Kaivopuiston vetelehtijät

  • Walter de Camp

Vetelehtijöitä on joka puolella, mutta yksi parhaiten toimeentulevista vetelehtijäryhmistä on Kaivopuiston vetelehtijät. Olen kyseisen vetelehtijäryhmän hang around -jäsen. En luultavasti tule ikinä ylenemään Kaivopuiston vetelehtijöiden täysivaltaiseksi jäseneksi, koska minulla ei ole tarpeeksi rahaa ja koska minua enemmän tai vähemmän ärsyttää näiden vetelehtijöiden omahyväisyys.

(Omahyväisyys tosin on kaikkien vetelehtijöiden perusominaisuus.)

Viime viikolla paistoi aurinko todella kirkkaasti maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Maanantaina nukuin niin pitkään, että en ehtinyt ulos, keskiviikkoiltapäivän kulutin Korkeasaaressa (suurenmoinen retki) ja tiistai-iltapäivällä lähdin Kaivopuistoon vetelehtimään.

Menin Uunisaareen ja siitä aallonmurtajaa pitkin viereiseen Liuskasaareen, josta kävelin jään yli Carouselin rantaan. (Olin naisseurassa, joten pystyin lähettämään hänet edellä tsekkaamaan, ettei jää petä.)

Oli iltapäivä noin klo 14.30. Paras työaika. Ja Carousel oli täynnä Kaivopuiston vetelehtijöitä. Kassajono oli niin pitkä, etten viitsinyt jäädä siihen vetelehtimään vaan menin ilman kahvikuppia terassille.

Siellä oli pöytiä seinän vierustalla. Terassin keskellä oli valtava lumikinos, jonka takana, kinoksen ja seinän välissä, me vetelehtijät istuimme lämmittimien alla.

Välittömästi havaitsin, että paikalla oli myös lumitoimittaja työn touhussa. Oletteko huomanneet, että menneenä talvena kaikissa isoissa tiedotusvälineissä - Hesari, Iltis, Iltalehti, Yle, MTV3... - on ollut lumitoimittaja, jonka hommana on ollut vääntää joka päivä uutisia ja muuta tarinaa lumesta. Niinpä meillä on ollut "lumikaaos" siellä sun täällä, "häirikkölunta" viisi Stadionillista, Helsinkiä on uhannut lumen sulamisesta aiheutuva "vesikaaos" ja muutama päivä sitten näimme Ylen iltauutisissa miehen lapioimassa lunta omakotitalonsa seinän viereltä. Kaikki lumitoimittajien jutut ovat siis aivan käsittämätöntä kamaa.

Tuona tiistaipäivänä Iltalehden lumitoimittaja haastatteli Carouselin terallilla istuvia Kaivopuiston vetelehtijöitä ja kysyi miltä heistä tuntuu kun heidän edessään on iso lumikasa.

Siis aivan mieletöntä, mutta joka tapauksessa Kaivopuiston vetelehtijöille on tyypillistä vetelehtiä Kaivopuiston kahviloissa arki-iltapäivisin. (Viikonvaihteessa Carouselin asiakkaat ovat tavallisia tyyppejä.) Kaivopuiston vetelehtijät ovat varakkaita, menestyviä ihmisiä, jotka ilmeisesti onnistuvat haalimaan rahaa siitä huolimatta, että he vetelehtivät Kaivopuistossa parhaaseen työaikaan.

Kun asiat kerran ovat tällä mallilla, eikö siis ole parempi kuulua Kaivopuiston vetelehtijöihin kuin lumitoimittajiin?

walterdecamp.pressi@gmail.com

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi