Breakdancen Suomen mestarit ratkotaan lauantaina Break SM -tapahtumassa

Tuomariksi saapuu katutanssin elävä legenda bboy Float New Yorkista.

Kuvassa Flow Mo Crew viime vuoden skabojen hikisissä tunnelmissa.
Kuvassa Flow Mo Crew viime vuoden skabojen hikisissä tunnelmissa.

Katutanssimestaruuksista kilpaillaan lauantaina 1. joulukuuta kulttuuriareena Gloriassa Break SM -tapahtumassa. Tapahtuman kunniavieraaksi saapuu bboy Float, katutanssin elävä legenda New Yorkista. Suomen parasta breikkaria etsitään kolmessa sarjassa: break soolo, break soolo junior ja break ryhmä. Aikuisten soolosarjaan on kutsuttu ennalta kymmenen Suomen huippua, joiden haastajat karsitaan lauantaina paikanpäällä. Tapahtumassa järjestetään myös Suomi old school bboy -valokuvanäyttely.

Break SM järjestetään yhdettätoista kertaa Helsingissä. Tapahtuma on vuosittainen, odotettu kokoontuminen breakdancen harrastajille, ammattilaisille ja faneille. Kilpailun kovan tason varmistaa kutsuvieraat, joita on soolokilpailussa kymmenen. Lähes kaikilla heistä on breakdancesta yli kymmenen vuoden kokemus. Tänä syksynä järjestettiin kaksi Break SM -karsintaa, Lappeenrannassa ja Helsingissä.

Kunniavierastuomari Valentin "bboy Float" Becerril aloitti breakdancen New Yorkissa vuonna 1979. Floatin ryhmä, Incedible Breakers, saavutti pian kulttimaineen katutanssijoiden parissa säilyttäen silti underground-statuksen. Float on opettanut paljon myös eurooppalaisia breakdancen pioneereja. Aikaisemmin Float on tuomaroinut muun muassa Red Bull BC One -maailmanmestaruuskilpailuja. Hän on esiintynyt myös klassikko hip hop-elokuva Krush Groovessa. Float opettaa Suomen vierailullaan  breakdance workshopin sunnuntaina.

Break SM -tapahtumassa järjestettävä Suomi old school bboy -valokuvanäyttely kokoaa 1980-luvun hip hop-valokuvien helmet old school-breikkareiden kellareista. Nostalgiaa ja muistoja herättävästä näyttelystä voi bongata muun muassa nuoren Raymond Ebanksin ja Arman Alizadin. Näyttelyä kuratoi Saiffa oy:n Mikko Björk.

Videossa viime vuoden soolofinaali, jossa vastakkain Flow Mo Crew:n Hatsolo ja Focus.

2 kommenttia

joo509

30.11.2012 11:53

Siistii! Katu-uskottava!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi