Heureka sai vuoden 2016 Mensa-palkinnon

Tiedekeskus Heurekassa stimuloidaan niin lasten kuin aikuistenkin aivonystyröitä - palkinnon arvoisesti.

Kuva: Heureka

Suomen Mensa ry on myöntänyt vuoden 2016 Mensa-palkinnon tiedekeskus Heurekalle. Palkinto on kiitos tiedekeskukselle pitkäjänteisestä työstä oivaltamisen ja oppimisen hyväksi.

Tiedekeskus Heureka on jo kymmenien vuosien ajan stimuloinut lasten, nuorten ja aikuistenkin aivonystyröitä tavoitteenaan inspiroida ja innostaa ihmisiä uuden oppimiseen. Tiedekeskus on matalan kynnyksen portti tieteisiin kaiken ikäisille: paikka, jossa voi kerta toisensa jälkeen oppia jotakin uutta. Heurekan vaihtelevat näyttelyt ovat vuosien varrella tarjonneet paljon kiinnostavia sisältöjä erilaisista, kiinnostavista teemoista.

Suomen Mensa ry palkitsee vuosittain Mensa-palkinnolla yhteiskunnallisesti ansioituneen yhteisön, ryhmän tai henkilön, joka on edistänyt älykkyyden tunnistamista, lahjakkuuden hyödyntämistä, jakanut osaamistaan tai tukenut toiminnallaan merkittävästi asioita, joiden puolesta Mensa toimii.

"Maailma on tällä hetkellä täynnä tietoa, joten oleellisen löytäminen ja sen ymmärrettäväksi tekeminen on koko ajan tärkeämpää. Heureka tekee jatkuvaa työtä innostaakseen ja sivistääkseen", kertoo Suomen Mensa ry:n puheenjohtaja Tiina Tolonen.

"Näin Mensan juhlavuonna palkitsemme ilolla jo pitkän aikaa tärkeää työtä tehneen ja kuitenkin ajan mukana itseänsä kehittäneen organisaation."

Heurekassa otetaan Mensa-palkinto vastaan luonnollisesti mielellään.

"Tämä on Heurekalle mieluinen ja arvokas tunnustus. Oivaltamisen ilon jakaminen aina uusien sukupolvien kanssa on äärimmäisen motivoivaa. Heureka on tuottanut iloa ja innostusta tieteeseen ja sen soveltamiseen jo yli neljännesvuosisadan. Mensa-palkinto kertoo meille, että tiede ja tieteen merkityksen ymmärtäminen on oleellisen tärkeää yhteiskunnassa juuri nyt. Ymmärrys tieteestä vaikuttaa oleellisesti käsitykseemme siitä, mikä on totta ja millä globaalit, vaikeimmat ongelmat ratkaistaan", sanoo Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu.

"Kiitos tunnustuksesta kuuluu kaikille niille heurekalaisille, jotka ovat vuosien varrella olleet täydellä sydämellään luomassa kansainvälisesti tunnustettua ja arvostettua tiedekeskusta, ja etenkin niille, jotka paraikaa kehittävät laajenevaa ja uudistuvaa Heurekaa. Kiitos kuuluu myös yleisöillemme."

City onnittelee tiedekeskus Heurekaa ansaitusta palkinnosta!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi