Janne Masalin - Tundran mies

Janne Masalinin inspiraationa ovat karnevalisoiva gonzo ja romuralli.

Bändin nimestä huolimatta miehellä ei ole yhteyksiä tundralle. ”Stadilainen pullasorsa”, Janne Masalin kuvailee itseään.
Bändin nimestä huolimatta miehellä ei ole yhteyksiä tundralle. ”Stadilainen pullasorsa”, Janne Masalin kuvailee itseään.

Soitat ja laulat Tundramatiks-yhtyeessä. Keikkanne ovat täyteen tupattuja. Taidat olla jo rikas mies?

"En. Tässä maassa muusikko ei ole rikas. Keskinkertainen insinööri voi olla sikarikas, mutta loistava muusikko on luultavasti köyhä."

Musiikkianne kuvaillaan punk-rockin ja valssin, tangoon ja harmonikkamusiikin sekasotkuksi. Myös genre "balkanhenkinen garage-etno" on omituinen.

"Musiikissamme on elementtejä noista kaikista. Siinä on juttuja Itä-Euroopasta, ja teemme tätä konstailemattomasti, autotallimeiningillä. No, rokkiahan tässä kuitenkin soitetaan."

Laulat tuoreessa biisissänne Yhdes astellaan "Meit on täällä lesbo,transu, hetero ja hinttari, kääpiö, cp-vammanen ja kehari" ja niin edelleen. Kenelle poliitikolle soittaisit biisin?

"Eikö se ole aika ilmeistä? Tundramatiksilla ei ole selkeää puoluekantaa, mutta ahdasmielistä oikeistoahan siinä etupäässä ravistellaan."

Kyy pivossa -debyyttialbuminne ilmestyi jo vuonna 2006. Mitä tapahtui viiden vuoden aikana ja miksi teitä ei unohdettu?

"Kai olemme tehneet jotain oikein. Jätkät menivät välissä vähän uusiksi. Teimme kuitenkin uutta levyä aktiivisesti koko ajan. Välissä oli erilaisia projekteja, kuten Bad Ass Brass Band, jossa soitan, sekä joitain sooloprojekteja."

Kuinka monta comebackia bändi voi tehdä menettämättä uskottavuuttaan?

"Riippuu siitä, kuinka pitkäkestoista materiaalia bändi tekee. "Pikaruoka" ei kestä aikaa. Onhan bändejä, joiden normaali julkaisuväli on viisi vuotta. Meillä se on toivottavasti jatkossa vähemmän."

Tundramatiksia on verrattu Siealun Veljiin. Kehu Ismo Alankoa.

"Hän on yksi tärkeimmistä musiikintekijöistä tässä maassa. Hän on omaehtoinen, ja kaikki hänen bändinsä ovat olleet hyviä."

Tammikuun lopussa ilmestyvän kakkosalbuminne ensimmäinen sinkku on nimeltään Roina rauhoittaa. Koska shoppailit viimeksi?

"Shoppailen yleensä vain ulkomailla, syksyn aikana tuli käytyä kolme kertaa."

Miten taantuma vaikuttaa elämääsi?

"Mitä enemmän on rahaa, sitä enemmän panostetaan hauskaan. Kun rahaa on vähän, viihteestä karsitaan. Onneksi jengi kuitenkin dokaa sekä hyvinä että huonoina aikoina ja soitto soi. Kirjanpitäjänä olisi varmaan helpompaa."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi