Kevyempää elämää

  • SamV

Viime tammikuussa tein päätöksen, että alan elää terveellisemmin. Olin nimittäin päässyt hieman pöhöttymään ja eniten minua haittasi se, että olin jatkuvasti väsynyt ja kärsin ajoittaisista nivelkivuista.

Tammikuussa aloinkin muokkaamaan ruokavaliotani uuteen uskoon. Heitin pois, ja jätin vähemmälle melkeinpä kaiken epäterveellisen ja turhan ruoan. Ruokavalioon otin mukaan enemmän kasviksia sekä erilaiset luontaistuotteet sekä ns. superfoodit.

Alkuun tämän uuden dieetin noudattaminen oli tietenkin vaikeaa, etenkin kun oli tottunut ryystämään kaljaa ja syömään viikonloppuna pitsaa, lounaalla hampurilaista, grilliruokaa sekä muuta kovin, kovin epäterveellistä ruokaa.

Liikuntaa en ole ruokavalion muutoksen jälkeen juurikaan lisännyt, vaan olen elänyt ihan normaalisti. Minulla on kyllä tapana käydä kävelylenkillä 3 kertaa viikossa, mutta muuta liikuntaa en juuri harrasta.

Dieetin vaihdon jälkeen olen huomannut, että kiloja on lähtenyt ja elämästä on tullut huomattavasti keveämpää. Kaikkiaan olen 6 kuukauden aikana laihtunut 8 kiloa. Eli reilun kilon per kuukausi.

Olen myös huomattavasti pirteämpi, kuin aiemmin ja enää minulla ei ole vaikeuksia nousta ylös sängystä aamulla. Tämä johtuu varmasti pelkästään ruokavalion muutoksesta. Rasvaiset ja epäterveelliset ruoat sekä juomat ovat jääneet pois, ja tilalle on tullut terveellisempää ruokaa sekä erilaisia luontaistuotteita.

Nappailen päivittäin kalanmaksatabletteja, syön aamupalaksi rahkaa, johon sekoitan vähän pähkinöitä sekä kuivattuja marjoja. Syön myös vitamiinitabletteja sekä nivelille tarkoitettua MSM valmistetta. Lounaalla syön puolestaan yleensä salaattia.

Nivelkivut ovatkin kaikonneet lähes kokonaan, ja tästä on varmasti kiittäminen juurikin MSM valmistetta sekä tietenkin laihtumista, kun nivelet eivät enää joudu samanlaiselle rasitukselle, kuin aiemmin.

Tällä hetkellä olo on parempi kuin kymmeneen vuoteen ja minusta tuntuu todella hyvältä. Täytyy kyllä myöntää, että nyt kesällä olen kyllä sortunut pari kertaa itse grillailemaan ja syömään vähän epäterveellisempää ruokaa, mutta onhan tämä Suomen kesä vain niin lyhyt ja pakkohan siitä on hieman nauttiakin.

Terveellisemmän elämäntavan siivittämänä sain myös varmaan energiaa tämän blogin aloittamiseen, sillä olen tällä hetkellä niin täynnä energiaa, että haluan kannustaa myös muita muuttamaan ruokavaliota terveellisempään suuntaan. Tähän blogiin tulen kirjoittamaan tulevaisuudessa milloin mistäkin, eli en suinkaan aina kirjoita pelkästään omasta dieetistäni.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus