Finlaysonin verkkokaupassa voi nyt kierrättää vanhoja lakanoita

Lokakuun ajan kodintekstiileitä voi kierrättää sekä Finlaysonin myymälöissä että netissä.

Kierrätysmateriaalista valmistetut Finlaysonin räsypalat myytiin hetkessä loppuun.
Kierrätysmateriaalista valmistetut Finlaysonin räsypalat myytiin hetkessä loppuun. Kuva: Finlayson

Finlayson järjesti keväällä kaikissa Suomen myymälöissään kierrätyskampanjan, joka oli menestys. Vanhoja kodintekstiilejä palautettiin yhteensä 19,5 tonnia. Nyt kierrätystä kokeillaan myös Finlaysonin verkkokaupassa. Vanhat lakanat voi palauttaa postitse Finlaysonille RePack-pakkauksessa, ja lähettäjä saa kiitokseksi 20 prosentin alennuskoodin lakanoiden saavuttua perille. Palauttaminen on asiakkaalle maksutonta.

Heinäkuussa Finlaysonille myyntiin tulleet kierrätetyt räsypalat myytiin hetkessä loppuun. Suuri osa keväällä kerätystä materiaalista on jo tuotannossa. Nyt myymälöissä ja verkkokaupassa kerätään materiaalia, jotta valmistusta voidaan jatkaa.

”Haluamme kokeilla kierrätysmahdollisuuksia myös verkossa ja tehdä vanhojen kodintekstiilien kierrättämisen vieläkin helpommaksi”, kertoo Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

Vanhoja pussi- ja aluslakanoita voi lokakuun ajan tuoda myös kaikkiin Finlaysonin myymälöihin. Finlaysonin verkkokaupan ja myymälöiden kautta palautetut kodintekstiilit lajitellaan ja pestään, minkä jälkeen hyväkuntoisista tekstiileistä valmistetaan räsypaloja. Moneen käyttötarkoitukseen sopivat räsypalat ovat täysin suomalaista työtä. Uusi erä räsypaloja saapuu Finlaysonin myymälöihin ja verkkokauppaan seuraavan kerran marraskuun alussa.

Kierrätyskampanjan lisäksi Finlayson siirtyy lokakuun alussa käyttämään EKOenergiaa kaikissa Suomen toiminnoissa kattaen pääkonttorin, kaikki myymälät ja pop up -myymälät sekä Forssan logistiikkakeskuksen. EKOenergia tulee käyttöön myös Ruotsin myymälässä.

”Tavoitteenamme on vähentää hiilidioksidipäästöjämme 20 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. EKOenergia-merkki takaa, että sähköntuotannon paikalliset ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet ja sen ilmastorahaston kautta tuemme uuden uusiutuvan energian tuotantoa ympäri maailmaa”, Kurttila kertoo.

EKOenergia on ainoa kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. Sitä ylläpitää 45 ympäristöjärjestöä, joista Suomen luonnonsuojeluliitto on keskeisessä roolissa. Finlaysonin ostama sähkö on tuulisähköä, jonka alkuperämaita ovat Suomi ja Tanska.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi