Alaston Totuus

City Sex-survey 1995

Kiitos! Toimituksemme hukkui seksiin ja me pidimme siitä. Nyt paljastamme kaiken sen, minkä Te meille kerroitte. Miksi City kysyi seksistä? Kysymme ja vastaamme, vaikka kukaan ei meiltä tätä tivannutkaan. Me teimme kyselyn puhtaasti sosiaalisesta tilauksesta. Siksi, että lukijamme halusivat tutkittua tietoa urbaanista seksielämästä.

Jälkiviisaana (so. kyselyn tuloksia hyväksikäyttäen) voisi sanoa, että kysely tehtiin myös siksi, että puolet lukijoistamme ei tiedä parempaa ajanvietettä kuin seksi, tai siksi, että 93 prosenttia uskoo seksin olevan hyväksi mielen- ja ruumiinterveydelle.

Paukuttelematta voimme sanoa, että yhtä laajaa kyselyä kaupunkilaisten seksielämästä ei ole koskaan ennen tehty, olkoonkin, että otoksemme koskee luonnollisesti vain lukijoitamme ja heistäkin oletettavasti sen vapaamielisintä ja pelottominta osaa. Vai mitä on pääteltävissä siitä, että peräti 80 prosenttia vastauksista oli varustettu nimellä ja osoitteella.

Mutta oli pelottomien joukossa hullun rohkeitakin: 42 prosenttia miehistä ja 27 prosenttia naisista ei käytä välttämättä kondomia uuden partnerin kanssa. Ei, vaikka pelko hiv-tartunnasta oli selkeästi yleisin seksiin liittyvä huolen aihe. Eroja viiden kaupungin lukijoiden seksikäyttäytymisen välillä oli lopulta hämmästyttävän vähän. Helsinki oli kautta linjan piirun kokeilunhaluisempi (seksileikit) ja piirun vapaamielisempi (suhtautuminen homoihin ja lesboihin) kuin muu Suomi.

Kaikkiaan alueelliset erot olivat niin pieniä, että sivuutamme kaupunkikohtaisen vertailun seuraavassa kokonaan. Siis asiaan. Millaisia Te olitte?

Yli puolet naisista oli menettänyt neitsyytensä viimeistään 16-vuotiaana, miehistä runsas puolet joutui odottamaan ensimmäistä kertaa 17-vuotiaaksi asti...

Millaisia Te olitte?

Yli puolet naisista oli menettänyt neitsyytensä viimeistään 16-vuotiaana, miehistä runsas puolet joutui odottamaan ensimmäistä kertaa 17-vuotiaaksi asti.

Jos vastaajien seksuaalisen aktiivisuuden astetta arvioi eri partnereiden määrällä, niin sutinaa on. Neljänneksellä on ollut yli 15 seksikumppania. Todella vaihtelunhaluisia - vastaajia, joilla on ollut enemmän kuin 50 partneria - oli kahdeksan prosenttia. Keskiarvo jäi kymmenen kumppanin tuntumaan. Neitsyitä otoksessamme oli kolme sadasta.

Seksi on siis mielenkiintoinen, terveellinen ja mukava harrastus. Niin mukava, että syöminen jää huvina kauas jälkeen, kuten jää railakka nousuhumalakin. Ja hyvää pitää saada usein. 70 prosenttia miehistä ja 47 prosenttia naisista haluaa seksiä vähintään kolme kertaa viikossa. Joka päivä maistuisi viidennekselle miehistä ja kahdeksalle prosentille naisvastaajista.

Ja mikä on rakastellessa, kun lajin osaa?

60 prosenttia miehistä ja 65 prosenttia naisista uskoo olevansa hyvä tai loistava sängyssä. Kääntäen tämä tarkoittaisi sitä, että yli 60 prosenttia lukijoittemme seksihetkistä olisi hyviä tai loistavia. Huonoiksi tai uskomattoman huonoiksi itsensä alensi vain joka kolmaskymmenes nainen ja joka kahdeskymmenes mies.

Kaikkiaan pidimme hienoisena yllätyksenä sitä, että naisten seksuaalinen itsetunto osoittautui kautta linjan paremmaksi kuin miesten.

Mikä kiihottaa?

Kysyimme myös, mikä kiihottaa eniten miehessä, mikä naisessa? 

Miehen parhaat osat olivat takapuoli ja kasvot, naisessa kiihottavinta olivat kasvot ja rinnat. Penis tai naisen häpykarvoitus koettiin kiihottavimmaksi palaksi vain noin viidessä prosentissa vastauksista. On selvää, että jokainen ei ole jumalainen ilmestys, ei vaatteet päällä, eikä varsinkaan ilman. Tilannehan voi olla kiusallinen: tulisiko kumppanille mainita, jos vartalo ei miellytä. Kyselymme mukaan pääsäännöksi muodostui: hän haluaa kuulla, jos et pidä siitä mitä näet. Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan. Lähes puolet naisista ei kestä arvostelevia kommentteja. Miehistä arvostelulle allergisia oli neljännes.

Mutta ei se pelkkä body, eihän? Rahassakin on seksiä ja vallassakin, eikö? No jaa. Vain joka neljännen mielestä raha tai valta on seksikästä ja miltei joka kymmenes oli sitä mieltä, että ne saavat käyrän jopa laskemaan. Entä riittäisikö kuuluisuus? Kolmannes vastaajista olisi valmis seksiin vain sen takia, että partneri on kuuluisa. Erityisen persoja kuuluisuuksille olivat miehet ja alle 19-vuotiaat.

Mä tulen!

...jos tulen. Me yllätyimme: miehetkin huijaavat orgasmejaan. 8 prosenttia miehistä saa ejakulaation vain joka toinen kerta tai harvemmin. Aina onnistuu 57 prosentille miehistä. Se, että huippua ei saavuta, on totinen paikka, sillä joka neljäs mies ja joka toinen nainen on langennut huiputtamaan partneriaan.

Orgasmihuijaukset näyttäisivät olevan erityisen yleisiä avioliitossa ja yli 36-vuotiaiden vastaajien keskuudessa. Vaan voisiko mahdollisen hankaluuden takana olla kyse siitä, että esileikki on laiminlyöty? "Hetivalmiita" on miehistä joka kahdeksas ja naisista joka neljästoista. Peräti 68 prosenttia naisista ja 60 prosenttia miehistä haluaa esileikkiä vähintään 15 minuuttia.

Tai voisiko kyse olla siitä, että ei leiki oikeita leikkejä? Suuseksiä on harrastanut kaksi kolmesta. Eksoottisempia lajeja - sadomasokismia, roolileikkejä, sitomista tai seksiä julkisella paikalla - oli kokeillut neljännes.

Jotain erityisen "tuhmaa" kuten anaaliyhdyntää tai ryhmäseksiä oli leikkinyt neljä prosenttia vastaajista. Ja joskushan orgasmi saattaa olla vain asentokysymys. Jos miehen on arvattava mistä asennosta hän pitää, kannattaa päästää nainen päälle. Lähes kolmannes naisista pitää sitä ykkösasentona. Miehille mieluisin asento on "takaapäin". Vanha kunnon lähetyssaarnaaja ei miellyttänyt kuin joka viidettä.

Jos onnellisuus pitäisi maksimoida satunnaisen naisen ja satunnaisen miehen välillä pelkkään statistiikkaan nojautuen (so. kumpikin olisi todennäköisesti suosikkiasennossaan), varminta olisi yhtyä takaapäin.

Kun esileikit, seksileikit ja asennot on kokeiltu, voi aina vaihtaa paikkaa. 62 prosenttia vastaajista haluaisi rakastella rantakalliolla, lähes puolet nurmikolla tai hississä ja kolmannes elokuvissa tai lentokoneen wc:ssä. So...

Entä oliko värillä väliä? Oli. 20 prosenttia naisista ja 25 prosenttia miehistä on rakastellut eri rotua olevan partnerin kanssa. Hieman yllättävää, että lähes puolet naisista ilmoitti, että erirotuinen seksikumppani ei kelpaa. Miehistä kitsasteli vain joka seitsemäs.

Ja lopultakin: voisiko joskus olla simppelisti niin, että ei vain halua? 60 prosenttia naisista on sitä mieltä, että miehen "ei", ei suinkaan aina ole kielto. Oikeassa ovat, sillä 60 prosenttia miehistä myöntää, että ei ole aina ei.

Vielä epäilevämmin näyttää mies suhtautuvan naisen kieltäytymiseen seksistä. Kaksi kolmesta on sitä mieltä, että naisen "ei" saattaa ainakin joskus tarkoittaa kyllä.

Naisista yli puolet myöntää miesten epäilyt oikeiksi.

Vieraissa

Joka toinen mies ja joka kolmas nainen olisi valmis pettämään kumppaniaan, mikäli tämä ei saisi sitä koskaan selville. Kun kysymystä tarkasteltiin elämäntilanteen mukaan, kävi ilmi että pettämishalukkuus ei suinkaan laskenut parisuhteen muodollisen syventymisen myötä, päinvastoin. Peräti 44 prosenttia avioituneista olisi valmis salaiseen syrjähyppyyn. Edes sinkut eivät olleet yhtä halukkaita vieraaseen vuoteeseen, jos jotakin vuodetta vieraaksi voisi sitoutumisen myötä joskus kutsua.

Toisaalta, kuten tiedetään, seksi ei aina edellytä sen suurempaa rakkautta. Seitsemän miestä kymmenestä voisi harrastaa seksiä ilman ihastumista. Naisille tunnepuoli oli toki tärkeämpää, mutta 43 prosentille naisistakin riitti, että sänkykumppani pitää vain suunsa kiinni ja tekee sen mitä tehdä täytyy.

Miehetkö kovempia kuin naiset? Ei, ei ja ei, Mies haavoittuu rakkaudessa siinä kuin nainenkin. 85 prosenttia kertoo särkeneensä sydämen rakkaudessa vähintään kerran. Erityisen usein on mennyt särki avioituneilta ja sinkuilta, kuinkas muuten. Karusti ja ymmärrettävästi kävi ilmi, että ikä tuo mukanaan pettymyksiä. Kun yli 36-vuotiaista 40 prosenttia oli kokenut raskaan pettymyksen vähintään neljä kertaa, alle 19-vuotiaissa samoin oli käynyt vain joka viidennelle.

Ja anteeksi teinit, mutta voiko alle 19-vuotiaana tietää mitä rakkaus todella on?

Suloinen, seksikäs julkisuus

Entä ketkä olivat ne "häpeällisimmät" julkisuuden henkilöt, joiden kanssa olitte kuvitelleet harrastavanne seksiä?

Se, että kysyimme "häpeällisintä" herätti ihmetystä. Selitettäköön: tavoitteenamme oli löytää uusia, yllättäviä seksisymboleita; vartaloita ja kasvoja Maria Guzeninan, Sharon Stonen, Anna Nicole Smithin, Teemu Selänteen,Tom Cruisen ja Brad Pittin takaa. Ja löytyihän niitä, uusia ja yllättäviä, vähintään yhtä yllättävine perusteluineen.

Meitä ei hämmästyttänyt se, että Jörn Donner korjasi kärkipaikan niin kuin te sen määrittelitte - "seksikkäällä äänellään" - lyöden "ihanan kaljun" Remu Aaltosen ja "hellän(!)" Simo Rantalaisen. Ei se, että Anna-Kaisa "nenä" Hermunen voitti enemmän kuin rinnanmitalla ikätoverinsa(?) Lenita "kroppa" Airiston. Eikä se, että Paavo"katse" Väyrynen osoittautui seksikkäämmäksi kuin Ilkka"puhe" Kanerva. Mutta se että Martti"läski" Ahtisaari hakkasi Esko "itsevarma" Ahon, sai hymyilemään: enemmän kiloja, enemmän valtaa, enemmän seksiä?

Tarjosimme kyselyssämme myös 12 valmista seksisymbolia ja kysyimme, minkä hinnan olisitte suostuneet maksamaan seksihetkestä heidän kanssaan (yksi hetki kerrallaan, toki). 61 prosenttia kieltäytyi maksamasta kenestäkään markkaakaan. Julkkispörssissämme korkein keskihinta (kokonaissumma jaettuna vastakkaisen sukupuolen vastaajamäärällä) muodostui Maria Guzeninalle: 3090 markkaa per seksihetki. Ilkka Kanervan markkina-arvo oli naisten keskuudessa vain 209 markkaa eli viidestoistaosa Guzeninan arvosta miesten mielissä. Tavallisesti luotettavista lähteistä saamiemme tietojen mukaan moisella summalla ei osteta Aleksis Kiven kadulla edes poskipusua venäläiseltä huoralta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi