Hyeenan hampaissa

  • late_k

Olen aiemmin puhunut siitä, miten julkisuus voi olla työn puolesta väistämätöntä. Se on vain työtä, eikä kuulu yksityisyyteen mitenkään. Mutta näin ei valitettavasti ole. Kun meitä ihmisiä on niin paljon, pitää töitä olla paljon. Mutta onko se oikein että työkseen stalkkeroidaan julkkiksia kameran kanssa tai muuten vain seurataan heidän tekemisiään ja parhaat palat pääsevät lehteen juoruna ja hyvin vääristeltynä. Riippuu siitä millainen näkemys toimittajalla asiasta on. Vaikka hän saisi mahdollisuuden haastatella henkilöä, lisää silti sekaan jotain omaa ja soppa on valmis.

Vai onko kyse ainoastaan lukijoiden kyvystä olla realistisia. Ymmärrä että lööppien hehkuttamat sekoilut ovat tekijän omia asioita. Jos tapaukseen liittyy useita, heidän keskinäisiä asioitaan. Rikosasioista vastaa poliisi. Eivät kunnes joutuvat itse samaan asemaan omassa sisäpiirissään. Tulee vähän sekoiltua kännissä, joku tuttu näkee ja kertoo eteenpäin. Lisää siihen omia näkemyksiään näkemästään ja vähitellen totuus vääristyy. Eikä sosiaalinen media ainakaan vaikeuta tiedon leviämistä. Näissä tapauksissa saa harvemmin herjaavaa palautetta päin naamaa, mutta jos media on kiinnostunut tekemisistäsi, voi tilanne olla toinen. Se ei tarvitse sanoja, pelkkä katse voi riittää.

Tällä viikolla Tauski pääsi jälleen uutisiin vain siksi, että oli vieraana radio rockin aamussa. Ei missään tapauksessa ole oikein, jos hän on ollut naisia kohtaan väkivaltainen. Mutta ei ole sekään, että mollataan siitä kokoajan. Ilmeisesti toimittajat eivät pidä hänen musiikistaan. En tiedä, koska olen kuullut pelkkiä parodiaversioita. Politiikan puolella perussuomalaiset ovat jatkuvasti lööpeissä tekemisistään ja sanomisistaan. Eikö media olekaan puolueeton? Pitääkö yhden ihmisen ylilyönnit kaataa koko puolueen niskaan? Kyllä vihreän liiton edustajat saavat ajaa ylinopeutta ja tehdä pimeitä oviremontteja, mutta perussuomalaisia kielletään puhumasta totta. Eihän kyse ole muusta kuin vääristä sanavalinnoista, ehkä.

Ja sitten ovat julkkikset, jotka elävät lehtijutuilla. Myyvät kuvia itsestään ja ilmiantavat itse itsensä omista sekoiluistaan. Ja silti toimittaja vetää pidemmän korren, vääristelee totuutta. Toiset eivät tahtoisi antaa haastatteluja, mutta tulot ovat pienet. Kaikki raha mikä tarjotaan, on parempi ottaa vastaan. Jos käytöksesi on toimittajan mielestä vääränlaista, hän purkaa sydämensä erillisessä jutussa. Big brother alkoi tänä syksynä Suomessa jo kymmenennen kerran. Sehän suorastaan ruokkii nälkäisiä hyeenoja, kun vanhoista naamoista ei saa enää mitään irti. Kun on erityksessä muusta maailmasta, on hyvin aikaa etsiä tietoja tavikseutensa menettäneistä vapaaehtoisista. Ei sekään ole oikein että kaivellaan ihmisten menneisyyttä. Revitään auki kaikki vanhat haavat joiden parantumiseen ei luontainen suorituskyky riittänyt. Tarvittiin lääketieteellistä terapiaa, eikä siitäkään ollut mitään hyötyä. Vain suomalainen sisu auttoi lopulta ja elämä sai jatkua.

Millaiset ihmiset lähtevät tekemään sellaista työtä, jossa kiusataan ihmisiä. Tv-kanava Fox on näyttänyt Seiska news -ohjelmaa, Seiska-lehden juttuja uutisten muodossa. Kun sitä katsoi, menivät uutiset kokonaan ohi, kun alkoi miettiä, mitä aineita toimittajat ovat kiskoneet. He olivat hyvin sekavia kuin psykoosissa. Pakkomielle kertoa kaikille, että julkkiksetkin ovat vain ihmisiä. Tekevät vapaa-ajallaan asioita, joita me kaikki teemme. Viihteellä samoja mokia mitä me kaikki voisimme tehdä.

Tällä viikolla Iltasanomat on julkaissut juttuja koulukiusatuista. Miten uskottavaa se on kun toisinaan sama lehti julkaisee uutisia, joita voidaan pitää kiusaamisena. Tietenkin jos uutisen kohde itse sen kokee niin. Toisilla on parempi huumorintaju kuin toisilla riippumatta siitä onko lukija vai uutisankan uhri. Riippumatta siitä onko joutunut hyeenojen hampaisiin valtakunnallisella lehtijutulla vai oman kaupungin sisäpiireissä, voi lohduttaa itseään hyvin yksinkertaisella ajatuksella. Pitäkää vain pilkkananne, naurakaa selkäni takana. Jos se ei riitä, sylkekää vasten kasvojani, jos se todella tekee teistä onnellisempia. Mutta turha odottaa minulta samaa, jos tilanne olisi toisinpäin.

2 kommenttia

Franny_Berry

7.9.2014 16:12

Erittäin hieno kirjoitus, kiitos!

Tuli mieleeni tällä vkolla lukemani sutkautus perussuomalaisista, joka meni suunnilleen näin "Perussuomalaiset ovat kuin puheenjohtajansa Soinin edustama uskonto: Tee mitä vaan ja pyydä anteeksi." ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus