Punanotkossa kotimaisia tapaksia, eli sapaksia, tarjoileva Juuri on positiivinen poikkeus helsinkiläisessä ravintolaskenessä. Omaperäinen liikeidea sekä sen tyylikäs ja loppuun asti viety toteutus hurmaavat välittömästi, ja hyvä fiilis kantaa koko ravintolassa vietetyn pitkän illan.
Designmuseon kupeessa Korkeavuorenkadulla sijaitseva sapasbaari on viihtyisästi sisustettu; tummaa puuta, liitutaululle kirjoitetut juomalistat, taiten toteutettu valaistus sekä tuoreet kukat maljakoissa sointuvat loistavasti yhteen. Tarjoilu pelittää alusta saakka, eikä haparointia ilmene koko illan aikana.
Annan seuralaiselleni vapaat kädet valita alkupalamme, ja hetkeäkään epäröimättä hän tilaa vadelmamarinoitua nieriää, savustettuja Pielisen pikkuahvenia, jokirapu-maalaisjuustotäytteisiä kaalikääryleitä, tuoremakkaraa, riistaworsmackia, punajuuri-pähkinämureketta, grillattua mustajuurta sekä olkien päällä kypsennettyä mäkimeirami-munajuustoa (kaikki 3,40 e/kpl). Alkupalat huuhtoutuvat alas pullollisella André Clouet Brut Grande Réserve -samppanjaa (48 e).
Alkupaloissa on havaittavissa selkeitä tasoeroja. Kun vadelmamarinoitu nieriä on kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti paistettu ja muodostaa sen kanssa tarjoillun retiisikastikkeen kanssa kerrassaan loisteliaan liiton, jättävät ennakkosuosikin viittaa kantaneet pikkuahvenet munakastikkeen kera meidät melko kylmiksi.
Pääruoiksi tilaamamme annokset grillattua villisian kylkeä, omenavoita ja lihaliemessä haudutettuja juureksia (22,50 e) yllättävät todella positiivisesti niin kokonsa, makunsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Tämä setti ei jätä terävähampaisintakaan lihansyöjää kylmäksi ja sen kanssa suositeltu vuoden 2006 Old Garden Mourvèdre -punaviini (39 e) on Alkosta löytyvään (toiseen australialaiseen) Miss Harryyn tykästyneille iloinen tuttavuus.
Vaikka ilta venähtää vielä konjakkilistan kautta takaisin samppanjoihin, nousee kahden hengen lasku vain hitusen yli kahden sadan, joka on tästä setistä melko kohtuullista.
Kiitämme
- Palvelua
- Hinta-laatusuhdetta
Moitimme
- Ei napisemista