Harri Sippola

Kulttuurin edistäjä.

Harri Sippola tunnetaan myös Magyar Posse -bändistä.
Harri Sippola tunnetaan myös Magyar Posse -bändistä.

Kulttuuriyhdistys Rapajöötin puheenjohtaja Harri Sippola. Yhdistyksen nimestä saa varsin erikoisia assosiaatioita, mistä nimi?

"Se on yksi Mika Rätön keksimistä uudissanoista. Hän hoki tätä joka välissä. Nimi tarkoittaa vanhempaa herrasmiestä, jonka paikat eivät enää ihan toimi. Mitenkään ei siis liity itse yhdistykseen, mutta Rapajööti kuulosti hauskalta."

Rapajöötin hallituksessa on 11 henkilöä. Kuinka laaja otanta on kulttuurin eri alueilta?

"Jokaisella jäsenellä on vastuullaan aina yhden tapahtuman järjestäminen. Vahvuutemme ovat rockin suunnalla. Hallituksessa on hyvin vähän käsitystä esimerkiksi hiphop-musiikista. Pienenä pelkona on meidän orastava ukkoontuminen. Ainakaan minulla ei ole tarkoituskaan loputtomasti johdossa heilua, pitää saada nuorta verta kehiin."

Vastaatte viime vuoden tapaan 15. toukokuuta käynnistyvän Porin taidemuseon Museoiden Yö -tapahtuman ohjelmasta. Mitä on luvassa?

"Työpajoja, musiikkia, performanssia ja runoja sekä jatkoa edellisvuosina suursuosion saavuttaneelle suurelle taidekeskustelulle. Museoiden yössä oli viime vuonna erittäin mukavasti väkeä. Se oli suurin yksittäinen tapahtumamme 600 kävijällään. Yhteensä kävijöitä oli tapahtumissamme noin 1 500."

Millaisena näet Porin kulttuurielämän?

"Talvelle ehkä voisi kehittää enemmänkin tapahtumia, kesä on luonnollisesti näkyvin osa Porin kulttuurissa. Talvella on vain se ongelma, että kannattavia paikkoja on niin kovin vähän. Esimerkiksi 1 000 kävijää vetävää tilaa ei oikein ole. On ollut ilo huomata, että viime aikoina kentällä on herätty yhteistyöhön."

http://www.rapajooti.fi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi