19:15

Nomad - ilmo on tosiaan nyt parempi! :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.11.2014 11:15

shiwan8:lla on kyllä järkevät jutut! Samaan mieltä oon hänen kanssaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi