Jyrki Katainen

Kokoomukset Kennedy vai munaton mallioppilas?

Älkää antako puheiden hämätä, Jyrki Katainenkin on ollut nuori.
Älkää antako puheiden hämätä, Jyrki Katainenkin on ollut nuori.
Puoluepomo Jyrki Katainen on 34-vuotias majavanmetsästäjä, jonka uravalinnan sinetöi savuviski kuopiolaisen rouvan kanssa. Mitä muuta löytyy Kokoomus-idealistin sliipatun ulkokuoren alta? Jaana Rinne selvittää niin kuin aina.

Olen kerännyt sisäpiirin tietoa Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisesta.

“Sen lempiruoka on majava calvados-kastikkeella. Yök.”

Itse pyydystetty majava, sillä Katainen harrastaa ruoanlaiton lisäksi metsästystä, ajattelen, kun mies astelee Kiasman kahvilaan. Rentoon bleiseriin, klassisen siniseen raidalliseen paitaan ja farmareihin pukeutunut 34-vuotias oikeistoliideri voisi ulkonäkönsä perusteella olla kotoisin mistä tahansa eurooppalaisesta kaupungista, mutta hän on Pohjois-Savon poikia.

Hei Jyrki. Onko Siilinjärven Huvikumpu sinulle tuttu?

“On. Tanssilavalla tuli ravattua teini-ikäisenä. Pyörin Huvikummussa katsomassa bändejä: Eppuja ja Popedaa erityisesti, ja Juicea.”

Oliko poliitikoksi ryhtymisesi takana joku erityinen tapahtuma?

“Liityin Kokoomukseen sen jälkeen kun se pääsi vuonna 1987 hallitukseen. Ihmettelin miksi yhtä puoluetta pidettiin vaalituloksesta riippumatta pois hallitusvastuusta. Pidin ilmiötä demokratian vastaisena. Tuo aika oli jotenkin herättävää. Kokoomuksen päästyä 21 vuoden tauon jälkeen hallitukseen silloiset keskustalaiset maakuntalehdet alkoivat haukkua sitä kohtuuttomalla tavalla. Kuin he olisivat saaneet trauman siitä, että demokratia toimi avoimesti. Kansalaisena loukkaantuminen oli sytyttävä voima.”

Pääsit eduskuntaan vuonna 1999. Sitä ennen olit jonkin aikaa Lontoon suurlähetystössä harjoittelijana?

“Joo, muutaman kuukauden. Niiden aikana oli tehtävä päätös jatkanko politiikassa vai en. Päätin vuoden 1996 eurovaalien jälkeen lopettaa kaiken ja keskittyä joko jatko-opiskeluun tai hakeutua kansainvälisiin tehtäviin. Olin suunnitelmieni uskossa puolitoista kuukautta, kunnes kuvioihin ilmestyi eräs tuttu kokoomuslainen kuopiolainen rouva. Hän lähti tukemaan minua. Eräänä iltana puhuimme Terttu-tädin kanssa pubissa maailmanmenosta ja maistelimme savuviskiä. Myönteinen päätös kypsyi nopeasti: minulla oli kannattajia ja tukijoita eikä vaalityötä tarvinnut tehdä yksin.”

Ja nyt olet särmä-Niinistön ja pullamössö-Itälän jälkeen Kokoomuksen puheenjohtaja. Urasi on kiitänyt eteenpäin kovaa kyytiä?

“Aikataulu on ollut tosi nopea. En osannut ennakoida mitään tällaista enkä siihen pyrkinyt. Puheenjohtajan työ on nopeuttanut kierroksia entisestään.”

Olet kuulemma innostunut työstäsi?

“Tämä on elämäntapa. Mukana on paitsi mieletöntä innostusta myös vahvaa vastuuntuntoa. Puolue, jota ovat Paasikivi ja moni muu arvostettu henkilö johtaneet... On hienoa että voin jalostaa ja maksimoida näitä näkemyksiä oman aikani... Nautin tästä. Nautin siitäkin, että onnistuminen vaatii mieletöntä ponnistelua, uuden oppimista ja hallitsemista. Kaaoksessa eläminen kiehtoo.”

Kokoomusta johtaa kuulemma puolueen vasemmistosiipeen kuuluva konservatiivi?

“Kokoomusnuorissa on aina kärkkäästi jaettu ihmisiä oikeisto- ja vasemmistosiipeen. Tuo ei kuvaa todellisuutta, minä olen maltillinen sosiaalisen vastuuntunnon omaava porvari. Olen sillä tavalla konservatiivi, että suhtaudun maanläheisesti esimerkiksi talouteen. En ole täysin vapaan pudotuksen tai sääntelemättömän markkinatalouden kannattaja, vaan maltillinen.”

Patakonservatiivista sinut taitaa erottaa vapaamielinen arvomaailma?

“Kyllä. Moniarvoisuus on minulle tärkeää.”

Leikitään leikkiä. Koti, uskonto ja isänmaa ovat Kokoomuksen perinteisiä arvoja. Listaatko tämän hetken viisi kuuminta konservatiivista trendiä?

“Yhteiskunta ei voi rakastaa. Se voi kantaa huolta, mutta rakkauden antavat ihmiset. Tämä on mielestäni aika konservatiivinen, mutta tässä ajassa kiinni oleva arvotrendi. Olen ihmetellyt tämän kesän keskustelua siitä, miten huonosti jotkut kaupunginosat järjestävät uimarantojen valvonnan. Mitä uimataidottomat tai pienet lapset tekevät yksin uimarannalla? Asiat eivät ole hyvin jos yhteiskuntaa huudetaan apuun sellaisissa asioissa, joissa vastuu on kodin sisällä.”

Pääseekö talouden konservatiivisuus Kataisen Top 5:n ?

“Joo, se on pysyvä trendi. Yhdysvalloissa konservatiivisuus ja uusliberaali talous kytkeytyvät toisiinsa, mutta minä haluan erottaa ne. Minulle konservatiivinen talous merkitsee nimenomaan tulojen ja menojen tasapainoa ja kasvuedellytysten luomista.”

Olet tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja. Eikö tulevaisuuden Suomi pärjää ilman konservatiivisia arvoja?

“Ei. Suomen tulevaisuus perustuu luovuuteen ja yritteliäisyyteen. Tulevaisuuden työpaikat syntyvät muualle kuin perinteiseen teollisuuteen. Me rakennamme luovaa, kannustavaa ja yritteliästä Suomea. Nämä ovat abstrakteja arvoja, joten en voi sanoa kuinka monta työpaikkaa niiden pohjalta syntyy. Jotain konkreettista on kuitenkin nähtävissä. 90-luvun laman ja leikkausten aikana investoitiin rajusti tutkimukseen ja kehitykseen. Uskottiin, että älyyn ja kekseliäisyyteen panostamalla saadaan jotain, mistä emme vielä tiedä mitään. Tämä on tuottanut tulosta.

Tulevaisuudessa tämän tyyppisen toiminnan merkitys korostuu entisestään. Sen ohella tarvitsemme samanlaista panostusta kulttuurialoilla: mobiilisovellukset tarvitsevat sisältöjä, ja kulttuurista voidaan kehittää merkittäviä kasvualoja, esimerkiksi designista, musiikkiviennistä ja tietokonepeleistä. Olen aivan varma, että kymmenen vuoden päästä Suomi on vauraampi, parempi ja työteliäämpi jos panostamme kulttuurialoille perinteisten alojen ohella.”

Mikä on neljäs konservatiivinen trendisi?

“Neljäs on yritteliäisyys. Tarvitsemme tuotteistamista, ihmisiä, jotka tekevät tuotteistamme bisnestä. Liiketoimintaosaamisemme on händikäppi. Maassa, joka aikoo ratsastaa kulttuurin ja teknologian korkealla osaamisella hyvät ideat jäävät tuottamatta verotuloja ellei niistä synny yrittäjyyttä. Kannustavuus on kaiken aa ja oo. Peruskoulun opettajilla pitäisi olla enemmän aikaa huomioida eri tavalla lahjakkaita oppilaita ja antaa heille onnistumisen kokemuksia ja iloa. Pienet opetusryhmät ovat ensiarvoisen tärkeitä.”

Ovatkohan opettajat kaikkialla Euroopassa yhtä huonosti palkattuja kuin Suomessa?

“Muistaakseni niissä maissa joissa oppimistulokset ovat heikompia, esimerkiksi Saksassa, opettajilla on paremmat palkat kuin Suomessa. Tätä asiaa ihmetellään. Meillä arvostetaan opetusta ja koulutusta, mutta suuret ryhmäkoot alkavat olla vaarallisia. Jos strategiamme on se, ettemme ole pelkästään fiksuja ja filmaattisia, vaan myös luovia ja intohimoisia suomalaisia, tarvitsemme panostusta opetukseen. Jos nyt panostamme opetukseen se näkyy saletisti kahdenkymmenen vuoden päästä. Jos luovuuden ja intohimon sallitaan syntyä ja jakaa onnistumisen kokemuksia kaikille, niin tämä maa pärjää. Se vaan on näin.”

Hehkuttaminen on tärkeää, mutta markkinoinnissa taitaa olla parantamisen varaa?

“Luulen, että tuon alueen osaamisen puute on kytköksissä yksityisyritteliäisyyden puutteeseen. Meillä ei ihailla erityisesti onnistumista. Jotenkin se, että tehtäisiin hienoista asioista menestystä ei ole Suomessa positiivinen arvo. Tämä täytyy saada muuttumaan.”

Sinulla on ihanteita?

“Tietynlainen näkemys Suomen tulevaisuudesta haastaa henkisesti. Olisi helpompi elää sanomalla montako euroa kukin ihminen saa, jos Kokoomus on vallassa, mutta minua kiinnostaa maan tulevaisuus, koska tiedän, että näillä resepteillä se on hyvä. Minun ja kollegoitteni tehtävä on kertoa tämä asia niin, että tämä tarina ostetaan. Se tekee tästä ammatista haastavan ja nautinnollisen. Siinä mielessä koen luovuuden tuskaa, että kuinka kertoa tämä abstrakti tarina niin uskottavasti, että saamme riittävästi kannatusta.”

Entä kuuluisa hyvinvointiyhteiskunta. Irtoaisiko siitä jotain konservatismi Top 5:n?

“Arvostan hyvinvointiyhteiskuntaa, koska se tasa-arvoistaa. Olemme kuitenkin kulkeneet liian pitkälle siihen suuntaan, että luulemme yhteiskunnan luovan hyvän yhteiskunnan. Siihen en usko. Uskon, että jos luomme turvalliset ja hyvinvoinnin mahdollistavat olosuhteet erilaisille ihmisille, ja lisäämme siihen vielä ison pläjäyksen intohimoa ja luovuutta aikaansaavia kannustavia elementtejä, ihmiset pitävät huolen lopusta, tekevät vaikkapa Helsingistä kansainvälisesti kilpailukykyisen matkailukohteen.

Viides itselleni läheinen konservatiivinen arvo on yhteisöllisyys. Ihmisten vapaaehtoisesti muodostamat yhteisöt, ovatpa ne sitten naapureita tai jonkun harrastusseuran muodostamia yhteisöjä, ovat aina väkevämpiä kuin julkisesti muodostetut yhteisöt. Vapaaehtoisesti toistensa kanssa tekemisissä olemisessa on välittämistä. Yhteisöllisyys on sellainen poliittinen teema, joka on vaikea lailla määrätä, mutta sen voi sallia syntyvän.

Esimerkkinä kerrottakoon loistava lakialoite iltapäiväkerhoista. Sen mukaan viiden lapsen isä, metallimies ja entinen aktiivikoripalloilija, jolla ei ole sosiaalialan tai kasvatusalan tutkintoa, ei olisi kykenevä vastaamaan päiväkerhotoiminnasta. Miksi meidän pitää ulkoistaa välittäminen viranomaistoiminnaksi? Eikö ole olennaista, että palvelu on saatavilla ja paikalla on selväjärkisiä, tavallisia aikuisia ihmisiä, jotka haluavat vapaaehtoisesti antaa panoksensa naapuriensakin lapsista välittämiseen?”

Paikalla pitää siis olla sosiaalityöntekijä. Työttömät voisivat viedä vanhuksia kaupunkiin, teattereihin ja kauppoihin. Puhutaan vähän mielikuvista. Pääpuolueiden puheenjohtajina tuntuu olevan kolme harmaata miestä: Heinäluoma, Vanhanen ja sinä. Sinä se puku päällä syntynyt virkamies, joka ei ole koskaan ollut nuori. Miksi?

“Olen välttänyt kaikkiin muihin kuin työhön liittyviin juttuihin osallistumista. Katainen puhuu vain arvoista, missä on se kova luu, kysytään. Minulle sanotaan, ettei elämä ole pelkkiä arvoja. Mutta minä rakennan maailmankuvani arvojen kautta!”

Mielestäni arvot ovat politiikan ydin. Käytännön politiikka lähtee niistä.

“Jos ihmisiltä kysytään mitä heille tulee mieleen Kokoomuksesta, valtaosa vanhoista arvoista on relevantteja hamaan tulevaisuuteen. Mutta se kuva, joka minulla on tulevaisuuden Suomesta edellyttää myös Kokoomukselta tiettyjen asioiden kirkastamista ja esiin nostamista. Kokoomus pitää tulevaisuudessa tuntea arvoista ja niiden konkreettisista tulkinnoista.”

Sinä siis aiot päivittää Kokoomuksen arvomaailman. Hyvä. Mitä mieltä olet kehitysapumme tasosta?

“Kehityspolitiikkamme mielletään liikaa hyväntekeväisyydeksi, vaikka sen voisi nähdä humaanina vastuukysymyksenä: ihmisten tulee kantaa toisistaan vastuuta, piste. Meidän pitäisi nähdä, että humaanin vastuun ohella naisten kouluttaminen Afganistanissa lisää turvallisuuttamme länsimaissa. Mitä tasa-arvoisempia yhteiskunnat ovat, sitä seesteisempää on kehitys paikan päällä. Pekka Himanen on kysynyt: Olisitko valmis käyttämään 0,7 prosenttia ajasta toisista välittämiseen. Meidän pitää vaan päättää onko apu meille arvokasta vai ei, onko muiden auttaminen ylipäätään arvo.”

Eriarvoisuus on niin sisäistettyä, että kun Kiina vähän nostaa taloudellisesti päätään täällä aletaan itkeä ihmisoikeuksista?

“Kiina-ilmiö pelottaa, vaikka parasta kehityspolitiikkaa on se, että Kiina ja Intia pääsevät vaurastumisen vauhtiin. Vauhti herättää häkeltyneisyyttä, koska se vaatii meiltä uudistumista.”

Puhutaan lopuksi sinun yksityisasioistasi. Harrastat metsästystä, kokkaamista ja urheilua.

“Kyllä, juoksin Helsinki City Marathonin.”

Ja metsästät? Sitä joudut varmaankin vähän puolustelemaan.

“Kyllä. Mutta metsästys on mulle maanläheinen harrastus. Jos käyn kymmenen kertaa metsällä, voi olla että saan kahdella kertaa saalista. Metsässä minä olen aina altavastaaja. Metsästys on luontoelämys ja osa vuosisataista perinnettä. Metsästykseen kuuluu vahvasti riistanhoitotyö, viemme kanalinnuille jyviä suolle eli kannamme vastuuta uusiutumisesta. On upeaa jos saalista tulee, mutta ennen muuta riistasta pitää kantaa huolta ja arvostaa sitä.”

Syötkö kaiken minkä tapat?

“Tottakai.”

Oletko pienestä pitäen metsästänyt?

“Kaksitoistavuotiaasta. Meillä on kotona kaksi suomenpystykorvaa, joiden kanssa metsästämme. Koiran kanssa maastossa liikkuminen on rauhoittavaa, ja siellä pääsee hyvin nopeasti maan pinnalle. Mikä on eettisempää lihaa kuin vapaana luonnossa liikkuva riista, jonka kantaa ei tuhota? Kun siihen suhtautuu arvostavasti ja valmistaa riistan parhaalla mahdollisella tavalla moni hieno asia kohtaa.”

Entä turkistarhaus?

“Kun eläinten oikeudet huomioidaan, se on laillinen ja hyväksyttävä elinkeino.”

FILE: Jyrki Katainen

  • Ikä: 34 vuotta
  • Pituus: 179 cm
  • Paino: 78 kg
  • Kello: Christian Bernard
  • Auto: Peugeot 307
  • Tuoksu: Ralph Lauren Blue
  • Palkka: 7000 e/kk
  • Parisuhde: Naimisissa

20 kommenttia

keravalainen

1.9.2005 15:10

Entä turkistarhaus?

“Kun eläinten oikeudet huomioidaan, se on laillinen ja hyväksyttävä elinkeino.”

Loistava vastaus, Jyrki!! Juuri näin se on! Tosin, vielä eivät turkisten taikka broilereiden oikeudet liippaa läheltäkään majavien oikeuksia.

Hyvää työtä teet!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kokkari

1.9.2005 22:13

Jyrki on ihana ja karismaattinen mies! Ja sillä on ihana ääni! <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juunappa

3.9.2005 10:38

Niinistö presidentiksi. Oikeudenmukainen itsekin kovia kokenut mies.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nainen_30v

4.9.2005 17:14

ihana mies, harmi että on varattu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

titsuli

5.9.2005 15:18

Jyrki on ihana <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

empsu

5.9.2005 15:20

Onko tää taas se sama toimittaja, joka pisti epämääräisiä kommenttejaan muihinki ei-vasemmistolaisten haastetteluihin? ei ovi ymmärtää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RaisaK

5.9.2005 20:21

Jyrki <3 Todella ihana mies ja todella harmi että on varattu, mutta Saulihan oli vapaa vai..? ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jack1972

9.9.2005 15:02

Jyrki puhuu samalla vakuuttavan erehtymättömällä paatoksella kuin jo kouluaikaan.

Poikkeuksellisen Fiksu mies, mutta ikävän väritön. Salarakas tai "exit only" -tatuointi tekis hyvää imagolle ;)

Terveisiä Jyrkille ex-Siilinjärveläiseltä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tollo_Peloton

13.9.2005 00:25

Mitäs jos tämä kansanedustajien palkka laitettaisiin sellaiseksi kuin se on työttömilläkin 370 €/kk. Monikohan poliitikko menisi sen jälkeen täysipäivähoitoon Arkadianmäelle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juunappa

13.9.2005 11:57

Jyrko boy rulettaa1

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lahtelainen

15.9.2005 15:05

Tänne tarvittaisiin samanlaista jämäkkää miestä tuntuvat kaikki politikot oleva täällä päin suomea velli housuja.

Jyrki on kuningas!! tai ainakin tuleva presidentti

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jhu

16.9.2005 21:52

Jyrki on uudenpolven poliitikko verrattuna Vanhaseen tai Heinäluomaan. Jyrkin ajattelussa on uudenlaista raikkautta, jota vanhemmat herrat eivät koskaan opi. Heidän ajattelunsa kumpuaa vielä neukkuajoilta.
Hyvä Jyrki!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

abrakadabra

17.9.2005 19:40

"Munaton mallioppilas"... Ehe ehe. Pitäisikö kolmevitosen miehen näyttää jollekin ns. rokkarille?!! Kai jyrkikuusysejä on jo tarpeeksi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Chaleo

10.10.2006 16:03

Mies vaikuttaa kyllä muihin puoluejohtajiin varrattaessa todella muutoshenkiseltä ja ajan tasalla olevalta. Siinä missä muilla on puuttunut uskallus sanoa asiat suoraan, on Jyrki pistänyt luita kurkkuun. Vähän kaipaisi aloitteellisuutta enemmän Jykältä, mutta ottaen huomioon nuoren iän ja silti niin suuren kokemuksen, olisi tässä tulevaisuuden pääministeri. Katsoo nyt, miten kansa ottaa vastaan. Itse en usko, että kansa on vielä valmis niin suureen edistysaskeleeseen harmaan Vanhasen jälkeen, mutta pidän peukkuja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

T.Leinonen

31.7.2007 20:11

Miksi negatiivistä palautetta ei julkaista?sillä tiedän että sitä on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pakollinen

10.3.2008 20:40

se jälkimmäinen.............

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NSCH

21.5.2008 19:15

Ilman Niinistön ja Salolaisen mukaan tuloa viime vaaleissa ei olisi tullut vaalivoittoa.Kun meidän Dhontin järjestelmämme tuo mukana muita vaali
piirissä ja äänikuninkaina molemmat auttoivat vetäen perässään muita.
Ja demarien pomo oli heinis. Kataisen kupla puhkeaa vielä. Veikkaan että Stubb on rautaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mies 52

12.3.2009 15:20

Kova ja särmikäs kundi.voisi olla vaikka presidentti ehdokas,se siitä.Mutta koska kokoomus niin hehkuttaa ilevan työväenpuolue koska ajat todella alat ajaa todellisen työkansan etuja,muuten kuin puhumalla uskottavalla tavalla että kansa höyrähtää äänestämään kokoomusta?Jos todella olisit sitä mitä on puheesi olisit jo ammot ajat sitten hoitanut pienten eläkkeen saajien oloja paremmaksi.jokainen joka on työssä ollessaan maksanut maksunsa ja toivoisi vielä terveenä ollessaan nauttia eläkepäivistä.eläkkeet riittää kaikille kun sä tekisit aloitteen ettei ylisuuria eläkkeitä makseta.ja kansanedustajien sopimuseläkkeisiin olisi ensisiaisesti puututtava ja myös heidän ilmaisiin lento.juna,taksi ja muihin kyyteihin.ja kakkosasunnon kulukorvaukseen.täältä pitäisi lähteä purkamaan tätä vyyhteä eikä kansalaisten eläkkeistä.kuka tavallinen ihminen jos ei ole töitä esim.kuopiossa ja jouttuu jättää perheen sinne ja vuokraamaan asunnon helsingistä.Saa varmasti maksaa omasta pussistaan ei valtio maksa sitä.te saate korvausta enempi kuin 80v joka on käynyt sodan ja tehnyt metätöissä talvet hevosen kanssa ja sitten 2-3 lehmän taluoden työt.nämä jos saa 400-500 eur kuussa eläkettä te yli 600 eur kulukorvauksia.jos palkkasi on 70000 eur eiköhän sillä makseta kaikki omat kulut.mutta te ette osaa edes hävetä se luojan antama taito teiltä puutuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

avjova

30.7.2009 11:29

En kommentoi mitään artikkelia. Annan vaan valtiovarainministeri Kataiselle neuvoja. Kuuleppas nyt, olet viime aikoina puhunut työttömyyden lisäämisestä, valtion velan lisäämisestä ym:sta. Eikö nyt asia ole niin, että rikkaissa maissa on kaikkea kylliksi ja kun vientiponnistelut lähinnä suuntautuvat näihin rikkaisiin maihin niin eihän se vienti vedä ja työttömyys lisääntyy. Ajatteleppas köyhiä maita joissa lapset, vanhukset ja sairaat huutavat ruokaa, vettä, asuntoja, lääkkeitä ym:ta. Eikö ole aiheellista, että laitetaan maailmantalous mullin mallin ja kohdistetaan kaikki taloudelliset strategiat, maatalouspolitiikka ym. köyhiin maihin. Kun ajatellaan, että köyhiä ihmisiä on noin 1 miljardi ja satsataan 1000 euroa kuussa jokaista köyhää kohti niin eikös tämä tee 10 potenssiin 12 euroa rahaa kansantalouteen rikkaille maille josta osa myös tulee koto-Suomemme kansantalouden hyväksi. Tämä 1000 euroa kuussa maksetaan nettopalkkana kehittyneissä maissa (palkankorotus) ja palvelut ja tavarat toimitetaan köyhille. Laitappas nyt viikonloppuna sauna lämpiämään ja mieti näitä asioita, niin ja hallitukselle sellaiset terveiset, että perustakaapa aivoriihi mahdollisimman pian miten tämä globaali maailmantaloustalous saadaan sellaiseen jamaan, että köyhätkin selviävät päivittäisistä askareista.

En kommentoi mitään artikkelia mutta haluan antaa neuvoja valtionvarainministeri Kataiselle. Kuuleppas nyt, olet viime aikoina puhunut työttömyyden lisääntymisestä, valtion velan lisäämisestä ym.:sta. On selvää, että maailmassa poliittiset tilanteet ja myös taloudelliset olosuhteet ovat aikalailla ongelmalliset. Ajatteleppas köyhiäkin maita, joissa lapset, vanhukset, sairaat ym. huutavat ruokaa, vettä asuntoja jne.
Maailman hätä on valtava. Laitappas nyt sellainen lakialoite siellä eduskunnassa nyt syksyn aikana alulle (että ei tarvitse hallitusta kaataa) jossa maailman talous laitetaan mullin mallin ja suunnataan kaikki taloudelliset strategiat, maatalouspolitiikka ym. köyhiin maihin. Jos ajattelet, että noin 1000 eurolla kuussa autetaan köyhän ihmisen asemaa käytännöllisillä toimilla siirtämällä tämä 1000 euroa palkkana rikkaitten maitten teollisuuteen, maatalouteen ym.:hun ja toimittamalla palveluksia ja tavaroita köyhille ihmisille. Jos ajattelet, että maailmassa huutaa ruokaa noin 1 miljardi ihmistä niin tämähän tekee noin 10 potenssiin 12 euroa rahaa rikkaitten maiden kansantalouteen josta osa tulisi myös rakkaan koto-Suomemme kansantalouden hyväksi. Laitappa vaikka viikonloppuna sauna lämpiämään ja mieti näitä asioita. Perustakaa myös pikaisesti aivoriihi hallituksen kanssa jossa näitäkin asioita käsitellään ja lopulta päätetään asioista jossa globaalin maailmantalouden perusteellinen muutos saa aikaan sen, että köyhätkin ihmiset selviävät päivittäisistä askareista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hp44

20.2.2010 16:25

Kannattais teidänkin opetella se rahankäyttö, koska ei kansaa voi loputtomasti riistää. Suomessa on kallein verotus ja kalleimmat hinnat, että kiitti siitä. Tiedän misksi jotkut naiset pitävät sinusta, koska sinussa on 179 cm kyrpää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi