Ikealta 100 halpahotellia ympäri Eurooppaa

Ruotsalainen huonekalujätti tarjoaa tulevaisuudessa reppumatkaajille yösijan.

Miltä maistuisi yö Ikeassa?
Miltä maistuisi yö Ikeassa?

Ikea on oivaltanut, miten hyötykäyttää kalujaan muuhunkin kuin myyntiin. Ruotsalaisfirma suunnittelee nimittäin avaavansa 100 halpahotellia ympäri Euroopan.

Hotelleita on suunnitteilla ainakin Britteihin, Hollantiin, Puolaan ja Saksaan.

Hotelleiden perustajana toimii Inter Ikea, Ikean brändin omistava, Ikean myymälöistä erillinen yhtiö. Inter Ikea ei aio itse operoida hotelleita, eikä hotellit käytä Ikean nimeä. Hotelleiden pyörittämisestä vastaa alalla LA Timesin mukaan jokin alalla jo toimiva hotelliyhtiö.

Norjan Ikea järjesti vuonna 2007 hotellialan valtausta ennakoivan tempauksen, Ikea Hostellin. Viikon aikana shoppailijat saivat nukkua ilmaiseksi myymälän varastoon rakennetussa, kerrossängyillä varustetuissa asuntoloissa. Tarjolla oli myös sviittejä ja perhehuoneita.

Ikea pystytti tänä kesänä Charles de Gaullen lentoasemalle Ranskaan väliaikaisen VIP-loungen, jossa vierailijat saivat töllöttää tv:tä sohvilla, ottaa nokosia yhdeksässä makuuhuonessa ja laittaa lapsensa leikkimään leikkihuoneeseen.

Ikean hotellit kuulostavat erinomaiselta idealta etenkin koti-ikäväiselle matkaajalle. Huoneet tulevat varmasti olemaan täynnä tuttua Ikea huttua ja ravintolasta irtoaa halvalla annos lihapullia.

2 kommenttia

ikeafani

17.8.2012 10:22

Kokoa oma hotellihuoneesi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Californian

15.1.2013 10:46

Hyvä idea tuo hotelli, toivottavasti leviää ympäri maailmaa.

Jenkeissä (San Diego) ja Kiinassa (Beijing) asuessani kävin usein paikallisessa IKEAssa syömässä kunnon ruokaa: lihapullia, perunamuusia, kaurapuuroa, yms. Huvittavaa oli se, että lähes kaikki IKEAn tuotteet (ruoka, huonekalut, tekstiilit, astiat) olivat Kiinassa ja Jenkeissä huomattavasti edullisempia kuin suomalaisessa IKEAssa. Jenkkilän matkalta ostin IKEAn tekstiileitä, kodin käyttötarvikkeita ja pieniä sisustusesineitä. Nauratti makeasti kun palasin Suomeen ja kävin Espoon IKEAssa ja näin, että minun ostamiani tuotteita myytiin kolminkertaisella hinnalla.

Sääli vaan, että lentoyhtiöt eivät enää salli matkustajien ottaa mukaansa yhtä paljon matkatavaraa kuin ennen. Itselläni oli Jenkkilästä palatessa yli 100kg tavaraa (sekä 20 kg käsimatkatavaraa) mutta niistä ei peritty mitään lisämaksua. Päin vastoin olivat tyytyväisiä kun turistit ostavat Californiassa käydessään paljon "tuliaisia" ja pistävät rahaa palamaan reilusti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi