Ei kenenkään maat

Maailmassa on lähes kaksisataa valtiota. Mihin niistä Kimmo Sasi ei matkustaisi?

Pelkästään suomalaiset tekevät 2,6 miljoonaa ulkomaanmatkaa vuodessa. Ei siis ihme, että maailman suurimmalla palautepalstalla – netissä – on lukemattomia matkailijoiden matkakertomuksia ja listoja parhaimmista sekä huonoimmista matkakohteista.

Ehdottomaksi must-paikaksi www.2goglobal.com luettelee muun muassa Vietnamin jo yliystävällisten kansalaisten takia.

Travel.iafrica.comin sivustolla taas sapiskaa saa Floridan West Palm Beach, joka tyrmätään rahastuspaikaksi: aurinkotuolista ja -varjosta joutuu maksaamaan 30 euroa päivässä. Mielipiteitä lomakohteista on yhtä paljon kuin matkailijoitakin.

Sitten on paikkoja, jonne ei voi matkustaa kuin henkensä kaupalla. Burundin pääkaupungin, Bujumburan, taisteluiden runtelemilla kaduilla räjähtelee käsikranaatteja päivittäin. Niitä saa katukaupasta helposti alle kymmenellä eurolla. USA:n matkailuviranomaisten julkaisemalla listalla onkin Burundin lisäksi 26 valtiota, jonne maan kansalaisten ei toivota menevän.

Koska Suomessa ulkoministeriö ei julkaise listaa vaarallisista maista, kysyimme seitsemältä suomalaiselta, mihin maahan he eivät matkustaisi.

Kirjailija Jörn Donner

Pohjois-Korea
“Pohjois-Korea on varmasti maailman pahimpia diktatuureja. Pohjois-Koreassa ei voi liikkua vapaasti tai ilman valvontaa. Olen kyllä käynyt Albaniassa diktatuurin aikana, mutta siellä oli sentään lämmintä.”

Toimittaja Ruben Stiller

Kiinan maaseutu
“Inhoan matkustamista yli kaiken. Minut tunnetaan siitä, että menen ulkomailla heti hotellin baariin juomaan, vältän kontaktia paikallisväestön kanssa ja liikun korkeintaan kahden korttelin päähän hotellista. Kiinan maaseudulla voisin kuvitella saavani vatsataudin. En suostuisi menemään mihinkään maahan Aasiassa, jossa on epähygieeniset vessat. Tiibet voi olla henkinen paikka, mutta ovatko vessat siellä tarpeeksi puhtaita?”

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi

Pohjois-Korea
“Poliittisista syistä kaikkien on nyt syytä boikotoida Pohjois-Koreaa, varsinkin maan aloitettua ydinohjelmansa uudelleen. Pohjois-Korea ei ole mikään lomakohde. Enkä varmaan nauttisi maasta, joka on suuri henkinen vankileiri.”

Yrittäjä Kaarina Kivilahti

Israel
“En halua matkustaa maahan, jossa käydään jatkuvia taisteluita. Israelissa joutuisi jatkuvasti pelkäämään itsemurhaiskuja ja terrorismia.”

Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Lotta Viinikka

Nigeria ja Turkki
“Minulle periaatteellinen syy olla matkustamatta johonkin maahan on naisten silmiinpistävän heikko asema ja räikeät ihmisoikeusloukkaukset. Nigeria ja Turkki ovat viime aikoina olleet esillä, mutta vastaavanlaisia tilanteita on varmasti monessa sellaisessakin paikassa, joka ei tällä hetkellä ole kansainvälisen huomion kohteena. Siksi aina matkaa suunnitellessa tulisi miettiä, tukeeko sinne matkustamalla epäoikeudenmukaisia käytäntöjä.”

Toimittaja Umayya Abu-Hanna

Saudi-Arabia
“Pidän hiekasta ja dyyneistä, mutta Saudeihin en haluaisi tällä hetkellä matkustaa. Naisena en voisi liikkua maassa vapaasti ja Saudi-Arabiaan on kehittynyt kulttuuri, joka ei kiinnosta minua kulttuurisesti eikä poliittisesti.”

Suomen Neito Hanne Hynynen

Alaska
“Vaikka lumilautailen, kammoksun kylmyyttä ja talvea. Alaskassa on liian kylmä minun makuuni. Saatan palella jopa etelän lämmössä.”

5 kommenttia

nellie*

17.1.2003 14:45

Tietäähän tuo tyttö, että Alaska ei ole mikään valtio, kun sellaista kerran kysyttiin... :P Eipä taida tietää. Blondi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Stacy

20.1.2003 07:39

Lofootit on sellainen mahtava paikka, että molemmat peukalot ylös. Kaiken lisäksi se on "lähellä" Suomea. Parhaat maisemat alkavat vasta Hinnöyan jälkeen.

Kaliforniaan mennään Tyynen Meren rannan takia, mutta erilainen loma on kiertää Kalifornian itäpuoli Kuolemanlaaksoineen, aavekaupunkeineen ja Mono Lake -kraaterijärvessä uinteineen. "Oh!"-niminen vuorijono ei ole turhaan nimeään ansainnut.
Sierra Nevada kannattaa ylittää ei niinkään Yosemiten takia kuin mammuttipetäjien takia.

Peukut alas ansaitsee taas Kalifornian tylsä, hikinen keskuslaakso.
Yosemitessä on kesällä hirveä turistiläävä, talvella fantastinen. San Francisco ei juuri lämmitä - ajaminen yhtä helvettiä, autoa ei saa pysäköityä minnekään, liikaa turisteja, kaiken kaikkiaan ei kannata mennä San Franciscoon asti nähdäkseen vain San Franciscon.

Stacy

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

usasucks

28.2.2003 12:19

tämän hetkisessä tilanteessa kuin myös muulloinkin haluaisin välttää Yhdysvaltoja niin paljon kuin mahdollista. maa on täysin paska, nykyinen pressa on täys paska ja kaikki, jotka ovat tekemisessä jenkkien kanssa ovat paskoja!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

munat

27.4.2003 23:14

No SUOMEEN en ainakaan matkustais.
Pirun kylmää kesät-talvet, akkavalta, kallista, kateellisia
juntteja, kuraa, viimeinen soviet-
landia, mutta "pressalla" hyvät
suhteet p-koreaan.....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Krisse

26.7.2003 03:44

Ihan mihin vaan paitsi Pohjois-Amerikkaa ja sit pitaa olla yli +25 astetta lampoo paival. Kaikki Aasian, Afrikan ja Etela-Amerikan maat kiinnostaa jarkyttavasti riippumatta maan poliittisesta, taloudellisesta tai ihan mista muusta tilanteesta tahansa :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi