iPhoneen tulee kyttänappi, joka vaikeuttaa puhelimen haltuunottoa

iOS 11 -käyttöjärjestelmä mahdollistaa sormenjälkitunnistimen pois päältä kytkemisen väliaikaisesti

Jos olet koskaan joutunut tilanteeseen, jossa sinulta vaaditaan pääsyä iPhone-puhelimeesi ilman suostumustasi, tarpeisiisi on vastattu. Applen uusi käyttöjärjestelmäpäivitys iOS 11 antaa käyttäjilleen mahdollisuuden kytkeä sormenjälkitunnistin Touch ID pois päältä väliaikaisesti ja nopeasti.

Ominaisuus toimii painamalla iPhonen käynnistysnäppäintä viidesti peräkkäin ja sen jälkeen peruutuspainiketta. Sormenjälkitunnistin kytkeytyy pois päältä ja tarvitset puhelimen salasanan sen uudelleenaktivoimiseksi. Teknologiajulkaisu The Verge on testannut ja todennut ominaisuuden toimivaksi.

Puhelimien haltuunotto puhuttaa etenkin Yhdysvalloissa viranomaistyön yhteydessä. Sormenjälkiä voi 3D-tulostaa ja kopioida ja käyttää erinäisissä tarkoituksissa. “Kyttänappi” tulee tarpeeseen esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa haluat suojella itseäsi ja puhelimesi sisältöä.

iOS 11 on tällä hetkellä ohjelmistokehittäjien ja muiden testaajien käytössä. Sen pitäisi olla kaikkien saatavilla myöhemmin syyskuussa uusien iPhone-puhelimien julkaisun myötä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi