5 asiaa, jotka on hyvä muistaa mustasukkaisuudesta

Jos olet mustasukkainen, ole sitä oikein.

Kukaan ei toivo olevansa mustasukkainen ihminen. Se on epämukava tunne, jonka kanssa täytyy tehdä töitä. Myös sen kohteena oleminen tuntuu ikävältä. Oli syy mustasukkaisuuteen mikä tahansa, pahimmilaan se tuhoaa hyvänkin suhteen. Ensi kerran kun puolisosi hauska ja kaunis ystävä ärsyttää sinua, muista nämä viisi asiaa.

1. Se on tunne

Viha, suru ja mustasukkaisuus ovat tunteita, joita tunnemme lähes kaikki. Ne tulevat ja menevät, eikä niihin kuole, vaikka siltä tuntuukin. Tärkeintä on se, mitä tekee ja miten toimii oman mustasukkaisuutensa kanssa.

2. Laske odotuksiasi

Ihmiset ovat epäloogisia apinoita, mitä tulee ihmissuhteisiin. Sen takia suhteen rajoista keskustelu on äärimmäisen tärkeää, ettei satuta toista turhaan. Yllättävän moni pettää, joten ei kannata yllättyä, jos oma kulta on yksi heistä.

3. Luota vaistoosi

Sanotaan, että jos ihminen pettää, hänen kumppaninsa on siitä varsin tietoinen. Välillä on hyvä nojata omaan intuitioon, jos epäilee rakkaansa käyvän vieraissa. Paras ratkaisu on nostaa asia puheeksi mahdollisimman pian.

4. Lopeta haitallinen käyttäytyminen

Kumppanin kyttääminen on aina haitallista, vaikka sitä kuinka selittelisi itselleen. Toisen Instagram-tykkäysten kyttääminen ei ole cool ja yksityisviestien seuraaminen ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää käytöstä. Luottamus ei ainakaan palaudu näillä keinoin.

5. Pettäminen ei ole maailmanloppu

Jos lopulta kumppanisi paljastuukin pettäjäksi, se ei kaada koko maailmaa, eikä välttämättä edes parisuhdetta. Keskustelkaa siitä, mitä on tapahtunut ja kuunnelkaa toisianne, niin voitte jatkaa elämässä eteenpäin.

1 kommentti

Aina ongelma

6.4.2018 14:09

Ole sitä ainakin oikein = mene terapiaan ja käsittele ongelmasi. Mustasukkaisuuteen on tasan kolme syytä, joista jokainen on meikäläiselle en-halua-tuon-kanssa-seurustella peruste:

1) Ne jotka ovat itse altteimpia pettämään, epäilevät toki muita aina myös eniten - alitajuinen oletus kun on aina että muut ihmiset toimivat suunnilleen samoin kuin itse.

2) Henkilö on joutunut aiemmassa suhteessaan petetyksi ja LAIMINLYÖNYT käsitellä siitä johtuvat tunteet/traumat, jolloin hän oksentaa ne jokaisen tulevan kumppaninsa päälle mustasukkaisuuden muodossa.

3) Henkilö ei ole lapsena tullut hyväksytyksi omana itsenään, jolloin hän ei rakasta itseään terveellä tavalla. Niinpä alitajuinen oletus on, että kukaan muukaan ei voi häntä rakastaa, jolloin on loogista tavallaan olettaa joutuvansa petetyksi/jätetyksi, koska kokee itsensä niin kovin epärakastettavaksi. Kyseessä on jälleen trauman käsittelyn laiminlyönti ja se trauma oksennetaan viattoman kumppanin päälle mustasukkaisuuden muodossa.

Tämä on - ehkä aitoa paranoidista mielenhäiriötä lukuunottamatta - tyhjentävä luettelo mustasukkaisuuden syistä. Ja siksi mustasukkaisuuden pieninkin osoitus on varmin keino saada minut häipymään nopeasti. Minä kun en halua suhdetta petollisen tai traumojensa vallassa olevan ihmisen kanssa.

Populaarikulttuuri toki esittää meille mustasukkaisuuden rakkauden osoituksena, mutta eihän se sitä ole. Se on osoitus TARPEESTA, joka sulkee ulkopuolelleen todellisen rakkauden. Todellinen rakkaus on sitä, että jos kumppani rakastuu toiseen, hänen antaa mennä koska tärkeintä on että hän on onnellinen. Niin toimii aidosti rakastava ihminen. Tarvitseva taas haluaa pitää toisen itsellään tämän onnesta piittaamatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi