HS: “Uniikista, urbaanista ja jännittävän rosoisesta” Suvilahdesta halutaan tehdä ympärivuotinen tapahtuma-alue

Kaupunki odottaa yhteydenottoja tahoilta, joilla on “ideoita, uskottavia konsepteja ja investointikykyä”.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, kuinka kaupunki on valmis ja halukas mahdollistamaan sen, että Suvilahden alueesta kehitettäisiin pysyvä tapahtuma-alue.

Vapaavuoren mukaan asiasta on keskusteltu kaupungin ylimmän poliittisen johdon ja keskeisten virkamiesten kanssa, mutta asia ei ole vielä esillä tai käsittelyssä Helsingin kaupungilla. Vapaavuori ja kaupunginjohto haluavat ensin hyviä ideoita kasaan ja siksi välittävät viestiä median kautta tahoille, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita ja kyvykkäitä luomaan alueelle oman ehdotuksensa.

Helsinki ei halua itse satsata alueeseen, vaan etsii mukaan toimijoita, joilla “ideoita, uskottavia konsepteja ja investointikykyä”. Vapaavuori nimeää Suvilahden uniikiksi, urbaaniksi ja jännittävällä tavalla rosoiseksi alueeksi, jollaista ei ole lähellä ydinkeskustaa missään.

Vapaavuori sanoo myös, että toimiakseen ympärivuotisessa käytössä Suvilahden alue tarvitsee lisärakentamista ja uutta katettua tilaa. Alueen pitäisi pystyä muovautumaan myös siellä järjestettäviä isoja festareita, kuten Flow’ta ja Tuskaa varten.

Suvilahden alueelle on alun perin piirretyssä kaavassa hahmoteltu muun muassa toimitilarakentamista, josta Vapaavuoren mukaan ollaan valmiita joustamaan, jos hyviä ehdotuksia alueen tulevaisuudesta saadaan kasaan.

“Flow on Suvilahden tähänastijoista toimijoista suurin ja tunnetuin. Mutta kuten sanoin tämä vaatii onnistuakseen todennäköisesti useiden tahojen kumppanuutta”, Vapaavuori sanoo Hesarille.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi