Jo kolmannes Döner Harjun myynnistä koostuu kasvisruoasta – Ravintoloitsijoilta uusi vegetuotesarja

Döner Harjun vegemakkarat syntyivät pitkän tuotekehittelyn tuloksena.

Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg kehittelivät vegemakkaransa maku edellä.
Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg kehittelivät vegemakkaransa maku edellä. Kuva: Döner Harju

Vuonna 2013 avattu Döner Harju oli ensimmäinen ravintola Suomessa, joka toi myyntiin vartaassa pyörivän kasviskebabin. Alkuun noin kymmenen prosenttia ravintolan myynnistä koostui kasvisruoasta, nyt vegeruoka kattaa myynnistä jo kolmanneksen.

Döner Harjun ravintoloitsijat Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg olivat perustaneet vuotta aikaisemmin Harjun makkaratehtaan, ja jo tuolloin heiltä kyseltiin olisiko mahdollista saada markkinoille myös rohkeasti maustettuja kasvismakkaroita.

Kasvisruoan kysynnän jatkuva kasvu on motivoinut kehittämään uusia tuotteita, ja pitkän tuotekehittelyn tuloksena kauppoihin on vihdoin saatu Döner Harju Vege -tuoteperhe, johon kuuluu neljä herneproteiinista valmistettua kasvismakkaraa, herkkutattileike sekä seitankebablastuja.

"Olemme tehneet testejä Döner Harjun keittiössä sellaisella hartaudella, että keittiömestarimmekin ehti jo tuskastua kiihtyneeseen touhottamiseemme. Nyt maku ja rakenne ovat jo niin kohdillaan, että silmittömän hienosäätämisen voi lopettaa", Lönnberg sanoo.

Döner Harjun kasvismakkarat, seitankebab ja herkkutattileike ovat vegaanisia.
Döner Harjun kasvismakkarat, seitankebab ja herkkutattileike ovat vegaanisia. Kuva: Döner Harju

Mäenpää ja Lönnberg eivät halua jaotella ravintola-asiakkaita tai kotikokkeja kasvis- tai lihansyöjiksi. He tiedostavat, että eettiset, ekologiset tai terveydelliset valinnat ovat läsnä ruokailussa kaiken aikaa, mutta hyvä, kiinnostava ja kunnianhimoinen maku on kuitenkin tuotteiden pääasia.

Döner Harjun kasvismakkarat savustetaan aidolla leppäsavulla, joka antaa makkaroille makua, väriä ja tuoksua.

"Tämä on ollut kova ammatillinen haaste, koskaan aikaisemmin ei reseptiikka ole vaatinut näin paljon kokeiluja ja pohjatyötä", Lönnberg sanoo.

Kaikki Döner Harjun vegemakkarat ovat vegaanisia, kuten myös seitankebab sekä herkkutattileike. Myöhemmin vegevalikoimaan on tulossa myös hampurilaispihvi ja nuggetteja.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi