Jääkö ananaskonvehti sinullakin suklaarasian viimeiseksi?

Juhlapöydän konvehtirasiat kuuluvat jouluun, mutta mieltymykset konvehtien syömisen suhteen vaihtelevat rajusti.

Ananaskonvehti jää viimeiseksi Pandan Juhlapöydän konvehteja -rasiaan. Tai niin ainakin vastasi 18 prosenttia Orklan konvehtikyselyyn vastanneista. Kovin paljoa sen perässä eivät tule vadelmamarmeladi ja minttu, jotka kummatkin jäävät 15 prosentilla vastaajista viimeiseksi konvehdiksi rasiaan. Joissakin piireissä näitä kutsutaan Epätoivon Konvehdeiksi, sillä ne syödään vasta sitten, kun mitään muuta ei ole jäljellä, mutta jotakin on pakko saada. 

Panda teetti konvehtikyselyn YouGov Finlandilla, ja se paljasti, että konvehtimieltymyksissä on kaksi melko tasaväkistä leiriä: rasian ylempi kerros tulee 49 prosentin mielestä sydä tyhjäksi ennen kuin voi siirtyä alakerrokseen, kun 47 prosentin mielestä alakerrasta saa napsia jo ennen kuin yläkerta on syöty. Aihe saattaa olla monelle tuttu perhepiiristä, kun yksi haluaa jo siirtyä alakertaan, mutta toinen ei salli sen tapahtuvan.

Sukupuolella saattaa olla merkitystä konvehtirasian kerrosleirien suhteen. Niukka enemmistö miehiä (53 prosenttia) suosii järjestystä: yläkerros ensin, alakerros sitten. Naisista pieni enemmistö (52 prosenttia) taas oli sitä mieltä, ettei järjestyksellä ole väliä. Suurin osa (65 prosenttia) syö konvehdin kokonaisena, ja yleensä rasia tyhjenee nopeasti (53 prosenttia). Epätoivon Konvehteja lukuunottamatta, tietenkin.

Suosituin konvehti kyselyyn vastanneiden mielestä on Pehmeä Toffee, joka on muuten ollut mukana Juhlapöydän konvehtirasiassa alusta asti. Tänä vuonna konvehtien valmistuksen aloittamisesta Vaajakoskella tulee kuluneeksi 50 vuotta. Pehmeän Toffeen ilmoitti valitsevansa rasiasta ensimmäisenä 19 prosenttia vastaajista. Toiseksi suosituin on Suklaatryffeli (17 prosenttia) ja kolmanneksi suosituin Suklaacrisp (16 prosenttia). Muita alusta asti mukana olleita konvehteja ovat Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Suklaatryffeli- ja Zabaglione-konvehdit ovat edelleen myös saman muotoisia kuin 50 vuotta sitten.

Summa summarum: suklaakonvehdit kuuluvat suomalaisten elämään. Hulppeat 92 prosenttia kertoi syövänsä konvehteja, ja 48 prosenttia kertoi syövänsä niitä erityisesti jouluna. Eikä ihme, sillä ne ovat suosittuja joululahjoja. Tänäkin jouluna Juhlapöydän konvehteja löytynee melko monesta paketista. Ananas- ja vadelmakonvehdeista huolimatta. 

Mikä konvehti sinulla jää viimeiseksi?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi