Klassikkopunkku saapuu ruokakauppoihin – tosin miedompana versiona

Sangre de Toro tuo kauppoihin matala-alkoholiset versiot punaviinistään ja valkoviinistään.

Maitokauppavahvuisen Sangre de Toron alkoholipitoisuutta on vähennetty tyhjiössä höyryttämällä.
Maitokauppavahvuisen Sangre de Toron alkoholipitoisuutta on vähennetty tyhjiössä höyryttämällä. Kuva: mikhail_kayl / Fotolia

Espanjalainen viinitalo Torres on tuonut viinin ystäville matala-alkoholiset versiot klassisista Sangre de Toro -viineistään. Tuoteperheeseen kuuluvat 5,5-prosenttiset valkoviinit ja punaviinit saapuvat K- ja S-ryhmän kauppoihin maaliskuun loppuun mennessä.

”Moderni teknologia viininvalmistuksessa mahdollistaa alkoholin poistamisen viinistä joko osittain tai jopa kokonaan ilman merkittävää vaikutusta viinin muihin ominaisuuksiin”, kertoo alkoholittomia viinejä lopputyönään tutkinut Torresia maahantuovan Winestaten toimitusjohtaja, Master of Wine Tuomas Meriluoto.

Matala-alkoholinen Sangre de Toro valmistetaan ensin tavallisen viinin vahvuiseksi, jolloin kaikki sokeri on muuttunut alkoholiksi. Sen jälkeen alkoholi poistetaan tyhjiössä höyryttämällä.

”Laite on niin tarkka, että pystymme erottamaan hetken, jolloin aromeja alkaa haihtua alkoholin sijasta ja voimme välttää niiden menettämistä", Meriluoto sanoo.

"Oikeaan alkoholipitoisuuteen ja makuun päästäksemme meidän ei tarvitse laimentaa viiniä mehulla tai jättää siihen korkeita sokeripitoisuuksia, jolloin lopullinen tuote on aidoin mahdollinen viini.”

Sangre de Toro 5,5 % punainen on valmistettu perinteisistä Katalonian alueen lajikkeista Garnachasta ja Cariñenasta, kuten alkuperäinen Sangre de Toro, joka on ollut Alkon valikoimissa jo vuodesta 1972. Sangre de Toro 5,5 % -valkoviiniin on käytetty Parellada ja Garnacha blanca -rypäleitä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi