Isku Somaliaan

Oli yksi niistä iltapäivistä, jolloin istuimme takapuoltamme puhki kelatessamme ilmiöjuttua Cityyn. Aika oli kortilla ja deadline kulman takana.

Ja juuri silloin soi pöytäpuhelin, ihan kuin leffassa. Langan toisessa päässä puuskutti Käkkis Arhinmäki, gonzo-ohjus, joka oli ansainnut kannuksensa monessa härössä tempauksessa toimittaja Kim Finnin kuvaajana ja kanssakärsijänä. Viime kesänä Käkkis muodosti uhan poliittiselle eliitille esiintyessään Borat-uikkareissa Säätytalon portailla. Putkaanhan siitä pääsi.

Tämä Käkkis puhisi, että hän oli juuri kotiutunut Somalian Puntlandista, joka tunnetaan parhaiten merirosvoista, jotka ryöstävät kaiken, mikä liikkuu horisontin tälläpuolen.

Ja nyt Käkkiksellä oli tarjolla jotakin, jota itsesuojeluvaistolla varustettu toimittaja ei olisi kasaan kerinyt. Okei, ei paljasteta enempää, mutta yksi hartaampi otto:

"Niin kauan kun länsimaat ryöstävät meitä, me ryöstämme takaisin", eräs piraatti avautui Käkkikselle. Rikollisen perustelussa on jotakin, joka panee ajattelemaan, vaikkei kukaan moiseen motiiviin uskokaan.

1 kommentti

Kertokaa ihmeessä

18.2.2009 13:53

Niin, MITÄ "me" ryöstämme Somalialta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi