Facebook-käyttäjien väliintulo pelasti pojan itsemurhan partaalta

Epätoivoinen äiti turvautui sosiaaliseen mediaan auttaakseen poikaansa.

Noah on saanut tuhansia kannustuskirjeitä tuntemattomilta ympäri maailman.
Noah on saanut tuhansia kannustuskirjeitä tuntemattomilta ympäri maailman.

Trollien ja nettikiusaamisen aikakautena on välillä hyvä kiinnittää huomiota uutisiin, jotka palauttavat uskosi ihmiskuntaan ainakin vähäksi aikaa.

Pitkään masennuksesta ja koulukiusaamisesta kärsinyt Noah Brocklebank päätti tehdä lopullisen päätöksen 13-vuotissyntymäpäivänään 8. helmikuuta. Poika julkaisi itsemurhasuunnitelmansa sekä kuvan viiltelyjäljistään Instagram-kuvapalvelussa tammikuun lopussa, uutisoi Daily Mail.

"Tunsin itseni arvottomaksi. Elämäni oli kamalaa, minulla ei ollut ketään", muistelee seitsemättä luokkaa käyvä Noah.

Luokkatoverit olivat kiusanneet poikaa vuosikausia, ja haukkuneet häntä muun muassa "läskiksi", "rumaksi", "ärsyttäväksi" ja "luuseriksi". Noahin äiti Karen järkyttyi nähdessään poikansa Instagram-päivityksen ja päätti tehdä jotakin radikaalia auttaakseen tätä: hän perusti pojalle tukisivuston Facebookiin.

"Noah on ollut terapiassa. Olen tehnyt parhaani, mutta hän kärsii. En pysty tähän yksin", äiti kirjoittaa.

"Noah on nyt sairaalassa hoidossa, mutta se ei riitä. Hän tarvitsee ihmisten kannustusta. Siksi olen luonut tämän sivun, Kirjeitä Noahille. Keksin ajatuksen viimeisenä yönä teho-osastolla, kun en saanut unta. Noahin on saatava tietää, että hän on tärkeä, ja että kaikki tulee järjestymään."

Noahin tarina alkoi kiertää sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Vain muutaman päivän sisällä poika oli saanut tuhansia kannustuskirjeitä, eikä kirjeiden tulva ole loppunut vieläkään. Myös Facebook-sivu täyttyi kannustusviesteistä ja onnentoivotuksista.

"Aikaisemmin keskityin vain pahoihin ihmisiin kuten kiusaajiini. Sitten tajusin, että on olemassa myös huolehtivia ihmisiä, jotka voivat olla ystäviäni", Noah kertoo.

Karen-äidin mukaan Noahin vointi on kohentunut huomattavasti. Hän uppoutuu yhä kirjeisiin tuntiessaan itsensä surulliseksi ja saa voimaa tuntemattomien sanoista.


Lähde: Daily Mail

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi