Cruisen ja Holmesin ero hämmentää skientologipiireissä

Yksi skientologien johtajista väsäsi medialle ohjeet, miten aihetta tulisi käsitellä.

Myös Berliinistä löytyy skientologien kirkko.
Myös Berliinistä löytyy skientologien kirkko.

Daniele Lattanzi, yksi Church of Scientologyn johtohahmoista, veti herneen nenäänsä tavasta, jolla mediassa käsitellään skientologiaa Tom Cruisen ja Katie Holmesin eron yhteydessä, kertoo Gawker.com.

Erosta riittää arvattavasti tarinaa ja Lattanzin rakas skientologia on vedetty syvälle mukaan keskusteluun. Lattanzi kirjoittaa Marty Rathbunin julkisuuteen vuotamassa sähköpostissa, kuinka skientologikirkon tulisi käydä taisteluun, jossa oikaistaan uskonnosta syntynyttä kuvaa verkkojulkisuudessa.

"En ole sellainen, että katsoisin vierestä, kun lauma tietämättömiä lakaisee uskontoani maton alle", Lattanzi kirjoittaa.

Aseeksi tilanteen korjamiseen hän tarjoaa kohta kohdalta rakennetun ohjeistuksen, jolla uskonnon "hyväksikäyttäminen" saadaan loppumaan. Tarkoitus on muun muassa valjastaa skientologit käymään läpi Cruisen ja Holmesin eron ympärillä käytävää nettikeskustelua, jotta väärät tiedot saadaan korjattua. Cruisen skientologi-mentorina ennen kirkosta eroamistaan toiminut Marty Rathbun sanoo, että tämä on kuin "ilmaantuisi ydinsotaan vesipyssyn kanssa".

Church of Scientology kieltää olevansa virallisesti sähköpostin takana. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kirkko irtisanoutuu johtajiensa lausunnoista. Jenkeistä skientologeiksi itsensä laskee noin 55 000 ihmistä. Heidän joukossaan on useita julkkiksia, kuten John Travolta, Jennifer Lopez, Juliette Lewis ja Isaac Hayes. Suomessa perustetiin Scientologia-yhdistys 1980, mutta suomalaisia skientologeja on vain vähän. Uskonnon asemaa ei skientologialle ole hakuyrityksistä huolimatta myönnetty. Skientologia sai alkunsa 1950-luvulla tieteiskirjailija L. Ron Hubbardin ajatuksista.

LA Times kertoo, kuinka Cruisen ja Holmesin ero sujuu jouhevasti. Holmes jätti avioerohakemuksen vasta 11 päivää sitten ja jo nyt Holmesin asianajaja Jonathan Wolfe ilmoitti, että asioista ja tavaroista on päästy sopuun.


Lue, mitä City kirjoitti skientologiasta jo vuonna 1997!

2 kommenttia

KasKunEiStartrekologia

12.7.2012 19:32

Naurettavinta on se että skientologian nimessä on osana science eli tiede, kun koko skientologia-lässytys on nimenomaan suunnattu tiedettä vastaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wikipedia1234

15.5.2013 14:46

Skientologia (engl. scientology, latinan verbistä scire 'tietää, ymmärtää' ja kreikan kielen sanasta logos 'oppi' – siis "tietämisen oppi")... samaa roskaa ku kaikki uskonnot tai siis sama jumala/filosofia eri variaatioina :)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi