SYÖ! Tampere: Kalevalaisen rentoa meininkiä Huurteessa

SYÖ!-viikot ovat tulleet jäädäkseen Tampereen Kalevaan. Viime kerralla mukaan saatiin [url=https://www.gastropub.net/kaleva/]Gastropub Kaleva[/url], ja nyt remmissä on myös [url=http://publichousehuurre.fi]Public House Huurre[/url]. Huurre perustettiin vuonna 2015 Sammonkadulle Musakeskuksen kiinteistöön. Samana vuonna käynnistyi…

Sammonkadun ratikkatyömaa näyttää loputtomalta esteradalta muttei kuitenkaan estä kulkua Public House Huurteeseen.
Sammonkadun ratikkatyömaa näyttää loputtomalta esteradalta muttei kuitenkaan estä kulkua Public House Huurteeseen.
SYÖ!-viikot ovat tulleet jäädäkseen Tampereen Kalevaan. Viime kerralla mukaan saatiin [url=https://www.gastropub.net/kaleva/]Gastropub Kaleva[/url], ja nyt remmissä on myös [url=http://publichousehuurre.fi]Public House Huurre[/url]. Huurre perustettiin vuonna 2015 Sammonkadulle Musakeskuksen kiinteistöön. Samana vuonna käynnistyi myös Musakeskuksen treenikämppätoiminta, ohjelmatoimisto NEM Agency muutti samaan kiinteistöön ja Gastropub Kaleva avattiin muutaman korttelin päähän. Huurteen ravintoloitsija [b]Juha Kannisto[/b] kuvaileekin tuota aikaa Kalevan uudeksi heräämiseksi.
Huurre on sisustukseltaan reippaan rokkihenkinen. Ravintolan esiintymislavalle nousee säännöllisesti Musakeskuksen yhteistyöbändejä.
”Olen itse asunut Kalevassa kymmenisen vuotta, ja tänne on alkanut muodostua pikkuhiljaa sellainen hyvä Kaleva -meininki, joka on ollut voimakkaimmillaan viimeisen kolmen vuoden ajan.” Kannisto arvioi Kalevan saaneen uutta puhtia väestörakenteensa nuorentumisesta. Viime vuosina alueelle on rakennettu valtavasti uusia asuintaloja, joista osa on suunnattu opiskelijoille. ”Samalla kaupunki on kasvanut ja keskusta tullut Kalevaa lähemmäksi”, Kannisto pohtii. [b]Naapurusto tiiviissä yhteistyössä[/b] Kalevan nosteesta ja letkeästä tunnelmasta saanee osittain kiittää myös alueen yrityksiä, joiden keskuudessa vallitsee hyvä henki. Kannisto kertoo, että Huurre on järjestänyt esimerkiksi yhteisiä tietovisoja Gastropub Kalevan kanssa ja ravintolassa esiintyy usein sekä Musakeskuksessa treenaavia että NEM:iä edustavia bändejä.
Huurteen hanoista saa todellisia lähituotteita, nimittäin samassa talossa pantuja oluita.
Musakeskuksen yritystoiminta monipuolistui entisestään noin vuosi sitten, kun Kannisto perusti [b]Mika Koron[/b] ja [b]Juha Sorsan[/b] kanssa tiilitalon päätyyn panimon, [url=http://kalevabrewing.com]Kaleva Brewing Companyn[/url]. Samalla Huurteesta tehtiin panimon oma tap room, ja ravintolan hanoista löytyykin aina vähintään kolmea oman talon tuotetta. ”Panimon kanssa homma on lähtenyt liikkeelle sen verran hyvin, että kaikki mitä tehdään myös menee”, Kannisto hymähtää.
SYÖ!-annoksissa on jokaisille jotakin: lihaa, äyriäisiä ja vegaaniruokaa.
[b]American BBQ:ta ja raikkaita lättyjä[/b] Panimotuotteiden lisäksi Huurteesta saa toki ruokaa, ja senhän vuoksi ravintola on mukana tämänkertaisilla SYÖ!-viikoillakin. Tarjouskampanjaan lähdettiin kolmen annoksen kombolla, josta löytyy vaihtoehtoja niin liha-, kasvis- kuin äyriäisruoankin ystäville. ”American burger on mukana uudelta ruokalistaltamme, jolta löytyy muutenkin reilua American BBQ -meininkiä. Vegan burger valittiin mukaan, sillä halusimme kohdella hyvin myös kasvissyöjiä ja vegaaneita. Rapulätty on taas ehkä vähän eksoottisempi valinta muihin tarjousannoksiin verrattuna”, Juha Kannisto perustelee valintoja.
Juuri Kalevaan muuttanut Miira Pennanen poikkesi Huurteeseen Vegan burgerille. "Elämäni ensimmäinen vegeburgeri. Eikä jää viimeiseksi!" hän ilmoittaa.
Perustelut lienevät uponneen kalevalaisille ja muillekin kaupunkilaisille, sillä SYÖ!-viikkojen alku on ollut Kanniston mukaan ”jotakin reippaan ja mayhemin välistä”. "American burgeria on mennyt selkeästi eniten. Eipä siinä, käydään tukussa ja pannaan burgeria pöytään!", Kannisto kertoo ja toivottaa muutkin kuin Kalevassa asuvat tamperelaiset tervetulleiksi SYÖ!-viikoille. [b]Katso kaikki Tampereen SYÖ!-tarjoukset [url=https://www.city.fi/syo/tampere]täältä![/url][/b] Teksti ja kuvat: Roosa Pelkonen