Iron Sky The Coming Race -elokuva hakee taas rahoitusta

Iron Sky -tiimi etsii sponsoreita kaupalliseen sisältöyhteistyöhön luodakseen uudenlaista, avointa sponsorointikulttuuria.

Suomalainen tieteiselokuva Iron Sky The Coming Race jatkaa kolme vuotta sitten julkaistun Iron Sky -elokuvan hulppeaa meininkiä. Tämänhetkisen tiedon mukaan jatko-osa kuvataan tänä syksynä ja ensi-ilta on vuoden 2017 alussa. Tammikuussa ensi-iltaa lupailtiin jo ensi vuoden syksyyn. Elokuvan budjetti on huikeat 12 miljoonaa euroa, josta suuri osa on kerätty joukkorahoituksen voimin.

Nyt projektille etsitään lisärahoitusta uudella tavalla: sisältöyhteistyöhön perustuvalla sponsorihaulla. Sponsorointi itsessään ei ole elokuvarahoituksessa uutta, mutta yhteistyön sponsorille tuoma kaupallinen lisäarvo jää suomalaistuotannoissa Iron Sky -tiimin mukaan latteaksi. Pelkän logonäkyvyyden sijaan Iron Skyssa halutaan tuoda sponsorit kiinteästi mukaan elokuvan maailmaan. Käytännössä tämä tarkoittaa todennäköisesti paitsi luovaa tuotesijoittelua ja kohtauksien sijoittamista näkyvästi sponsoreiden edustamiin liikkeisiin, kulkuvälineisiin ja tiloihin, myös dialogiin. 

Tuottaja Tero Kaukomaan mukaan sisältöyhteistyö tarjoaa herkullisia mahdollisuuksia leikitellä brändeillä ja tuoda niitä esiin sekä yleisöä kiinnostavalla että sponsorikumppania hyödyttävällä tavalla.

”Iron Sky The Coming Race on ennennäkemätön näyttämö maapallon keskipisteessä, jossa maailmanhistorian pahikset dinosaurusarmeijoineen kohtaavat ihmiskunnan rippeet Indiana Jones -tyylisessä seikkailussa. Tällaisessa ympäristössä mikä tahansa on mahdollista,” hän hehkuttaa.

Ohjaaja Timo Vuorensola haluaa murtaa elokuvan sponsorointiin ja kaupalliseen tukemiseen liittyviä ennakkoluuloja.

”Iron Sky leikittelee muutenkin aikamme ilmiöillä ja brändeillä. Meitä ei kiinnosta päälle liimaus, vaan etsimme kumppaneita, jotka solahtavat osaksi elokuvan maailmaa luovasti ja hauskasti. Kaupallisuus ei tarkoita laadusta tinkimistä. Päinvastoin se mahdollistaa visiomme tinkimättömän toteutuksen.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi