Joensuulainen Henri Huovinen on uusi breikkauksen Suomen mestari

Juniorisarjan vei Santeri Koivula Järvenpäästä ja Ryhmäsarjan Hips Don´t Lie.

Henri Huovinen vei breikin SM-tittelin.
Henri Huovinen vei breikin SM-tittelin.
Junnusarjan päällikkö oli Santeri Koivula.
Junnusarjan päällikkö oli Santeri Koivula.

Lauantaina järjestettiin Helsingin Gloriassa Break SM -tapahtuma, jossa kilpailtiin vuoden 2012 breikkauksen Suomen mestaruustitteleistä. Paikanpäälle avoimeen kilpailuun tuli osallistujia Suomen lisäksi Puolasta, Virosta ja Venäjältä. Sarjoja oli kolme: junior (alle 14-vuotiaat), soolo ja ryhmä. Osallistujia oli ennätyksellinen määrä, ryhmiä oli mukana 13 ja soolossa osallistujia lähes kuusikymmentä.

Aikuisten soolokilpailun voitti Henri Huovinen alias HooHoo Joensuusta, finaalissa kaatui Step-1 Pietarista. Junior soolon voittajaksi selviytyi Santeri Koivula Järvenpäästä. Ryhmäsarjan voitti toista vuotta peräkkäin Hips Don't Lie, jossa oli tanssijoita Jyväskylästä, Äänekoskelta ja Helsingistä.

Break SM järjestettiin yhdettätoista kertaa Helsingissä. Tapahtuma on vuosittainen odotettu kokoontuminen breakdancen harrastajille, ammattilaisille ja faneille. Kilpailun kovan tason varmisti kutsuvieraat, joita oli soolokilpailussa kymmenen. Lähes kaikilla heistä on breakdancesta yli kymmenen vuoden kokemus. Tänä syksynä järjestettiin kaksi Break SM -karsintaa, Lappeenrannassa ja Helsingissä.

Break SM -tapahtuman järjesti katutanssikeskus Saiffa yhteistyössä Suomen Bboy-liiton ja Opetusministeriön kanssa. Saiffa on kuusinkertaisen Suomen mestariryhmän Flow Mo Crew:n jäsenten tanssikoulu, joka on erikoistunut myös tapahtumien järjestämiseen. Flow Mo on tehnyt kotimaista katutanssia tunnetuksi maailmalla esiintymällä yli 40:ssä maassa.

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi