Jooga

Vapauttavia itkukohtauksia, orgasmeja, irti päihteistä, pois burnoutista. Sadat ihmiset tässä kaupungissa vakuuttavat, että jooga on ainoa oikea tie parempaan elämään. Keitä ovat nämä joogan viemät?

Viulunsoiton opiskelija Marja-Liisa Kukkutasanassa.
Viulunsoiton opiskelija Marja-Liisa Kukkutasanassa.
Näkymästä tulee mieleen uskonnollinen messu. Naisia ja miehiä seisoo 3. linjalla sijaitsevan Astangajooga-keskuksen suuressa salissa riveittäin.

Kämmenet on liitetty vastakkain rinnalle ja päät on painettu alas. Edessä seisoo samassa asennossa mies, joka lausuu:

"Ooommm."

Sali toistaa: "Ooommm."

"Vandee gurunaam saranaara vindeeee."

Ja kuoro: "Vandee gurunam saranaadavindee. Sandarisiitta svatmaaa sjugaagabodeee."

Kuoro: "Sandarisiitta svatmaa sjugaagabodeee." Ja niin edelleen.

Ekakertalaisten posket pullistelevat - he pidättelevät naurunpurskahdusta. "Se alkumantra oli outo", he hihittelevät myöhemmin. Mutta parin viikon päästä he jo kajauttavat värssyn hartaasti kuin Buddha.

Mantra on tuttu myös popmaailmasta: Madonnan Ray of Light -albumilla on kappale Shanti/Ashtangi, jonka sanat ovat astangajoogan alkumantran säkeet.

Himolenkkeilijäbodaaja-Madonna on nykyisin himojoogi-Madonna. Ja mitä Madonna tekee, sitä tekevät kaikki muutkin, myös näyttelijä Gwyneth Paltrow.

Entisestä vaihtoehtoihmisten liikuntamuodosta on tullut myös Helsingin uusin trendilaji. Vuosia joogannut tanssija kertoo, että harrastajakunta on parin vuoden sisällä muuttunut totaalisesti.

"Ennen pieni joukko hörhöjä trenaasi hikisessä kellarissa sydänverellä", hän kertoo.

Jooga kuului samaan ryhmään rastapäiden, vaihtoehtokulttuurien, pilvenpolton ja hippiyden kanssa. Nyt Helsingissä on satoja astangajoogaajia, ja heidän joukostaan saa etsiä rastapääpilvenpolttajia vainukoirien avulla.

Keskimääräinen helsinkiläisjoogi on hyvin toimeentuleva ja hyvältä näyttävä kolmekymppinen.

"Melkein kaikki on jotain uusmediatyyppejä", kertoo vuoden joogannut ekonominainen. Hänen toimittajaystävättärensä tarkentaa.

"Toimittajia, www-sivujen suunnittelijoita, markkinointi-ihmisiä. Ehkä myös joitain muusikoita ja muita taiteilijoita." Ilmiselviä hippijuppeja.

Hippijuppien stressilääke

Hieroja Jarmo Marichyasana D:ssä
Hieroja Jarmo Marichyasana D:ssä
Joogasalilla ei siis montaakaan sosiaalipummia käy. Sen sijaan joogasta on tullut monen ylikuumentuneen talouden ylityöllistetyn menestyjän varaventtiili.

Uraputkeen imaistu uusmediafirman graafikko kertoo.

"Ennen tasapainotin elämän viikonloppuisin, bailasin rankasti. Päihteitä käytin reippaasti. Mutta sitten sain ylennyksen ja lisää vastuuta. Nyt ei oo enää varaa olla maanantaita vaiheessa.

Nykyisin joogaan, käytän sitä stressin lievitykseen. Joogasalille on pakko päästä, muuten en kestäisi duunissa."

Astangajooga on eri joogamuodoista fyysisesti vaativin. Liikkeet tehdään yhteen menoon ja välillä hypätään ojentajapunnerrukseen. Notkeuden ja tasapainon lisäksi saa siis myös pattia puseroon. Mutta on selvää, ettei lajissa, jonka harjoitussessio aloitetaan värssyllä lotusjalkaisesta gurusta, jolla on tuhat loistavaa päätä, ole kyse pelkästä lihastreenistä. Joogasalin pukuhuoneessa tuskin kuulee puhuttavan kasvaneista lihaksista tai tiukentuneesta pepusta.

Tunnelma on pikemminkin kuin psykoterapiasession jälkeen. Kaikkein yleisimpiä tunnekokemuksia ovat yllättävät itkukohtaukset.

"Mä aloin alkeisjatkotunnilla yhtäkkiä itkeä, tuli niin herkkä olo," hehkuttaa joku.

Toinen kertoo: "Mulle tuli tänään supta kurmasanassa (rinta maahan, kädet ristiin selän taakse, jalat ristiin niskan taakse) ihan omituinen olo. Siis tosi outo, varmaan osu johonkin arkaan paikkaan. Juha (joogaopettaja) sano, että se johtu niistä jaloista niskan takana - siellä on joku tunnekeskus. Se oli ihme fiilis, alkoi jopa vähän pelottamaan."

Joogasta puoli vuotta sitten innostunut vaatesuunnittelija yrittää kuvailla joogatunnin elämyksiä.

"On yllättävän voimakas kokemus mennä johonkin uuteen ihmeelliseen asentoon. Sitä on yhtäkkiä ihan hukassa omassa kropassaan. Ei tiedä, mikä raaja on missäkin ja painaako niskaa oikea vai vasen käsi. Vai jalka. Ei tiedä, miten on liikkeeseen päässyt ja miten siitä tullaan pois."

Hän hymyilee eteerisesti.

"Jälkeenpäin on kauheen liikuttunut olo."

Aina ei tiedä, tarkoitetaanko keskusteluissa henkisiä vai fyysisiä kokemuksia. Jos joku esimerkiksi kertoo "avautuneensa", on vaikea sanoa, ovatko vaikkapa hänen lantiolihaksensa avautuneet niin että lotus-asento sujuu, vai onko hänestä tullut avoimempi ihmisenä. Luultavasti hän tarkoittaa molempia. Usein puhutaan myös laukeamisesta.

"Päivän stressi laukesi joogatunnilla."

Myös itkuunpurskahtamiset ovat joogaopettajien mukaan jännityksen laukeamista. Vartalossa pesii joukko henkisiä patoutumia.

"Jatkotason liikkeitä pystyy tekemään vasta sitten, kun pääsee eroon erilaisista syvistä traumoista ja estoista", kertoo Javanainen alkeisjatkotason kurssilla.

Joskus laukeaminen on myös kirjaimellista. Nainen pukuhuoneessa kertoo.

"Saan joogassa kaiken aikaa orgasmeja. Varsinkin kun opin uusia liikkeitä."

Muut naiset ihastelevat: "Voi kun hienoa! Sulla täytyy todella olla tunnemaailma kunnossa, kun energiat pääsee noin vapaasti liikkumaan kropassa!"

Jooga tekee nörtiksi

Tanssija Mammu Supta kurmasanassa
Tanssija Mammu Supta kurmasanassa
"Alussa taivutukset alkavat sujumaan paremmin ja pian myös voima ja ilo alkavat säteillä kehosta," kerrotaan Astanga-joogakoulun www-sivuilla. Jooganharrastajat huomaavatkin itsessään jos jonkinlaisia muutoksia.

Toimittajanainen väittää tulleensa tunteellisemmaksi:

"Asiat vaikuttaa muhun voimakkaammin. Mutta toisaalta oon myös tullut vahvemmaksi ja kestän näitä tunteita paremmin."

"Se antaa lempeyttä", sanoo toinen äidillisesti hymyillen.

Eräs juuri joogan aloittanut mies, bilehörhö, on sen sijaan huolissaan.

"Olen kuullut, että kun joogaa, kohta ei maistu enää rööki eikä viina."

Lähes kaikki salilla olevat ovat sitä mieltä, että jooga tekee nörtiksi. Roskaruoka tökkii, liharuoka tökkii, savu tökkii ja viina tökkii, kertovat joogaajat. Kapakassa ahdistaa: röökinsavu menee keuhkoihin, ihmiset haisevat pahalle ja melu on kamala.

Yksi naisista kuvailee. "Joogassa tiedostaa oman kroppansa niin tarkasti. Täytyy koko ajan keskittyä ja hallita liike. Jos on viikonloppuna ollut baarissa, se kostautuu seuraavalla viikolla: jooga on tuskaa. Ei pysy pystyssä ja vapisee, vatsa on täynnä ilmaa. Jooga on tosi herkkä juttu - kaikki vaikuttaa treenin sujumiseen."

Hän hihittää: "Kaikkein kauheinta on, jos vieressä joogaa huonona päivänä joku kiinnostava mies - menee paperit aivan sekaisin, ei pysty skarppaamaan ollenkaan."

Joogan aloittaminen voi Suomen kaltaisessa maassa olla sosiaalinen itsemurha. Eräs nainen kertoo. "Kaverit ei tajua, miksi mä en enää dokaa. Mutta jos dokaa, jooga menee pilalle. On kaksi mahdollisuutta: nauttia joogasta tai nauttia vanhasta sosiaalielämästä. Mä valitsen joogan. Siitä saa parempia kicksejä."

Kaikkien naisten kicksejä astangajooga ei paranna, ainakaan joogimiesten tyttöystävien. Moni joogaava mies huomaa, että seksissä menee hukkaan paljon elinvoimaa. Niinpä he ryhtyvät säästölinjalle. Naisten kannattaakin ohjata miehensä mieluummin seksuaalisuutta ylistävän tantra-joogan pariin.

Jako kahteen

Ei röökiä, ei viinaa, ei seksiä, ei roskaruokaa, ei mitään ruokaa kolme tuntia ennen joogasessiota. Ei, ei, ei, ei. Ja vielä kerran ei. Ja lista ei lopu tähän. Länsimaiseen työelämään liittyvät kiire ja stressikään eivät nimittäin pidemmän päälle sovi yhteen joogan kanssa. Kuten intialainen guru, Shri K. Pattabhi Jois neuvoo: "Hiljainen mieli on vahva ruumis." Jotkut luopuvat lopulta myös työstään ja ryhtyvät kokopäiväjoogeiksi. Joogaopettaja Juha Javanainen esimerkiksi toivotti insinööriuransa huitsinhiiteen.

Suurin osa jooganharrastajista kuitenkin pitää joogaa vain hyvänä harrastuksena. Itse asiassa, suurin osa lopettaa ennen kuin päästään tasolle, jossa valintoja aletaan tehdä. Mutta löytyy myös paljon hurahtaneita. Totaalisesti. He ovat jooganneet puoli vuotta ja jo löytäneet joogasta vastaukset kaikkiin elämänsä kysymyksiin: heidän mielestään ainoa oikea tapa elää on jooga. He luokittelevat ihmiset kahteen kastiin: niihin, jotka joogaavat ja niihin, jotka elävät puolielämää.

"Se on hyvä jätkä", sanoo mies toiselle ja kumartuu lähemmäksi: "Se joogaa." Vaihdetaan merkitsevä katse. Välillä nämä uskoontulleet ovat hiukan rasittavia. Kuin verkostomarkkinoinnin golden boys he levittävät ilosanomaa ympäristöönsä. "Sun pitäisi joogata. Tuu käymään edes kerran. Mä maksan. Vain yhden kerran, sitten voit itse päättää, tuletko uudestaan."

Jos astangajoogassa haluaa kehittyä, tavoitteita riittää. Matka on loputon. Liikesarjoja on olemassa kuusi, joista yli kymmenen vuotta jooganneet opettajat Juha Javanainen ja Petri Räisänen harjoittelevat parhaillaan kolmatta. Tällä hetkellä maailmassa on vain kaksi joogia, jotka tekevät myös viimeistä eli kuudetta sarjaa.

Häh?

Astangajooga perustuu 2000 vuotta vanhaan perimätietoon. Joogan perusteosta, jonka joogi Nathamuni loi, ei olla koskaan painettu, mutta ei hätiä: kirjan sisältö avautui unessa pyhiinvaellusmatkalla olleelle Shri T. Krishnamacharya -joogille.

Joogaharjoitusten lopullinen päämäärä on - paitsi itsensä mahdottomaan solmuun vääntäminen ja yli-inhimillisen tasapainoaistin saavuttaminen - olotila nimeltä samadhi: syvä meditaatiotila, autuas supertietoisuus, samanistinen transsi. Astangajooga on oppiensa mukaan varsinaista ihmelääkettä. Erityisen hengitystavan, kurkussa suhisevan ujjayi -hengityksen, sanotaan aikaansaavan voimakkaan ruumiinsisäisen lämmön, joka puhdistaa lihaksia ja sisäelimiä sekä poistaa elimistölle haitallisia myrkkyjä. Lisäksi samalla vapautuu elimistölle hyödyllisiä hormoneja ja mineraaleja, jotka ravitsevat ruumista, kun joogatessa hikeä hierotaan ihoon. Hengittäminen myös takaa tehokkaan verenkierron. Pidemmällä tähtäimellä vaikutuksia pitäisi olla lisää: hermojärjestelmän puhdistuminen, energiakanavien avautuminen jne. Jooga myös parantaa allergiat, astman ja orastavan flunssan. Länsimainen lääketiede ei usko tähän.

Suomen joogaliitossa on tällä hetkellä 2000 jäsentä. Harrastajamäärän arvioidaan kymmenkertaistuneen viidessä vuodessa.

Missä?

Ruotsinkielisessä työväenopistossa, Arbiksessa, on pari astangajoogatuntia viikossa. Hinta on hyvin halpa, mutta: "Ylisuuret ryhmät, hillitöntä hosumista ja fiilis puuttuu", käyneet kertovat.

Suurin osa astangajoogan harrastajista käy Helsingin ainoassa varsinaisessa astangajoogakoulussa nimeltä Astanga Jooga Helsinki. Salit sijaitsevat Kampissa, (Eerikinkatu 43 D), Kalliossa (Kolmas Linja 21 C) ja Espoon Matinkylässä. Alkeiskurssi, joka sisältää kuukauden harjoittelujakson, maksaa 500 markkaa ja kuukausikortti 350 markkaa.

11 kommenttia

hardeparde

28.4.2002 01:23

ei kukaan tietäisi onko ircissä mitään channelii joogan harrastajille?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvä teksti

4.12.2007 15:21

Miksiköhän näihin joogajuttuihin laitetaan karmeimmat kuvat. Noita kun katsoo, niin asiasta tietämättömät eivät varmalla rupea harrastamaan joogaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hatha81

30.12.2007 17:30

HIENO ARTIKKELI!
Yoga on tosi mahtava juttu! Yoga parantaa elämän laatua!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mude

4.7.2009 15:27

hei,
mulle jooga toi helpotuksen hengitys-ja vatsahaavaongelmiin.
parasympaattinen hermosto, seurausta syvästä, rauhallisesta palleahengityksestä,auttaa ihmistä rauhoittumaan.mulla on taipumus lyhyeen, hermostuneeseen hengitykseen monien suolistoja vatsaongelmien takia,(kun se on kerran mennyt paniikkiin, tuo mieli nimittäin, se aina vaanii ovella)jooga-asennot tuovat mulle helpotusta.
ei tartte mennä liiallisuuksiin.
kaikki lajit ovat outoja sivuvaikutuksia pullollaan, ei vain jooga. mutta on sellasia ihan tavallisiakin ihmisiä kuten minä, joka en kumarra muita jumalia enkä hurahda intiaan vain siksi, että sieltä tulee jotain niin muodikasta.
come on ihmiset, kaikki jutut täällä maailmassa vaatii vähän miettimistä.
ohjailen jumppia ja joogaa, ja olen huomannu että rehellinen itselleen, rehellinen muille, kultainen keskitie, kyseenalaistaminen, se on hyvä pitää mielessä.
miksi tuhlata aikaa toisten asioihin ja puhua niistä, ihmetellä.maailma on outoutta täynnä.kukaan ei ole ihan tavallinen, kaikilla on musta puoli.
kun meen joogasalille ja näen jonku vähän ylimenevän joogaajan, ajattelen, että ehkä sillä on hyvä syy siihen.ehkä sen lapsi on kuollu ja se pakenee sitä joogaan.
ei jooga ketään tapa, alkoholi kyllä.joten parempi siis ehkä joogata.
ja jos joku ei halua seksiä, mitä sitten.?
annetaan kaikkien kukkia, kaikilla on oikeus omaan hulluuteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Varoitus

12.1.2010 18:34

Kannattaa miettiä mistä nämä itkuun purskahtamiset ja tunnepuolen erikoiset kokemukset johtuvat. Tulee riippuvaiseksi ja saa toki ajoittain hyviäkin fiiliksiä joskus käsittämättömillä tavoilla ja jopa pelottaviakin kokemuksia. Samantyyppisiä kokemuksia tarjoavat myös Tm – mietiskely, Reiki ja monet muut itämaiset itsensä kehittämis muodot. Lopulta nämä lajit kuitenkin aiheuttavat usein pakonomaisen tarpeen mennä pitemmälle ja jos aikoo lopettaa, tulee mieleen uhkakuvia ja mielenterveys voi järkkyä. Nämä lajit joita markkinoidaan viattomina voimistelu ja itsensä kehittämis harjoituksina perustuvat kuitenkin itämaiseen filosofiaan ja henkimaailmaan. Mantroilla kuten Om, jota sanotaan tehokkaimmaksi mantraksi, kutsutaan todellisuudessa henkivaltoja jotka aiheuttavat näitä erikoisia tuntemuksia jotka toimivat myös esim. Äiti Amman tilaisuuksissa... Nämä demoniset voimat jotka ovat hyvin petollisia ja osaavat kiehtoa ihmisten mieltä ja tajuntaa ovat täysin todellisia eivätkä vain ihmisen kuvitelmia. Niillä on kyky saada aikaan valheellista rakkauden tunnetta ja haltioitumista. Katso esim varsinkin naisten liikuttuneita reaktioita Hitlerin puhuessa. Niistä on vaikea päästä eroon, ne haluavat hallita ihmistä ja sitoa tätä entistä lujemmin kaikkeen okkulttiseen toimintaan. Tähän sarjaan kuuluu levitaatiot ennustamiset ja lopulta ”valaistuminen” jolloin ihmisen mielessä saa valtaa demoninen voima joka ruokkii ihmisen ylpeyttä ja omaa egoa tyyliin: "Sinä olet jumala” jne. Ne kykenevät näyttäytymään ufoina tai muina niiden tarkooitusperiin sopivina ilmiöinä. Ne mainostavat vesimiehen aikaa, astrologiaa, uutta maailman järjestystä jne, loputtomiin. Satuja edellisistä elämistään ja muuta soopaa! Puhutaan kauniisti rakkaudesta, luonnonsuojelusta, Äiti Maasta jne. loputtomiin. Kukapa tällaista voisi pahana pitää! Nämä henkioppaat, valaistuneet mestarit ja millä nimillä nämä pimeyden henkivallat itseään mainostavatkin esiintyvät ihmiskunnan auttajina ja hyväntekijöinä! Näiden ja jälleensyntymisen ja muiden valheiden puolesta puhujia ovat itsekin pahasti eksytetyt julkisuuden Pr-henkilöt kuten esim. Rauni Leena Luukanen-Kilde ja entinen kuuluisa elokuva näyttelijätär Shirley Mac Laine monine okkultistisine teoksineen!

Näiden New Age tyyppisten asioiden ainoa tarkoitus on todellisuudessa eksyttää ihminen eroon todellisesta rakkauden jumalasta Jeesuksesta Kristuksesta kaikkivaltiaasta! Ainoa tie todelliseen vapauteen ja rauhaan tulee siitä että ihminen kääntyy Jeesuksen puoleen, katuu syntejään ja pyytää Jeesusta pelastamaan itsensä. Silloin hän saa voiman tulla jumalan lapseksi ja sitä kutsutaan uudestisyntymiseksi. Se on lahja eikä vaadi mitään suorituksia. Tällainen uskoon tullut ihminen tajuaa kristallinkirkkaasti nämä eksytykset valheeksi! Tämä nöyrtyminen on monelle humanistisen maailman kuvan omaavalle vaikeaa ja vastenmielistä. Ihminen kun on heidän mukaansa kaiken mitta ja ylin mahdollinen auktoriteetti. Pimeyden henkivallat ovat menossa iankaikkiseen rangaistukseen eli helvetiksi nimitettyyn paikkaan sanoo raamattu. Niiden tähden ei Jeesus Kristus kaikkivaltias ole kuollut ristillä eikä lunastanut niitä verensä hinnalla! Nämä demonit ovat katkeria, epätoivoisia ja kauhuissan tulevasta kohtalostaan ja tahtovat tuhota ja eksyttää niin monta ihmistä kuin mahdollista iankaikkiseen eroon Jumalasta. Ne vihaavat ja pelkäävät kuten isäntänsäkin Saatana Jeesusta Kristusta ja samalla tietysti hänen omiaan. Tämän näkee selkeästi tänä päivänä yhä vihamielisemmiksi muuttuvista kommenteista mediassa niitä kohtaan jotka uskovat Jeesukseen ja seuraavat häntä ja hänen opetuksiaan. Varmasti moni tämän lukeva pitää näitä kirjoittamiani asioita pelottavina, ehkä suuttuu tai nauraa pilkallisesti ja pitää minua jonkin sortin lataamoon valmiina idioottina hihhulina, uskovaisena jota toki olenkin. Nimittäin Uskon Jeesukseen ja hänen ylösnousemukseensa ja kaikkivaltiuteensa. Myös hänen paluuseensa ja siihen että jokainen joka ottaa hänet vastaan saa voiman tulla Jumalan lapseksi! Vain Jeesuksen veri pesee ihmisen puhtaaksi kaikesta synnistä ja tuo sovituksen Jumalan ja ihmisen välille. Jumalan tahto on että kaikki ottavat hänet tosissaan vastaan ja pelastuvat! En todellakaan kirjoita tätä tuomitakseni ketään vaan varoittaakseni näistä eksyttävistä asioista! En myöskään ole keksinyt mitään näistä asiosita omasta päästäni vaan uskon raamatun sanaan joka kertoo ja varoittaa näistä. Kannattaa lukea.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

penassww

1.8.2010 17:00

Minusta tuo nimimerkin "varoitus" teksti oli surkuhupaisa. Samanlaista tekstiä sain kuulla kaveriltani, joka on uskossa, kun kerroin joogaavani ja mietiskeleväni. Melkein samoin sanoinkin kaiken lisäksi. Hupaisintahan tässä asiassa on, etteivät tuollaiset "varoittelijat" tiedä asiasta muuta kuin sen mitä ovat ennakkoluuloisilta kuulleet. Täytyy aina muistaa, että sanoissa voi olla totuutta mutta myös suuri valhe. Ja noissa sanoissa piilee suuri valhe. Kirjoittaja ei varmasti ole ikinä kokeillut mitään näistä mielestään "saatanallisista" harjoitteista joten hän ei tiedä yhtään mitään.

Ai niin ja meditaatio ei tee ihmisestä egoistia. Se opettaa ihmiselle, että olemme vain yksi osa maailmankaikkeuden virtaa, emme sen keskipisteitä eli ihan päinvastainen vaikutus kuin kirjoittaja kuvittelee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

apostolit

1.12.2011 15:25

Nyt en voi olla kirjottamatta. Itse elin myös joskus maailmassa niin kuin te jotkut nyt elätte, jotka ette ole uskossa Jeesukseen, ajattelin samallalailla kuin tekin, Presiis samallalailla. Kun tulin uskoon yli vuosi sitten, otin Jeesuksen vastaan elämääni ja avasin raamatun sanan, siitä alkoi aivan uusi elämä,tie ja totuus,josta en tosiaan tienyt. kiitos Herran ja se totuus tulee joka ikiseen asiaan silloin kun ottaa Jeesuksen vastaan, se on jotain aivan käsittämätöntä. Olen kokenut samoja mitä kaikki uskovaiset joita en ennen uskonut ja mistä en tienyt. Tässä maailmassa on suuri valhe, ihmiset ovat saatanan valheessa. Eräs tuli uskoon jooga tunnin jälkeen, kun oli irtaantunut ruumiistaan, älkää hyvät ihmiset menkö joogaa sillä henkiallat ovat aivan todellisia. Ei teidän taritse minuun uskoa, vaan uskokaan Jeesukseen Kristukseen ottakaa hänet elämäänne, se on paras valinta elämässä minkä voi tehdä sen jälkeen tulee totuus. Olkaa siunatut ja 7t:ltä löytää paljon todistuksia ja siellä on myös joogasta kokemuksia ihmisiltä jotka sen jälk.ovat tulleet uskoon Jeesukseen. joh.3:3 Jeesus vcastasi ja sanoi hänelle: Totisesti, totisesti minäsanon sinulle joka ei synny uudesti ylhäältä, se ei oi nähdä Jumalan valta kuntaa. 33-36 Joka ottaa vastaan Hänen todistuksensa , se sinetillä vahvistaa että Jumala on totinen. Sillä Hän, jonka Jumala on lähettänyt Puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna henkeä mitalla. Isä rakastaa poikaa ja on antanut kaikki Hänen käteensä. Joka uskoo poikaa, sillä on iankaikinen elämä; mutta JOKA EI OLE KUULIAINEN pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä. Olkaa siunatut ja kavahtakaa pahaa.
Saatana on se , joka laittaa teidät valehtelemaan, joka laittaa pahoja asioita mieleenne, joka rikkoo avioliitot ja ihmis suhteet ja, joka ajaa ihmiset itsemurhiin/murhiin. Täällä on kova kamppailu sieluista. Kummalle sinä kuulut Saatanalle (sielun viholliselle), vaiko Vapahtajalle Jeesukselle Kristukselle? Misä sinä olet ikuisuuden, tuomio tulee jokaiselle, maanpäällä on tehtävä päätös. Jumala kutsuu kahdesti- jopa kolmesti sinua elämäsi aikana. Älä ohita sitä aikaa. Jos et ole vastaanottavainen tällä hetkellä yhtään Jumalan sanalle, valitettavasti aikasi ei ole vielä, et ole etsikko ajassa. Etsikää Jumalaa ja antaakaa elämänne Jeesukselle, niin löydätte salaisuuden.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Varoittajalle

18.3.2012 00:49

Itse olen ollut vain joogatunneilla, joilla ei mitään mantroja hoettu tai kuvia kummarreltu. Tehtiin vain joogaliikkeitä ja puhuttiin hengitystekniikasta. Ei siinä mielestäni ollut mitään pahaa sen enempää kuin vaikkapa voimistelutunnissa! Siksi onkin ärsyttävää, kun jotkut kristityt tuomitsevat joogan jyrkästi. Luulenpa, että suurimmassa osassa Suomen joogatunneista joogan uskonnollinen puoli on jätetty täysin pois. Mitä pahaa tällaisessa joogatunnissa sitten on?! Onko se niin, että jos laji on alunperin johonkin itämaiseen uskontoon pohjautuva, niin se on sitten automaattisesti paha ja tunnilla kävijä on kadotukseen tuomittu? Enpä ainakaan itse huomannut mitään muista liikuntatunneista kovin paljon poikkeavaa, ihmeellisiä tunnetiloja tms.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tuittu123

29.3.2012 11:34

Kannattaa myös muistaa, että sauna on vanhan pakanallisen uskonnon temppeli, ja "löyly" henki. Ei kannata mennä saunaan, ettei vaan eksy Jeesuksesta... eikun...

Ei sillä, että jollain asialla on historiallisesti tekemistä uskonnon kanssa kenties ole sittenkään mitään yhteyttä demoneihin tai muuhun. Jokainen suomalainen tietää, että sauna tekee hyvää eikä vie kohti turmioita - samanlailla pitäisi olla itsestään selvää, että jooga on samanlainen, hyvää tekevä harjoitus, jossa hiljennytään ja huolletaan omaa kehoa, eli sielun temppeliä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

maalaisjarkeaihmiset

13.8.2012 13:21

Ärsyttää, kun joogaistit tuomitsevat kristityt. Kun kuitenkin tiedän ja näen, että todellinen rauha tulee vain uskosta Jeesukseen. Olen elänyt molempia elämiä ja nyt olen löytänyt OIKEAN RAUHAN JEESUKSESSA KRISTUKSESSA.

siun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joogaa

18.11.2012 18:41

Kylläpä taas puurot ja vellit menevät sekaisin.En joogaa mutta en tietystikään tuomitse liikuntamuotoa.en myöskään tuomitse sen arvostelijoita jotka tällä palstalla ovat kristittyjä.Olen kristitty itsekin ja nähnyt niissä piireissä joogaa pahempiskin juttuja joten antakaa kaikkien kukkien kukkia. Jättäkäämme Jumalalle muu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi