Kaupungin paras 2010

Pari, joka menee naimisiin kymmenennen kerran ja muut kaupungin parhaat.

Tankotanssija, joka kasvaa isona diplomi-insinööriksi? Kampaaja, joka ottaa mallia sarjakuvista? Pari, joka menee naimisiin kymmenennen kerran? Esittelemme ne ja 22 muuta kaupungin parasta.

Kaupungin paras -bileet 8.10.

Elinan kampauksissa on veistoksellisuutta.
Elinan kampauksissa on veistoksellisuutta.

Ihmettele kaupungin parhaita Kaupungin paras -bileissä perjantaina 8.10. kello 22 Kuninkaankadun Amarillossa. Esiintymässä Fuerteventura ja The Grammers. Vapaa pääsy. Live-maininnalla merkitty paras juhlissa.

Tsekkaa biletiedot Go-Go-menopalvelusta!

Kiitos lukijat!

Avullanne löysimme muun muassa kaupungin parhaan palvelun.

Fiftari-kampaaja (Live)

“Täällä ei mennä trendien eikä iän mukaan, vaan ihmisen meiningin mukaan", valaisee Salon Scissor Sisterin Elina Viitanen linjaansa persoonallisessa  ateljeessaan. Elinan asiakkaiksi tulevat ihmiset, jotka kaipaavat oikeasti erilaista hiuksiinsa. Mallina käytetään jopa mangasarjakuvia.  Kampaajalta vaaditaan rohkeutta toteuttaa radikaalit ideat. Erikoiskampauksia tehdessään hän on saanut laittaa peliin muotoilulahjansa. 1950-luvun tortut ja burleskikampaukset sekä myös rohkeat erikoisuudet onnistuvat.

Scissor Sister, Otavalankatu 9

Vohveli

Yksi suosituimmista Vohvelikahvilan makeista herkuista, jäätelövohveli, on jo klassikko. Täytteinä vaniljajäätelöä, nougatkastiketta, kermavaahtoa ja strösseleitä. Kyllä, todellinen sweetheart!

Vohvelikahvila, Ojakatu 2

Tankotanssija

Henriikka kilpailee myös fitnessmallina.
Henriikka kilpailee myös fitnessmallina.

Vain pari  vuotta sitten tekniikan ylioppilas Henriikka Rinne jäi huvikseen roikkumaan Pakkahuoneen tukitolppaan teekkarien näytelmäryhmän NääsPeksin esityksen jälkeen. Jokin temppuilussa inspiroi. Siitä alkoi tankotanssiharrastus. Tanssinut Henriikka oli aiemminkin – balettia 7-vuotiaasta. Kilpa tankotanssi on urheilua, jossa käytetään voimaa, notkeutta ja koordinaatiota.

“Haluan erottua balettityylillä ja välttää seksikkyyttä", selvittää taiteilijanimeä Henriikka Roo käyttävä Henriikka. Hän sijoittui toiseksi tämän vuoden SM-kilpailuissa. Eräs tuomareista sanoi, että esitys sitoo tankotanssin taidemuodoksi.

Henriikka EM-kisoissa 15.10.

Parhaat pakarat.
Parhaat pakarat.

Pakarat

Hämeensillan Pirkkalaisveistos Eränkävijä (1929).  Luonnossa liikkuminen kannattaa.

Näyteikkuna

Loppukesästä avatun Putiikki Rannalla -lifestyle-liikkeen avajaisnäyteikkuna pysäytti, kun ikkunan mallinuket olivatkin eläviä ja vielä tanssivat! Putiikin näyttämö Hämeenkadulle on pieni, mutta siihen panostetaan. Se pyritään pitämään kurkistusikkunana kauppaan

Putiikki Rannalla, Hämeenkatu 17

Ravintolavaikuttaja (Live)

Saara Sinivuori.
Saara Sinivuori.

Kyllähän me kaikki Doriksen tunnemme.

“Doris aloitti vaihtoehtona hotellien pönäköille diskoteekeille vuonna 1986", muistelee Saara Sinivuori, nainen kaiken takana. Hän perusti nykyisen Doriksen tiloihin Hämeen Aleksi -ravintolan vuonna 1972.

Perheyrityksessä on tällä hetkellä viisi klassikkoravintolaa sekä uusimpana kokous- ja konferenssikeskus.

Sinivuori iloitsee, että Tampereelle on viime vuosina on avattu pieniä ravintoloita, joita ylläpitävät keittiömestarit ja viinistä sekä hyvästä palvelusta kiinnostunut salihenkilöstö.

“Vaihtoehdot ovat rikastuttaneet kaupunkia. Asiakas valitsee, maksaako ehkä hiukan enemmän mutta pitää hengissä pieniä ravintoloita ja nauttii yksilöllisemmästä palvelusta."

Sinivuori on pitänyt tärkeänä, että ravintolalla on kasvot. Kun 1980-luvun lopulla Tiiliholvin kokit alkoivat tarjoilla ruokaa saliin, kaupungilla huhuttiin, että ravintolalla menee niin huonosti että sillä ei ole varaa palkata tarpeeksi henkilökuntaa. Rohkeutta pieniin, mutta merkittäviin kokeiluihin on riittänyt. Rohkeus on palkittu muunSuomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ansioristillä.

http://www.aleksinravintolat.fi

Tanssiryhmä

Salsa Housen ja Hip Hop Housen yhteinen esiintyvä reggaetonryhmä Angelina Wivolin & Clan Reggaeton on näyttänyt vuodesta 2008, miten lantio keikkuu latinotyyliin.

“Tytöiltä vaaditaan teknistä taitoa, sitoutuneisuutta ja hiukan hullunrohkeutta. Myös naisellinen ja näyttävä ulkonäkö on tärkeä. Nöyryys tehdä töitä tulee kuitenkin kaiken edellä", selvittää ryhmän vetäjä, koreografi ja reggaetonopettaja Angelina Wivolin.

Mukaan esiintymään pääsee vain tasokokeiden jälkeen. Vaikka reggaeton on seksikäs tanssilaji, kokeilla varmistetaan että ryhmään pyrkivä osaa myös tanssia eikä vain keikistellä. Kauden aikana harjoitellaan aina uusi tanssi, joka esitetään kauden lopun näytöksissä ja Fiestoissa.

Salaatti

Salaatti.
Salaatti.

Ravintola New Yorkin Chevre Salad tainnuttaa nälän paatuneelta pihvinsyöjältäkin. Näyttävässä salaatissa on reilu pala pariloitua vuohenjuustoa paahdetulla leivällä, jää- ja amerikansalaattia, kirsikkatomaattia, kurkkua, muhkea viipale tuoretta ananasta, appelsiinia, marinoitua punasipulia, vesimelonia, rucolaa, New Yorkin omaa salaatinkastiketta ja peston tilalla herkullista yrttitahnaa. Itse tehdystä salaatinkastikkeesta ja yrttitahnasta raadilta isot plussat. Salaatin ulkonäköön ja monipuolisuuteen on panostettu. Raaka-aineet ovat tuoreita ja salaatista maistaa, että ne on säilytetty oikein.

New York, Hämeenkatu 5

Hääpari (Live)

Kyllä, tämän parin suhteessa liekehtii sekä arjessa että lavalla.
Kyllä, tämän parin suhteessa liekehtii sekä arjessa että lavalla.

“Häitä on  nähty niin, että kaikki hääideat on imetty itseensä."

Tuliteatteri Flamman Lemminkäisen Temppeli -näytöksessä esiintyneet Niko Virtanen ja Katra Solopuro vihittiin ensin yhdeksän kertaa Lemminkäisen ja Pohjan neidon rooleissa, ja heidän oikeat häänsä ovat lokakuussa. Aikovat he silti käydä läpi vihkiharjoituksen.

Nikon, 27, ja Katran, 26, suhde syttyi Flammassa kolme vuotta sitten. Oikeissakin häissä on tuliteema: ulkona roihuaa tuliveistos, kynttilöitä on koristeina ja tuliryhmä esiintyy. Pariskunta tekee tulikeikkoja myös kahdestaan, esimerkiksi häissä. Parisuhde pyörii tulen ympärillä. Miten huolehtia, ettei liekki sammu?

“Yhdessä esiintyminen on yksi suhteemme kulmakiviä ja keino antaa aikaa toisillemme", kertoo Katra.

Pikaruokala

Wok Wokissa wokkiinsa saa valita itse ainekset, valinnanvaraa on huikeasti ja isot sekä ennen kaikkea maukkaat annokset. Kaasuwokeilla ruoka valmistuu hetkessä ja se on aina vastavalmistettua. Nuorten yrittäjien luotsaama ravintola tarjoaa myös cateringpalveluja.

Wok Wok, Verkatehtaankatu 7

Pubivisa

Ainoa kaksikielinen pubivisa kaupungissa kerää 60–100 visailijaa O'Connellsiin keskiviikkoisin. Osanottajat ovat pääosin nuoria aikuisia. Kysymykset esitetään kaikki mikin, screenin ja TV:n kautta. Aiheet ovat kansainvälistä yleistietoa, kulttuuria, urheilua ja tiedettä. Taso on kovakin välillä.

O'Connell's, Rautatienkatu 24

Kasvisruokakauppa

Runsaudensarvessa on usein  maistiaisia.
Runsaudensarvessa on usein maistiaisia.

Runsaudensarvi on nuorten yrittäjien uusi kauppa, jossa luonnontuotteita (pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä), viljatuotteita, kasvisruoka-aineksia, superruokaa, eksoottisia ruoka-aineita. Huomattava osa irtotuotteina.

Runsaudensarvi, Kauppakatu 4

Tapahtumajärjestäjä

Ennakkoluulottomien nuorten miesten luotsaama tapahtumatuotanto-organisaatio Futuristics on täynnä energiaa. Laittaa pystyyn vuosien kokemuksella yhtä lailla festivaalikokoiset tapahtumat kuin intiimimmät iltamatkin. Pääpaino on trance- ja tekno -tapahtumissa, mutta yhtä lailla hoituvat rap, hip hop,- chillout- ja reggae-bileidenkin kattaus. Futuristics taikoo paikalle dj:t, muusikot, valot, dekoraation, videoscreenit, kokeilunhalun ja mielikuvituksensa.

http://www.futuristics.fi

Stand up -koomikko (Live)

Riku.
Riku.

Riku Suokas otti hetken etäisyyttä keikoista ryhdyttyään Tampereen Työväen Teatterin johtajaksi vuonna 2006. Tänä syksynä TTT otti jälleen ohjelmistoonsa vuonna 2007 esitetyn, suositun stand up -esityksen Luolamies, joka ammentaa huumoria sukupuolirooleista, ja jonka nimiroolissa Suokas jälleen esiintyy. Suokas pilkkaa fyysistä olemustaan. Hän on saanut kiitosta omien heikkouksiensa paljastamisesta.

Pulla

Kauppahallin keskikäytävän Pullapuoti Wileniuksesta kantautuu aamun kutsuvin vastapaistetun tuoksu! Kukkuroittain lämpimäisiä – pakko ostaa korvapuusti.

Koruseppä

”Asiakkaat inspiroivat minua. Heillä on huikeita ideoita, välillä on tarvinnut toppuutella ja muistuttaa, mikä on teknisesti mahdollista”, naurahtaa koruseppä Minna Skyttä. Hän on osoittanut, että moni asia on tekmahdollista, kunhan on ennakkoluulottomuutta. Koruja on syntynyt tilaustyönä asiakkaan viisaudenhampaasta, koiran ja hain hampaasta sekä solmioneula karhun kynnestä. Kulta, hopea, kivet ja helmet ovat kuitenkin yleisimmät materiaalit. Myös valmiina myytävät korut ovat persoonallisia.

http://www.korulahde.com/koru_html

Tampereen kaupunki muisti Jenniä taiteilijastipendillä keväällä.
Tampereen kaupunki muisti Jenniä taiteilijastipendillä keväällä.

Sirkustaitelija

“Moneen solmuun saa itsensä vääntää", kommentoi Jenni Pylkkänen, 27, elämäänsä sirkusalan ammattilaisena. Jennin sirkusura alkoi Linnanmäen sirkuskoulussa 9-vuotiaana, kun kokeilunhalu vei sirkuksen pariin. Jenni valmistui Turun taideakatemian sirkustaiteen linjalta vuonna 2006 päälajeinaan hulavanteet ja taikuus. Valmistumisestaan lähtien Jenni on opettanut Sorin Sirkuksessa. Tanssivana sirkustaiteilijana hän on saanut yhdistää tanssia ja sirkusta omassa Sirkumstanssi-kollektiivi -tanssiryhmässään ja tehdessään koreografioita, jossa kaksi taiteenlajia yhdistyvät.

http://www.jennipylkkanen.com

Leffaistuin

Kiipeä sinne ylös vaan, siellä se aitio odottaa!

“Täällä tulee olo kuin omistaisi koko teatterin", huhuilee Finnkinon teatteripäällikkö Anu Leppilampi Plevna 1:n katsomon ylärivistä. Viimeisellä rivillä 18 keskimmäinen paikka 14 on se, jonka asiantuntijaraati on valinnut kaupungin parhaaksi. Ja kyseessä on asiantuntijaraadeista parhain – leffassakävijät – varaamalla paikan hanakasti itselleen. Kaupungin paras leffaistuin on myös kuhertelupaikka vailla vertaa, kun projektoria lukuun ottamatta kukaan ei hengitä niskaan. Mukavuutta lisää entisestään leveä jalkatila.

Seksikauppa

Tässä seksikaupassa on muutakin kuin seksivälineitä. Mitä sanoisit käsintehdystä, spiraaliluilla varustetusta korsetista, joka muokkautuu juuri sinun mittojesi mukaan? Adam&Eve-liikkeessä saat myös opastuksen korsetin käsittelyyn ja riisumiseen. Toki täällä etenkin naisten ja pariskuntien omassa edenissä on muutakin päälle pantavaa, kuten mekkoja ja babydolleja – tai miksei ostaisi vaikka school girl-, lentoemäntä- tai sihteerikköasua. Rentoja Hustlerin street wear -vapaa-ajanvaatteita on myynnissä molemmille.

Adam&Eve, Näsilinnankatu 22

Palvelu

Miltä kuulostaisi, jos joku tulisi kotiisi laittamaan makusi mukaista ruokaa, kattaisi pöydän, tarjoilisi ja siivoaisi?

“Haluan tarjota asiakkaalle jotakin, joka on tehty hänelle," tähdentää Santeri Vuosara. Hänellä on takanaan vuosikymmenen ura kokkina useassa ravintolassa, kuten Knossoksessa ja Hella ja huoneessa.

“Minua pidettiin hulluna, kun ilmoitin että lähden toisten kotiin kokkaamaan", kertoo Santeri. Illallispalvelulla on menossa kolmas vuosi.

http://www.santerivuosara.com

Homo (Live)

Johnny oli iloinen, että Mr. Gay Finland -kisoissa oli tavallisia kundeja.
Johnny oli iloinen, että Mr. Gay Finland -kisoissa oli tavallisia kundeja.

Kun Tampere Pride -tapahtuma ei järjestänyt kulkuetta tapahtuman yhteyteen kesällä, ryhtyi ravintolatyöntekijä Johnny Wilhelm Kahela toimeen.

“Kulkuetta sanottiin vanhanaikaiseksi. Pride on ihmisoikeustapahtuma, johon kuuluu kulkue."

Kulkue toteutui ja suosio yllätti Johnnyn. Osanottajia oli melkein 400.

“Hämeenkadun varrella eräs mies nosti vauvan katsomaan kulkuetta, ja vilkutti tämän kädellä meille. Jäi hyvä tunne."

Televisiohaastattelun jälkeen Johnny sai kannustusta myös sukulaisiltaan, vaikka hänen homoutensa hyväksyminen ei ollut aikoinaan kaikille helppoa. Äidille kaikki oli selvää jo muita aikaisemmin.

“Olen pienestä saakka ollut pikkudiiva, päättänyt mitä puen koulukuvaan ja bailannut 7-vuotiaana tuhatta ja sataa Abban tahtiin. Homous ei ole valinta, vaan me synnymme tällaisiksi."

Kesällä Johnnylla oli edessä toinenkin haaste, kun häntä pyydettiin Mister Gay Finland -kilpailuihin.  Hän pääsi finaaliin.

Kahvila

Ravintola Kahvilla on retrotyyliin sisustettu kahvila, jossa runsaasti ohjelmaa. Livekeikkoja, taidenäyttelyjä, teemailtoja (muun muassa Mirrin bingo jossa vaihtuvia teemoja, kuukausittain järjestettävä levyraati, sunnuntaichillailut, ohjelmakatsomot), klubeja sekä syömistä ja juomista.

Ravintola Kahvilla, Aaltosenkatu 31–33

Karaokebaari

Uusin karaokebaari Hämeenkadulla täytti juuri vuoden. Tiikerihai on rakennettu uusioperiaatteella: kaikki ravintolakalusteet on kierrätettyjä. Biisilistassa on 5000 vaihtoehtoa. Laulamaan pääsee joka päivä kello 15–02. Lisäksi järjestetään teemailtoja. Jonoja on päivittäin.

Tiikerihai, Hämeenkatu 5 B, 2. krs

Hanat

Täällä niitä on! 21 hanaa, joista 14 :ssä omaa olutta. Lisäksi kolme siiderihanaa sekä Panimosima-, Gin Long Drink-, Karhu- ja Jägermeister-hana. Paikka on Panimoravintola Plevna.

Panimoravintola Plevna, Itäinenkatu 8

Terassikyyti

Soittoruokala Saha järjesti Club Malibu -kesäklubiinsa hovikuljetuksen! Neljänä iltana viikossa sai soittaa aikavälillä 20–00, ja Free limo pick up  yksityiskuljettajineen nouti terassille.  Kyyti sai nopeasti vakinaisen käyttäjäkunnan. Terassivieraita varten ostetun herkullisen värisen limusiinin jatkosuunnitelmat on auki. Pyydetään kauniisti, niin ensi vuonna taas?

14 kommenttia

jaapati

30.9.2010 19:21

enpä nyt tuosta kaupungin parhaasta karaokemestasta tiedä...Tampereella on oikeasti laadullisesti paljon parempiakin paikkoja laulaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jenni691

7.10.2010 23:06

Futuristics todellakin on ylivertaisesti kaupungin paras tapahtumanjärjestäjä. Bileissä tullut paljon käytyä ja ovat aina todella ammattitaidolla toteutettuja. ihanaa..lisää näiden meininkiä <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Wirveli

7.10.2010 23:42

Kappas, FUTURISTICS :D :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Speis

8.10.2010 00:07

Parhaan tapahtumajärjestäjän titteli meni kyllä oikeeseen osoitteeseen. Selkeesti parhaat tanssit on futut tarjonneet!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anjere

8.10.2010 09:05

Yhdyn edellisiin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mechanik

8.10.2010 10:57

Futut! Oikeaan osoitteeseen titteli joo!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KampinKeisari

8.10.2010 11:03

Hyvä Futut! Ja aiheesta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valilevynpullistaja

8.10.2010 14:00

lollololololol

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

partypartyy

8.10.2010 14:55

onnea futuristicsille! oikeaan osoitteeseen meni!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

klubikisu

8.10.2010 14:56

uuh, futuristics! ehdottomasti kaupungin parhaita bailuja :))))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

outovalo

8.10.2010 15:07

futuristics 4eva !11!!1

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nekomimi-chan

8.10.2010 16:42

Futuristics Crew oli vastuussa syntymäpäivieni (jotka pidettiin mökille keskellä metsää) ääni- ja valotekniikasta. Juhlat olivat erittäin onnistuneet ja parhaimmat bileet missä ikinä olen ollut. Ehdottomasti ammattilaista porukkaa, suosittelen lämpimästi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

8ball

10.10.2010 04:33

Futuristics rullaa ja potkaisi vauhtia kunnolla Tampereen konemusatapahtumiin jotka meinasivat kuolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tseani

30.10.2010 12:40

Please, mistä löytää Jyväskylän parhaat? Hätä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi