Seksuaalisuus ja ulkonäkö

  • Mirja Wuokko

Tutkijat ovat löytäneet mielenkiintoisia yhtymäkohtia ihmisten fyysisen ulkomuodon ja seksuaalisuuden välillä.

Mitä ulkonäkö kertoo seksuaalisuudestamme?

Olen aiemmin kirjoittanut naisista, joiden pitkät askeleet kertovat taipumuksesta saada helposti orgasmeja. Ripeä kävely ja rennosti pyörivä lantio ja alaselkä viestivät naisilla hyvää orgasmitaipumusta.

Naisen sopivan kurvikas hoikkuus viehättää useimpia miehiä. Ehkä syy löytyy estrogeenin sivuvaikutuksesta: http://www.tiede.fi/uutiset/2264/estrogeeni_treenin_veroinen_rasvanpolttaja

Toisaalta kauniiden naisten väitetään pettävän tavallista useammin. http://www.uusisuomi.fi/viihde/46776-kaunis-nainen-on-%E2%80%9Dohjelmoitu%E2%80%9D-pettamaan

Nyt tutkimukset paljastavat lisää ulkonäöstämme ja seksuaalipersoonallisuudestamme, väittää tohtori David P. Schmitt Psychology Today -julkaisussa.

Mitä paksumpi on silmän värillistä iiristä ympäröivä musta rinkula, sitä viehättävämpänä ihminen koetaan.

Mitä matalampi ääni miehellä on, sitä vakuuttuneempia muut ovat hänen taipumuksestaan olla uskoton. (Tämä on mielestäni vähän yllättävää. Minusta matala ääni kuulostaa luotettavalta. He, näin se ilmeisesti juuri menee...)

Maskuliiniset hyvännäköiset miehet saavat naisen kokemaan enemmän orgasmeja.

Naisen ylähuulen keskikolmanneksen muhkeus ennustaa selvästi hänen orgasmiherkkyytensä. Mitä huomattavampi ylähuulen nystyn terävyys, sitä helpommin nainen saa orgasmeja. (Ja estrogeeni saa huulet pullistumaan.) Ei tarvitse siis ihmetellä, miksi pulleahuuliset ja muhkean amorinkaaren omaavat naiset ovat ihailtuja.

Naisen anatomia paljastaa lisää orgasmiherkkyydestä. Mitä isompi välimatka on naisen klitoriksen ja vitrsaputken pään välillä, sitä epätodennäköisemmin hän saa orgasmeja. (Elinten välimatka kasvaa, jos tyttösikiö on altistunut suurelle androgeenihormonimäärälle.)

Carin Perilloux väittää viehättävien naisten harrastavan muita enemmän lyhyitä seksisuhteita miesten kanssa. Etenkin naiset, jotka pitävät itseään hyväkroppaisina, seurustelevat tiuhempaan vastakkaisen sukupuolen kanssa. Kaunisvartaloiset naiset ovat suudelleet muita enemmän. http://www.carinp.com/pdfs/perilloux_cloud_buss_2013.pdf

Miehen urheilullinen ulkonäkö ennustaa mahdollisesti parempaa seksielämää. Atleeteilla on muita paremmat erektiot. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1743-6109.2011.02560.x/abstract

Mitä ulkonäkö kertoo kokemuksesi mukaan miehestä tai naisesta?

Psychology Today 15.1.2012

5 kommenttia

Dia

21.7.2013 12:54

Tuosta naisten orgasmiherkkyysväitteestä ("Mitä isompi välimatka on naisen klitoriksen ja vitrsaputken pään välillä, sitä epätodennäköisemmin hän saa orgasmeja") tarkentaisin sen verran, että väite taitaa koskea ns. luonnollisen/mekaanisen (ts. ilman käsiä/apuvälineitä aiheutuvan) orgasmin syntyä? Omalla kohdallani anatomia ei ole "puolellani" tässä asiassa, mutta käsiavustuksella laadukas saaminen on taattua jopa alle 3 minuutissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

21.7.2013 19:22

Monesti komeus ja kauneus tuottavat kusipäitä. Komeudella tai kauneudella ei kuitenkaan ole mitään suoraa yhteyttä tähän vaan vaikutus on välillinen. Paremman näköiset ihmiset tuppaavat saamaan anteeksi kaikenlaista taviksilta ja Ö-sarjalaisilta. Ihminenhän tunnetusti menee hyvin pitkälle sen mukaan minkä on oppinut olevan ok ja minkä ei. Jos ihminen oppii siihen, että hänellä on erivapauksia niin hän myös toimii sen mukaan useimmissa tapauksissa. Ulkonäkö on kuitenkin vain yksi näistä elementeistä. Omaisuus, status ja valta ovat kolme muuta asiaa jotka tuottavat usein erivapauksia ja niiden seurauksia. Sosiaalinen lahjakuus poikkeaa edellisestä nelikosta siinä, että se ei tuota suoranaisesti yhtään mitään itsessään vaan toimii työkaluna mm. manipuloinnissa.

Enikeis, mitä enemmän ihmisellä on poikkeuksellista sosiaalista hyötyä tuottavia elementtejä itsessään tai elämässään jatkuvasti läsnä, sitä todennäköisemmin hän pitää itseään ns. tavallista ihmistä parempana.

Miten tämä liittyy seksiin? Ei varmaan juuri mitenkään muuten kuin siten, että ison imagon omaavilla on varmaankin suurempi kynnys myöntää jopa itselleen sitä jos heidän seksielämänsä ei toimi.

Mitä noihin väitteisiin tulee niin osa niistä on aika kaukaa haettuja. Ei ole mitään syytä olettaa että kauniit naiset olisivat sen pettämisalttiimpia kuin vähemmän kauniit, heillä nyt vaan sattuu olemaan enemmän ja vahvempia houkutuksia tarjolla. Maskuliiniset hyvännäköiset miehet saavat naisen haluamaan enemmän kuin tavikset, mutta muuten ei ole syytä olettaa että ulkonäkö muuttaisi seksiä paremmaksi. Sama juttu on miehillä, epäesteettisen partnerin kanssa kestää lähes kaikilla ihan hyvästä syystä huomattavasti kauemmin laueta kuin poikkeuksellisen viehättävän kumppanin kanssa. Itsevarmat ihmiset ylipäätään saavat tarjolle enemmän seksiä kuin muut joten ei ole mikään ihme, että heillä on enemmän suhteita keskimäärin kuin muilla ihmisillä.

Sen verran jäi epäselväksi erektio-osastolla oleva väitteen pohjatyöskentely, ettei selvinnyt johtuuko osa erektio-ongelmista tai poikkeuksellisen hyvästä laadusta kumppanin laadusta. Se kun on niin, ettei sitä kaikesta valittavaa kosahtanutta muoria saa oikein millään mausteella haluttavaksi ja siinä vaiheessa voi kieltämättä olla sen seksin kanssa vähän niin ja näin. Vastaavasti se normaalikuntoinen (koska on melko poikkeuksellista, että ihminen saa kulutettua liikunnalla yli 1400kcal viikossa punttiksen kuluttaessa esimerkiksi noin 350kcal/kerta) saattaa saada kummasti virtaa viisariin kun tarjolla on jotain parempaa kuin, pardon my french, joku random nillittävä läski.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Voivoi

24.7.2013 14:51

Mielenkiintoista tuo fokusointi yhteyteen ulkonäön ja naisen orgasmin saamiskyvyn välillä. En ole ikinä huomannut omien partnereideni kanssa mitään kovinkaan suuria naisen orgasminsaantiongelmia, joten hankala sanoa mitään yhteydestä ulkonäköön. Aika erinäköisiä, -kokoisia ja -muotoisia on ollut.

Tai sitten on kyseessä se "Maskuliiniset hyvännäköiset miehet saavat naisen kokemaan enemmän orgasmeja." tai "Miehen urheilullinen ulkonäkö ennustaa mahdollisesti parempaa seksielämää" :) Ainakin toivossa on hyvä elää ;) !

Yleisesti tuollaisista tutkimuksista, niin vaikka löytyisikin jokin tilastollisesti merkittävä korrelaatio, niin luulen että olisi aika tyhmää yrittää soveltaa sitä käytäntöön. Tyyliin "tuolla naisella on muhkea ylähuulen keskikolmannes, joten hänet yritän saada sänkyyni"... Toisaalta, noissa tutkimuksissa on tietysti oletuksena että suuri osa pariutumisesta tapahtuu alitajuntaisesti, joten voihan tuollaisissa tutkimuksissa olla tietty mielenkiinto.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Randomlaski

25.7.2013 11:51

"Carin Perilloux väittää viehättävien naisten harrastavan muita enemmän lyhyitä seksisuhteita miesten kanssa. Etenkin naiset, jotka pitävät itseään hyväkroppaisina, seurustelevat tiuhempaan vastakkaisen sukupuolen kanssa."

Avainsanana ylläolevassa lainauksessa on PITÄVÄT. Kaikki on kiinni itsetunnosta, ellei nyt sitten ole niin suohirviö, että lapset alkavat itkeä kun saavat visuaalisen havainnon.

Olen oikeastaan koko elämäni ollut ylipainoinen. Kuitenkaan koskaan ei ole seksikumppaneista ollut puutetta. Ja ei, en tarkoita mitään Kontulan Arskoja! Oma miestyyppini on pitkä, atleettinen/hoikka, älykäs ja minua huomattavasti nuorempi. Ja näitä on tarjolla pilvin pimein, yhden illan jutuista rakastajiin ja ihan seurustelukumppaneihinkin asti.

Positiivista palautetta on tullut etenkin siitä, että uskallan heittäytyä seksiin luonnollisesti, olen avoin ja ennakkoluuloton enkä pelkää näyttää kroppaani. Kaikessa yksinkertaisuudessaan: olen sinut itseni ja kroppani kanssa. Minua nuoremmat, kauniimmat ja hoikemmat naiset kun monesti kuulemma ovat olleet huomattavasti estyneempiä, mikä kuulemma latistaa miehenkin halua! Rakastan hemmotella miestä ja saan nautintoni hänen nautinnostaan. Ja miehet saavat nautintonsa minun nautinnostani; klitoris-virtsaputkiratio lienee kohdallani optimaalinen, sillä saavutan huipun helposti ja nopeasti, mikä sinällään on sprinttimiehille kiva yllätys (so. heidän ei tarvitse pelätä ennenaikaista maaliin tuloa).

Eihän kukaan meistä ole täydellinen. Jos itse uskot olevasi haluttava, kaunis ja seksikäs, olet myös sitä! Pukeutumisella, asenteella, (tietysti) hygienialla ja ehostuksella saa yllättävän paljon aikaan. Säteilevästä persoonasta saa bonuspisteitä.

Mitä tulee erektioihin, niin oman empiirisen kokemukseni (otanta kolminumeroinen) perusteella miehet, joitten peruskunto on keskivertoa huomattavasti parempi, myös saavat parempia erektioita. Kyllähän se aikamoista jumppaa voi olla, varsinkin jos yön läpi kestäviä sessioita väännetään. Ravinto ja elämäntavat vaikuttavat tietysti erektion vahvuuteen; heikoimmat erektiot löytyvät valitettavasti tupakoivilta ja alkoholia paljon nauttivilta, yli nelikymppisiltä rokkikukoilta (jotka eivät tee kuntonsa eteen mitään).

Parhaat kyydit saa alle 30-vuotiailta tupakoimattomilta aktiivisesti kuntoilua harrastavilta pojilta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

26.7.2013 22:19

Itseensä tyytyväinen, iloinen nainen saa varmasti seuraa, vaikka olisi vähän ylipainoinen. Monet miehet pitävät pyöreistä naisista. Todella harva mies pitää laihoista naisista. Jos naisen hoikkuus vaatii tiukkaa nälkäkuuria ja/tai jatkuvaa rääkkiliikuntaa, ja nainen on tämän takia kuin viulunkieli, ei sutjakasta kropasta ole varmaan kovin paljon iloa (kummallekaan). Jotkut miehet ovat todella säälimättömiä naisten läskimakkaroiden vahteja (vaikka itsellä olisi kymmenen kilon kaljamaha). Tämmöiset miehet kannattaa kiertää kaukaa. Jokainen päättää itse omasta painostaan.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi